ПДП: Распустити Скупштину општине Рудо

Посланик Партије демократског прогреса (ПДП) Љубиша Крунић, сматра да Влада Републике Српске на првој наредној сједници Народне скупштине Републике Српске треба у дневни ред уврстити приједлог распуштања Скупштине општине Рудо с обзиром на неуспјешност спроведеног поступка опозива начелника Рате Рајака.

Република Српска 13.08.2019 | 11:59
ПДП: Распустити Скупштину општине Рудо
Крунић је, у виду посланичког питања, још 11. јуна које гласи "Да ли Влада има приједлог за распуштање СО Рудо, да ли га је упутила у НС РС обзиром да је то законска обавеза и када ће бити на дневном реду НС РС?" подсјетио представнике институција Републике Српске да је њихова законска обавеза да скупштину, чија је већина измијењена у корист владајуће коалиције, морају распустити с обзиром да је Рајак задржао повјерење грађана на референдуму 23.12.2018. године а то се до сада није десило те то очекује већ на наредној сједници.

"С обзиром да се политичка ситуација у Рудом ништа није промијенила послије неуспјешног референдума, промијењене скупштинске већине предвођене СНСД - ом против часног, стручног и одговорног начелника Рате Рајака, против чијег се опозива изјаснило 55 одсто гласача, позивам институције РС да што прије поступе по закону и распусте скупштину. Милорад Додик је лично предводио страначку машинерију за смјену овог начелника изјављујући у Рудом четири дана прије референдума да све што је урађено у овој општини а што се односило на започету изградњу Хидроелектране "Мрсово", те да је то радила Влада РС и он лично, да су обезбиједили инвеститора. Видјели смо како је неславно завршило са Х. Е. "Мрсово" као што су завршила и многа друга лажна обећања водеће коалиције. Сада би тајкун Сардаров због неизвршеног концесионог уговора могао да добије "награду" у вриједности од 180.000.000 КМ од Републике Српске што нема нигдје на свијету.

Крунић је нагласио да скупштинска већина у Рудом није усвојила план капиталних инвестиција, чиме је настала блокада 1.200.000 КМ које су требале бити инвестиране у ову намјену.
"Битно је нагласити да је овај новац искључиво остварен уштедом, суфицитом од претходне године у износу од 570.000 КМ без икаквих кредитних средстава. Ово сматрам непријатељским чином против сопственог народа и грађана.”

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ТАЧНО

13.08.2019 10:13

Под хитно распустити папкарску скупштину у Рудом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.08.2019 11:33

И папкарску Народну скупштину РС у БЛ.

Name

Сyднеy

13.08.2019 10:26

Гледајуци из далека какво је стање у РС и колика је мрзња измеду самих срба тј.власти и опозиције најбоља варијанта је да странци тј.ОХР укине РС и прогласи Дејтон мртвим.Ако овако остане европа ризикује рат измеду самих срба Прогласит само БИХ и распустити све српске политицаре да се обицан народ сацува од могуцег рата а и бице му вјероватно боље ако им муслимани буду властодрсци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.08.2019 11:44

И укинути српски народ у БиХ. :)))

Name

Истоцна РС

13.08.2019 15:37

Директ, ајде ти у Сиднеy па са овим тамо се укините.