Милорад Додик и даље тврди: Нема пута БиХ у НАТО

Нема пута БиХ у НАТО, поручује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, у одговор на шпекулације да је договором са Бакиром Изетбеговићем (СДА) и Драганом Човићем (ХДЗ) одустао од политике војне неутралности Републике Српске.

Босна и Херцеговина 13.08.2019 | 12:21
Милорад Додик и даље тврди: Нема пута БиХ у НАТО
Годишњи национални план реформи (АНП), који је корак ка интеграцији БиХ у НАТО, неће бити послат у Брисел, јер се Република Српска противи уласку БиХ у тај војни савез и не жели ниво сарадње који би био већи од оног који тренутно има Србија, каже Додик за Тањуг.

"Пута у НАТО нема. Ми смо везани за Србију у том погледу. Ако Србија за сто година уђе у НАТО и ми ћемо. Ако Србија за 300 година не уђе у НАТО, нећемо ни ми, све док ја и моја политичка опција руководимо тиме. Партнерство за мир и ИПАП, то је сасвим довољно, па ако не ваља НАТО, нек се повуку из тога", нагласио је Додик у интервјуу Тањугу.

Он тако одговара на критике опозиције у РС да је потписивањем Споразума о принципима за формирање Савјета министара са Изетбеговићем и Човићем одустао од политике војне неутралности Републике Српске и учинио уступак Федерацији БиХ, али и на спекулације јавности око тога да ли ће АНП бити упућен у сједиште НАТО у Бриселу.

Каже и да није сигуран да ће Савјет министара бити формиран у року од 30 дана, на којем је сам инсистирао.

Додик је изричит да се у Принципима за формирање власти не помиње АНП и да он неће бити послат у Брисел.

"БиХ неће предати Бриселу АНП, нигдје не пише да хоће, у споразуму не пише ништа. Свако тумачи како хоће, али Вук Караџић је рекао 'читајте како пише, разумите како је написано'", понавља Додик.

Објашњава да у преамбули принципа јасно стоји опредељење да се допринесе убрзаном реформском процесу, како би БиХ могла да почне преговоре о придруживању, али прије свега са ЕУ, док се нигдје не помиње НАТО.

Говорећи о спорном члану 3, који се тиче НАТО, Додик каже да се у њему ниједном рјечју не помиње акциони план, већ се наводи да ће се поштовати Устав и закон, али укључујући ставове и интересе свих нивоа власти у БиХ, што се до сад ни у једном акту није помињало.

То значи да ће се поштовати и Народна скупштина РС и њена резолуција о војној неутралности, која је веома јасна, као и да се неће прејудицирати будуће одлуке у вези са чланством у НАТО.

Упитан да ли друга два потписника споразума Бакир Изетбеговић и Драган Човић знају да он неће дозволити да АНП прође, Додик каже:

"Знају, рекао сам им директно у разговорима".

Упитан како коментарише изјаву Данијела Сервера, који је рекао да се Додик не противи толико путу ка НАТО, колико жели да удовољи својим московским финансијерима, Додик одговара да је Сервер "један обични се. . ња који добија паре од муслимана".

Додик каже да са Русијом има исте односе као са САД, али да није Русија та која се петља у односе и дешавања у БиХ, него Запад.

Упитан о најави Жељка Комшића да ће сједницу Предсједништва БиХ сазвати тек када буде прихваћен АНП који би затим био упућен у сједиште НАТО у Бриселу, Додик каже да су опструкције могуће и да споразум није обавезујућ за некога ко није потписник.

"Видјећемо, опструкције су могуће. Није ово споразум обавезујућ за некога ко није потписник, овде су потписнице три политичке партије које су изборни побједници код својих народа", рекао је Додик.

Истиче да он није сигуран да ће, упркос споразуму, Савјет министара БиХ бити формиран у задатом року од 30 дана.

"Нисам сигуран, али ми је на неки начин и свеједно. Сматрам да је било неопходно доћи до овог споразума и показати да су они који га буду оспоравали ти који ће сносити политичку одговорност. И Хрвати су незадовољни ако до тога не дође. И Хрвати хоће формирање власти. Они су за НАТО, али не инсистирају зато што нема консензуса. НАТО је измишљена прича од стране Бошњака", каже Додик.

Наглашава да, уколико власт не буде формирана, Народна скупштина РС усвојити акт којим ће одбацити све одлуке које нису изричито у складу са Уставом БиХ.

То значи да ће се РС повући из Споразума о оружаним снагама, да ће повући своју сагласност на формирање индиректних пореза, одбацити рад суда и тужилаштва, као и рад СИПЕ (Државне агенције за истрагу и заштиту) на својој територији и довести у питање све надлежности које су пренијете на ниво БиХ.

"Отели су нам 83 надлежности и пренијели на ниво БиХ, све ћемо довести у питање и задужити владу и друге стручне институције да нам доставе предлоге аката који ће ићи да се све оно што је мимо Устава у БиХ овде елеминише и забрани", рекао је Додик и подсјетио да Устав прецизно наводи да ентитетима припадају све дужности и државне функције и овлашћења која нису Уставом изричито дата БиХ.

Он понавља да ће парламент ући у процес оспоравања свих наметнутих рјешења, али не и Дејтонског споразума, који ћемо наставити да поштујемо.

Додик, међутим, каже да је спреман и на други сценарио, да власт буде формирана, те додаје да ће у том случају покушати неку врсту реформе.

"Ја сам спреман да поштујем овај споразум, да уђемо у Савјет министара, да радимо на европским интеграцијама, да сарадујемо са НАТО на овим питањима, чувамо мир заједно… Ако траже 50 људи за Авганистан, да кажемо да има неких који хоће да зараде пет хиљада долара мјесечно, па да иду… Али, извините, више неће моћи да долазе у школе, да причају како НАТО нема алтернтиву", истиче Додик.

(Тањуг)

Коментари / 116

Оставите коментар
Name

Ђорђе

13.08.2019 10:27

Да ли се ово лијечи? Мислим да је и народ оболио, треба колективну терапију. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

13.08.2019 11:08

Понављам стално, шта год Рудоња ради и каже њега пензионери и остали телетабиси подржавају. Па јел мислиш да његови гласачи разумију ово све и да лсами могу разабрати у глави ствари и да могу сами извући закључке о свим овим темама? Ма немају они благе везе. Па када су прогутали причу да су Драган Чавић и Обрен Петровић сада позитивни ликови онда им можеш ама баш сваку причу продати.

Name

Ре

13.08.2019 11:33

Ово сто Додик изјављује је јако опасан чин.

Name

075

13.08.2019 11:34

Милораде, одличан посао одрађујеш! " Бољи " ентитет личи на празну љуштуру, твоји су га уништили боље него најезда скакаваца! БТW Јучер ти је послано опет цца. 30 милијуна БАМ нових кредита из Беча као и сваки понедјељак у овој години!

Name

прес

13.08.2019 11:52

ПА ТИ СЕ МИЛОРАДЕ ВЕЋ 10 МЈЕСЕЦИ НЕ МОЖЕШ ДОГОВОРИТИ НИ СА СВОЈИМ КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА У РС О ПОТПИСИВАЊУ КОАЛИЦИОНОГ СПОРАЗУМА А КАМОЛИ ДА СЕ ДОГОВОРИШ СА БАКИРОМ И КОМШИЋЕМ У САРАЈЕВУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

ре скептик

13.08.2019 12:10

Ја пензионер, ако сам остарио нисам полудио и као и вецина пензионера не подрзавам овакву накарадну и погубну политику по нас опстанак .Ову твоју прицу схватам као увреду за све постене пензионере, мада по твојим коментарима нас треба по кратком поступку јер представљамо терет за ову напацену дрзаву, иако смо своје пензије крваво зарадили а неко други је насе паре покрао.

Name

Добар

13.08.2019 12:51

Па ти ако кренеш у разградњу устава си нас увео у рат. Овај је навукао лудацку кошуљу народу 113%

Name

Јасно је

13.08.2019 13:13

Да неце разградити ако добро профитира. Ако не, онда мозе и рат ако треба да се за пљацку неодговара.

Name

Скептик

13.08.2019 14:19

Ре скептик, ја још нисам чуо да је и један пензионер одбио мито од 50 КМ пред изборе. Јеси ли ти? Сад ћеш проспати памет како си био мудар, узео тих 50 КМ али си гласао за опизицију. То није била никаква мудрост пензионера већ глупост и грамзивост. Требали сте сви до једног (укључујући и моје родитеље) одбити узети те паре јер су оне проклете, добијене из КРЕДИТА која ће наша покољења вратити. Али, шта вас брига за то. Старачка себичност.

Name

ИСПРЕД ТАМА ПОЗАДИ ТАМА

13.08.2019 14:28

Овај цовјек за сво вријеме у политици врти се око три ствари ИМА БИХ НЕМА БИХ ИМА РЕФЕРЕНДУМ НЕМА РЕФЕРЕНДУМ ИМА НАТО НЕМА НАТО, ПОТПИСО ЈЕ ЗА БИХ ПОТПИСО ЈЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПОТПИСО ЈЕ ЗА НАТО, ЦОВЈЕК НАС ВРТИ У КРУГ ВИСЕ ОД ЈЕДНЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОН НИЈЕ НОРМАЛАН АЛИ И МИ НИСМО НОРМАЛНИ ТО ЈЕ ОНО ЦОБАН И СТАДО

Name

ре

13.08.2019 15:43

Јебени ови играци на нивоу БиХ, Бајо не мозес их превеслати као у РС!?

Name

Ре прес

13.08.2019 16:31

У праву си потпуно! Додик због своје похлепе и себицности ( увијек му мало пара и функција) не мозе вец дуго да се договори са Павицем о Дјокицем око расподјеле функција а као покушава договор са Бакиром и Комсицем!Па нису ти њих двојица Марко и Перо!Неце да трпе твоје фрустрације!

Name

Коњаник

13.08.2019 17:31

Додик каже да са Русијом има исте односе као са САД, али да није Русија та која се петља у односе и дешавања у БиХ, него Запад. ЗАПАД ДАЈЕ КРЕДИТЕ И УЛАЗЕ У БИХ А РУСИНИ ХАПАЈУ ПО РС-у ,самим тиме запад има право да се мјеса у насе односе да нема запада давно би постали канибали овде кад би овисили од Руске помоци .

Name

Ре Добар,

14.08.2019 01:55

Ратовати! нека иду лопови са додиком на челу, па ти си Јаро па ви сте похапали лову и кредите, О да не заборавили!Обавезн позовите , Спирица "и писебно предлагала Радмановица и ратујте .

Name

Мајстор

24.08.2019 03:27

Добар је он предсједник он се бори за своју дрзаву

Name

Младен

13.08.2019 10:31

Хахахахахахах па мој Баја, ти си те надлезности и пренио на БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мухамеде

13.08.2019 11:15

не зајебавај.

Name

макс

13.08.2019 11:30

једно потписујес у Сарајеву,а послије овом биједном народу прицас друго.Прави си издајник ,кретен,криминалац а такав ти је и народ и они биједни пензионери и остали крезубци који за тебе гласају.Ф У К А Р О

Name

прес

13.08.2019 13:19

ПА ТИ СЕ МИЛОРАДЕ ВЕЋ 10 МЈЕСЕЦИ НЕЋЕШ ДА ДОГОВОРИШ НИ СА СВОЈИМ КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА У РС О ПОТПИСИВАЊУ КОАЛИЦИОНОГ СПОРАЗУМА А КАМОЛИ ДА СЕ ДОГОВОРИШ СА БАКИРОМ И КОМШИЋЕМ У САРАЈЕВУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

СРБ ин

13.08.2019 15:30

Какав је ово манипулатор , мајко мила. Једно прича у Сарајеву,друго у Београду, треће за медије... Па народе прогледај. Очи вам је извадио лагајући

Name

Роки

13.08.2019 10:34

Додик је право нервозан. Добро што погрешно цитира Вука, него што наставља ширити глупости типа “отето нам је 83 надлежности”. Воле, ништа није отето, него сте то ти и братија ти предали, парафирали. Нема “повлачења” из тога, док се све 3 стране не сложе. Имај моода па признај да си заглибио, да су те Бакир и Драган превеслали. Волусино неотесана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

13.08.2019 17:03

@Роки Дакле и де фацто и де јуре иде банкрот "бољег" ентитета у БиХ, нешто као налик на еx ДДР!

Name

Сале

13.08.2019 10:34

Па ако имамо потпис од Радмановица и пристанак тада васе странке,то знаци у цл 3 треба само испостовати договорено. Нема потреба исто понављати. Лијепо писе постовати законе вец усагласене. Али хајд манипулиси ти кад мозес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

13.08.2019 10:34

шта сад опозицијо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

13.08.2019 11:09

САД ДОДИК ЛАЗЕ КАО И ОБИЦНО. САД НЕГДЈЕ ЦУО ЗА ВУКА КАРАДЗИЦА И ВЕЦ ТРЕЦИ ПУТ ГА ПОГРЕСНО ЦИТИРА. СМИЈЕСАН ЈЕ. А ОКО НАТОА ЦЕМО ВИДЈЕТИ, АКО ИМА МАНДАТАРА ИМА И НАТО И ОБРНУТО.

Name

То вази за данас

13.08.2019 11:14

Ста, па мијемјати ову власт, овако немозе, нема будуцности. Спрдање са овом твотевином и народима, ма каква да је, није нам будуцност, а само да се остане на власти и пчјацка даље, потпуно приватизујw дрзава а сацува опчјацкано.

Name

Па зар...

13.08.2019 11:17

има опозиције у РС,осим сда...

Name

Ма узас

13.08.2019 13:04

Не треба нам ни НАТО а поготово нецестан мандатар. Градјани РС немају интереса у оба слуцаја.

Name

к55

13.08.2019 15:35

Опозиција у рукама СНСД

Name

рибар

13.08.2019 10:36

Није Миле споран АНП, спорно је стање у Републици Српској, стање које ће уз будуће опструкције фундаменталиста из Федерације и њихових ментора, Српску довести до економског колапса и галопирајућег пражњења територије. Значи, вријеме је да се подвуче ЦРТА, односно, да се формира снажна и стручна програмска влада Републике Српске. Да се постигне јединство са свим партијама, институцијама, интелигенцијом и удружењима грађана по питању изградње-сдоградње неуништивог правног, безбједносног, политичког, привредног и образовног система Српске, као и односа са Федерацијом. Кад се прво уради, онда да се сједа са муслиманима и хрватима, да се преговара, договара, па ако се договори како да се релаксира ситуација у наредна два четворогодишња циклуса, да се то све стави у споразум, јавно потпише и овјери, све заједно са оним који су гарантовали дејтонски споразум. Значи, за мене и ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ АНП може да не буде споран, али морају се прије тога за сва времена ријешити сва спорна питања односа Српске и Федерације, тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2019 11:28

И ти си неки занесењак!

Name

борац брацо-еколог

13.08.2019 11:31

Прво, честитам рибару што стално пише ћирилицом. Друго, честитам му што има храбрости овако јавно, што се каже у брк рећи шта мисли. Најважније од свега је што човјек одговорно промишља године унапријед. Видите да имамо јаке људе, да има шансе да се извадимо из ове лоше ситуације.Зато напријед Српска, напријед рибар, напријед ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, напријед сви честити и паметни људи у Српској.

Name

075

13.08.2019 11:35

@рибар "Благо" вама, мора да вас је Сунце добро спржило!

Name

образ

13.08.2019 11:42

Богами показа рибар и образ и памет и храброст, капа доље људино.

Name

куку нама са нама

13.08.2019 12:02

Ово брацо-рибар код вас,тацније код ТЕБЕ,јер сам себи писес,иде по оној ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ

Name

ре- образ

13.08.2019 12:14

У праву си паметан је овај рибар, али паметан је и Миле. Елем, како год да се ова фарса заврши, Миле ће изаћи као побједник. Ипак мислим да је штета што није кад је купио 2/3 власт у РС урадио ово што предлаже рибар. Да је Миле био искрен према опозицији после избора СНСД владе и руководства НСРС крајем прошле године, лако би се ујединили сви око Сарајева и око овог рибаровог приједлога за трајно рјешење односа Републике Српске и Федерације. Ако пропадне овај споразум, а све су прилике да хоће, неко ће морати око Сарајева направити консензус у РС. Ровови су ископани, неће једни другим попустати без да их на неки начин приволи трећа страна. Можда би овог позитивног српког националисту- рибара и зелене послушале власти и опозиција у РС?

Name

Вук

13.08.2019 12:47

Није он занесењак, он је један од оних смараца са Фронтала који медјусобно уз коју цасицу и удобно заваљени у наслоњацима и фотељама "бистре" свјетску политику ,а не виде даље од носа.Главом и брадом ово је Лазаревиц предсједник странке Зелених у РС

Name

Феникс

13.08.2019 12:56

А да није вец касно, сада и федерација крива за историјску пљацку РС од стране криминалнw власти.Јединствено све то као требамо подрзати. Пљацке, паљевину, безакоње, купљене дипломе, неспособне и неструцне криминалне дудуке. Па зар нису цињенице и сасвим јасно да су им 21 годину само функције битне,како на, локалном, ентитеском, тако и на дрзавном нивоу.

Name

Отрцане фразе

13.08.2019 13:08

Ма, позwленит це и он прије но сто то дозиви!

Name

@рибар

13.08.2019 15:19

Е мој рибар, болеснице. Те форе са фундаменталистима и слицне перверзије могу проци код твојих пецароса а сигурно нисте способни ни песха ухватити. Ова прица траје висе од 30 година. Ретардиран си да примјетис и погледас гдје су тад били Цеси и Словаци, Пољаци итд. Ено неки дан опет један аутобус оде у Словацку. Нек се рудоња инати, пјени, и сири параноју из дана у дан. Док је таквих као ти само це бити горе. Нема дана без скандала, нема дана без испада. Земља је вец пуста. Данас АНП, недавно је био резервни састав, па вјецни 9 јануар, ... Да му је како да сваки викенд има 9 јануар да се прдаци крмак одвратни. Кад процитам ста писес није ми ни зао сто цемо потпуно пропасти. Свалицу тај дан. Ето упамти!!

Name

ре @рибар

13.08.2019 18:06

Вјероватно си хтио написати да ћеш славити. Слави вала..гледај са стране...немој се потрудити промјенити нешто..кретену

Name

борац

13.08.2019 10:39

Није висе пут у НАТО вазан твоја политика це да унисти РС сто је мозда твој циљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммм..

13.08.2019 11:19

...сад кад је био ЈАСАН,одједном нато није битан..У Р С се боље зиви ,него колико се ради..

Name

Слазем се

13.08.2019 15:03

За 20%.

Name

Посавски гонич

13.08.2019 10:39

Значи нема ништа остају исти на власти. Поздрав Ж.Комшић

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

13.08.2019 10:40

На сваку своју је пљунуо сто је његов обицај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саздан од лажи

13.08.2019 10:45

И за психопатологе је овај нерешив случај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.08.2019 10:46

Баци јос мало магле у оци народима БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шипово

13.08.2019 10:48

Миле Додик исти Миле Ђукановић. Иста школа, исто понашање, исти криминал. Браћа близанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

13.08.2019 10:50

цитај како је Радмановиц написао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yука

13.08.2019 10:59

Е мој предсједниче, тако је и 92 рат почео, само контра, па нек иддем народ у п.м. Хебе се вас за народ, био Спск, Хвратски или Муслимански. Само паре, борба за туђе интересе(уствари ко ти шта обећа ти за њега. Да Бог да један земљотрес па да нас све сравни па на оном свјету нема пресједника, министара, него само добри и лоши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

13.08.2019 11:09

Изгледа да он нема озбиљних тема и проблема.Сада це по стоти пут објасњавати из цега се БиХ састоји,како се саставља,како је он одбрусио амбасадорима.....не знам како народ не увидја да му је стање све горе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеврем

13.08.2019 15:21

Ста ти оцекујес да он мозе другације прицати?

Name

гдје ти зивис

13.08.2019 11:14

бајо мој србија је друга дрзава,,ти си се погубио у времену и простору,,какве везе има србија са бих.Ако бас волис србију сиктер па тамо паметуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

13.08.2019 11:14

Као сто сам раније писао три народа зиве овде , небитно ко влада код којих кад су нам ставови дијаметрално супротни. Па да је нпр. СДС умјесто СНСД на нивоу БиХ исто би било , јер странка која се определи за НАТО неце цензус преци у Р.Српској. Буквално нам је сваки став супротан. Хрвати и Бошњаци и ми Срби смо толико исти и истовремено толико различити погледи , ставови да једноставно овде је све проблем. Јбг.ај нека нам је са срећом свима, требаце нам. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2019 14:45

Тако је али и није бас тако.То политицари тако раде,многи немисле као они обицни људи би се прије договирили јер исту муку муцимо.

Name

Слависа

13.08.2019 15:13

Прицас ретроградно. Сви документи су потписани, све сто је требало бити прихвацено за Нато је прихвацено. Нико се није бунио кад је Радмановиц потписивао. Све је исло као мед и мљеко. Сад кад је рудоња направио неке дилове са Русима, одједном ниста не ваља. Одједном смо се сјетили бомбардовања и слицно. Глупоца српског народа граница нема. Ста год Миле навије стадо це слусати. Инаце, овај рудоња је попљацкао унистио све сто се мозе унистити. Ко нормалан мозе имати повјерења у онакву одрватну сељацину? Одговор је Србин. Ја сам провео рат са пуском са својих 17 година, као и моји родитељи. Ево нас на западу, гдје смо поцели зивот од нуле, док се ова гамад богатила и водили неке политицке битке. Слусам ја ту прицу вец пуних 30 година. Од Расхиних пријетеци говора испод Боске, до одвратног рудоње. Окрените се и погледајте ста је остало од земље. Па, ја сам се неки дан вратио и из завицаја, моје комсије сто отисле вани, ни у посјету висе не долази. То су били цестити домацини, одбранили свој праг, никуд им се није исло.. а види сад. Пркосите НАТОу, припрдите уз Русе. Ови наси болесници по Њемацкој, Аустрији итд,.. нек подрзавају русоизам. Кад их слусас помислис да би им свети дан било да им у Њемацкој руска ракета улети у стан. Гледам, ове Индијци, Кинезе, Турке, .. многи од њих су досли из земаља које лице на Марс, а види нас.. Миле не стај док бас све не унистис и не ојадис.

Name

мостарац

13.08.2019 15:18

Бањалуцанине мој, тачно је да овдје живе три народа (мада бих ја рекао један народ подијељен у три тора) али није тачно да су нам мишљења дијаметрално супротна. Ми, обични грађани само желимо да можемо нормално живјети од свог рада, да нам дјеца одрастају у безбједном окружењу и да школство и здравство буду квалитетни и бесплатни за све. Они за које мислиш да имају супротне ставове, то су политичке странке. А вјеруј ми да ни они немају супротне ставове него су се превише налајали у предизборној кампањи па сада не смију тако директно признати то својим гласачима. И СНСД би врло радо у НАТО само да се више кутарише ове приче али не зна како да изађе из овога. СДС би такође у НАТО али не смије то да каже јер су их већ довољно проглашавали издајницима. ПДП је полуотворено признао да би поштовао усвојене законе БиХ. СДА боли нека ствар за НАТО јер зна да је то на дугом штапу али обећали су гласачима (а гласаче боли нека ствар за НАТО јер већина људи већ оде у НАТО земље). Такође, СДА-у одговара ова прича око НАТО да би имали око чега затезати и тражити боље позиције у власти. ХДЗ као странка минорног дијела становништва држи ову причу о НАТО како би се понашала као онај мали утег који може да пресуди између СДА и СНСД и да тиме купује наклоност једне или друге странке па тако стално добије министарство финансија. Како рекох, народ овдје нема супротна мишљења. Народ само хоће да добро живи а странке су те које ГЛУМЕ да имају супротна мишљења. Лијеп поздрав из врелог Мостара а знам да ни у Бањалуци није пуно боље.

Name

Наравно..

13.08.2019 11:14

Будала је онај ко је мислио да цемо уци у нато..Браво Милораде,толико је јасно ста си рекао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2019 14:47

Уци цемо него ста.На крају це бити референдум у БиХ а не у ентитетима то је закон.Вецина це одлуцити а исход се зна

Name

Доми

13.08.2019 11:16

Ја цовјека ста прича!Па он стварно мисли да смо сви глупи као његови бирачи! Готов си ти барабо ,јос мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 11:17

Додик се слузи оном "ако продје, продје". С обзиром да није просло, Додик се сад вади, посто је видио да на " гурању НАТО-а" мозе да изгура пад популарности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛО БУРЛЕ,

13.08.2019 11:28

питај сам себе, да ли би било боље та ухапсе или да се сам предас. Од тог момента, поцела би бјезанија. Оцистила би се "дрзава" преко ноци. А онда, Народна Влада, промјена закона, нови ВСТС, лустрација, поријекло имовине, ревизија правосудја па да видис како це да цвиле, ко рањени волови...Робија за све који су се огријесили о закон. А да не буду дуго на народним јаслама, увести смртну казну као дисциплинску мјеру . Нема пардона за убице педофиле привредни криминал. Вјесати јавно на ТРГУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

13.08.2019 11:32

Па ти и даље од овог народа правиш магарце. Уствари већ си магарце створио сада их само товариш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

13.08.2019 11:39

Неће Српска нигде- То ови са западна знају. Српска и Србија су се договориле да имају исту спољну политику, а гледају да се што више споје и да делују као једно. Федерација је јадна, јер блокирана је због Срба, тако да би Федерацји и Бошњацима било боље да се придруже Србима, или да прогласе независност од Српске, и за 4 месеца од дад је Федерација део НАТО-а. -И опет, питање је како ће Федерацији тад бити, јер питање је и да ли ће и Турска у будућности остати део НАТО-а. ...Запад нема право да се буни, јер нисмо са њима, а нисмо ни против њих (нисмо у ОДКБ-у, нити у било ком другом војном савезу који је контра НАТО-у... А и глупо је да се толико боре за Србе, јер нисмо ми неки фактор, па да тако буде). ... Америка је прошле године Србији поклонила војну опрему, у вредности од неколико десетина милиона долара, и то је била број један страна донација српској војски за 2018-ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ретурн

13.08.2019 12:10

Ти си бре сваки пут лудји и лудји,хтјео сам коментарисати али боље је да истанес усамљен и изолован,но цом.

Name

Пензионер

13.08.2019 12:30

@007Бонд У којем ти свијету зивис?

Name

Славен

13.08.2019 15:37

Бонд само да ти казем није болест све сто боли

Name

Сале

13.08.2019 15:54

бонде бас си паметан недај бозе да си и ти у власти

Name

босанко

13.08.2019 11:46

повуци повуци РАТ је ту хехехехех па нецес моци висе никог уцјењиват висе нема стати на Мањаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ЈАООО

13.08.2019 12:16

ЦВИЈАНОВИЋКА ДАЛА ИЗЈАВУ КАКО СУ ОНИ УВЈЕК БИЛИ ЗА УЛАЗАК У НАТО А ОНА САД ОВО ПРИЧА. НЕЗНАЈУ ВИСЕ СТА ПРИЧАЈУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос

13.08.2019 12:30

мало лазите али ускоро цете сви бити прегласани од миграната. Б и Х це ускоро по структури становниства бити најслицнија САД-у!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збуњоза

13.08.2019 12:30

Овако је говорио и Милан Мартић...како стојимо са тракторима?:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема наде

13.08.2019 12:44

Лошије него онда. осиромашило се.

Name

Директ

13.08.2019 21:21

Тај филм висе нецете гледати.

Name

Дамир

13.08.2019 12:34

Ми никад нецемо да пратимо србију нити це србија нама одредјивати ста радимо и будис исгуран да би ми било против тога као и свега ста србија зели и хоце јер није нити це икада бити пријатељска дрзава босне и херцеговине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 21:20

Ви не пратите Србију, то се подразумијева. Ви прстите Турску, а ми цемо Србију. Јок цемо Америку? Е то је лудило. Да ти је драза Америка од првог комсије.

Name

Додик

13.08.2019 12:50

Бакире! Изабери - или ћеш се брзо опаметити или ћеш се споро кајати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2019 13:21

Ми једва цекамо будало

Name

Директ

13.08.2019 21:23

Бакир је одабрао Додика. Нека се сад са њим кува 30 дана на лаганој ватри.

Name

Није нацисто

13.08.2019 12:58

Па он се немозw договорити ни сам са собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

13.08.2019 13:05

Нема ни СМ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

барјактар

13.08.2019 13:14

а дје застава? ни на реверу. а лијепо је хтио да унесе барјак који је пре 25 година унесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титан

13.08.2019 13:33

Драги, срби . Нема те пријатеља у кругу од 1000 км, са комсијама сте у ратној завади. А ви тразите неутралност, у глобалном рату, сви би навалили на вас ко комарци. Удји те у Нато, и бице те мирни стотину година,а и сви око вас. 92-95 су године када сте били најаци у историји,па је све отисло до врага,,,,ста сада мозе те оцекивати? Зато Нато, трајни мир, и узивање. Поз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 21:31

Ви Босњаци немате пријатеља у цитавој Европи, осим мозда Албанаца, но њима сви Словени су исти, тако да маните се прице у стилу полицијског иследјивања, јер обрни окрени, иовако ионако, ми Срби нецемо пристати на цланство НАТО. Јос прије 100 година смо рекли ста мислимо о окупацији БиХ.

Name

Болест

13.08.2019 14:17

Психијатри цијелога свјијета уједините се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кенгур

13.08.2019 14:57

није сија него врат ј''''т и бити ј;;;н није исто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бингз

13.08.2019 15:00

Ово је пријетња дрзавним ударом и ратом. Једна од најјацих до сада. Ваљда сви срби стоје иза овог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2019 19:10

Хахахаха Посебно црвени кмери. Баш би се сад сви пресвукли из одјела и легли у ров.... Ја бјежанија би била.... Могу замислити само. Бацали би рудоњине слике кроз прозор, да нико не види....

Name

Еxит

13.08.2019 15:49

Резолуција Народне скупштине је правно ништавна о никог не обавезује .Тако реце Уставни суд РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

13.08.2019 17:42

и ако рудоња све блокира онда нема висе дејтона а ни онда ни РС

Name

Директ

13.08.2019 21:33

Ни досадасњи пут ка НАТО-у не обавезује БиХ да буде дио НАТО савеза.

Name

Два црна гаврана

14.08.2019 07:39

И резолуције и референдуми и декларације и заклетве и изјаве раноразне, и све што долази из РС-а, свуда около, изазивају само ново ниподаштавање, подсмјех, изругивање, невјерицу и поругу. РС-у су највише обесмислили, понизили и срозали, ругло од ње начинили, управо они који се и највише бусају и заклињу у њу. И пљачкају наравно, немилице пљачкају.

Name

Милан

13.08.2019 16:02

Питам се! Ако Додик каже нећемо, ок онда нећемо! Значи његова одлука је јача од друге двоје стране. А шта ако Додик каже хоћу руски ток, ова два кажу нећемо ми, шта онда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

13.08.2019 16:12

Дасао си и ти тамо гдје ниси висе главни баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

13.08.2019 17:10

Излапио си ко супља плинска боца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕWАЦ

13.08.2019 17:47

Газда има нове Апетите за Богацење.Опција продузи стање да се јос мало Обогатим и онда кад ми буде доста истину цу им реци . А ја цу бити негдје Далекооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

13.08.2019 18:22

Ко јос вјерује овом ортодоксном лазову и манипулатору? У РС је много наивних,необразованих и заглупљених али претпостављам да су га и они конацно провалили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки

13.08.2019 18:25

Без анп нема власти без власти нема кредита ммф а миле тако да цемо видити ко мозе дузе без пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 21:42

А ста је то АНП? Звуци као реформска агенда, која је прије неколико година била актуелна, која такодје је просла, као сто це сад проци ова прица. Нико се висе и не сјеца прице о реформској агенди. То је требало да знаци многе реформе, од којих скоро се ниста није десило, осим народа, који одлази у једном правцу. То је једина реформа која се десила, реформа права радника, који су након исте остали без посла.

Name

неко

13.08.2019 18:44

Наравно да је у праву, много тога зависи баш од подписа г-дина Додика, тако да.... ах, па видјећемо, вријеме ће показати зашто је то добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 21:43

Од Додика висе не зависи ни сам Додик. :)))

Name

? Збуњен

13.08.2019 18:48

Па јос мало па це испасти да је СДС потписао 1999 и да је Радмановиц у СДС-у. Који је ово болесник аух

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.08.2019 19:10

Бурле без АНПа, нема твоје власти и мандатара у Федерацији БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин али прави

13.08.2019 19:49

Тврди и Комшић да у том случају нема ни мандатара.Тврди и да Џаферовић такођер неће гласати за твог јару...Почиње игранка Милеееее....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гага

13.08.2019 22:29

Значи Миле мисли да ће на власти бити и за 100 и за 300 год. И он и Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

14.08.2019 06:46

Како овај може толико лагати. Потписали 2009, потписао прије пар дана и он од тог радмановицевог потписа немозе одустати само испира мозак оним лудацима што су гласали за њега и не мисле својом него његовом главом. Има ли иједан нормалан човјек који не схвата да нас је слагао, издао..... Он је лагара за Гинисову књигу рекорда, а ко гласа за таквог човека је за лијецење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

14.08.2019 07:08

,, Нема пута БиХ у Нато"Нема ни савета министара, тако да су опет обманили народ, као они се нешто договорили а на крају све исто, сви устрају на свом ставу, трла баба лан да јој прође дан, ништа друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

14.08.2019 10:53

НАТО је злочиначка организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши посланик НСРС

14.08.2019 11:21

Тренутно од свих српских политичара најнамазанији је зелени Лазаревић, игра добру око условног АНП. Јебе их све кроз инсистирање на историјском договору РС и Федерације као услову АНП, опасан је, запамти шта ти кажем. То ми рече синоћ посланик већине из садашњег сазива НСРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОП

14.08.2019 11:31

Кога он фолира љаксофон?Побрао сву памет свијета а ми смо ретардирани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФИЛИП

14.08.2019 11:33

Шта је њему(Додику) ? Он стварно изгледа није фолирао кад су му констативали ШИЗОФРЕНИЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

14.08.2019 12:22

Има пут: НАТО у БиХ. Цовјек изјави да План неце предати у Брисел... Па ни Јасеновацку документацију није предао у Загреб,вец у Васингтон. Застои План неби предао у Васингтон. Цовјек је све рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.08.2019 16:36

Има ли још будала које вјерују твојим глупим причама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

14.08.2019 19:15

Па ви че те све потписат само да добијете гаранцију да вас нече кривично гонити.превише сте. Забрљали и покрали да би вам се опросзило . знам да имате шесто чуло да вам се краиближи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

14.08.2019 19:19

Миле узми хармонику Човић виолинуа Бакир шаргију па оснујте бенд добро че вам дочи у затвору

ОДГОВОРИТЕ