Стечајна хоботница достиже ниво пљачке ''Литванских бандита''

Послије ''Литванских бандита'', кључну улогу у пресипању новца зарадјеног на зноју радника Алумине, у приватне џепове, преузела је стечајна хоботница. На њеном челу је већ шест година стечајни управник Лазо Дјурдјевић из Шамца, који је један од рекордера у Републици Српској по броју стечајних поступака. . .

Република Српска 13.08.2019 | 10:05
Стечајна хоботница достиже ниво пљачке ''Литванских бандита''
Када смо прије неколико мјесеци почели да указујемо на чудне комбинације око куповине потраживања Бирача, како би се преузела Алумина, привредни драгуљ Републике Српске, многима није било јасно о каквим се играма ради. На крају је ипак истина изашла на видејло и поменуте, наводно финансијски потентне иностране компаније, нису успјеле да докажу да поседују одговарајући капитал и купе државна потраживања у циљу преузимања Алумине.

Тако се ипак показало да је немогуће да ''жаба прогута роду'', и да су наше информације, као и појединих опозиционих посланика у Народној Скупштини Републике Српске биле тачне. Ових дана помињу се нови заинтересовани играчи, а на Влади Републике Српске је да добро проучи њихов пословни бонитет, како не би поново била у ситуацији да призна да не зна, оно што новинари и јавност знају. Уствари, Влада ће опет да добије налог шта да уради, али, то ће бити предмет наредних анализа.

Правно нерегуларни статус Алумине

Тренутно је већи проблем правно нерегулисани статус Алумине. По сили закона, стечајни управник морао је да крене у процедуру окончања стечаја, после правоснажно окончаних судских процеса, крајем прошле године. Међутим, није предузета ниједна радња која би указивала на такве намјере.

Послије ''Литванских бандита'', кључну улогу у пресипању новца зарадјеног на зноју радника Алумине, у приватне џепове, преузела је стечајна хоботница. На њеном челу је већ шест година стечајни управник Лазо Дјурдјевић из Шамца. Он је иначе један од рекордера у Републици Српској по броју стечајних поступака, о чему смо и раније извјештавали.

хттпс://www.ртвбн.цом/3866809/они-су-рекордери-у-стецајима-

Поред Алумине (Бирач), добио је стечај Бобар банке, Шећеране у Бијељини, Униса, Рудника олова и цинка, Текстилног комбината Билећанка, Рудника Миљевина, итд, али се неких од њих ријешио, јер нису толико уносни као Алумина. По закону, није ни смио да их добије. Јер, Лазо Дјурдјевић је један од стечајних управника које је именовала судија Алида Нађ – Мађарац која је због тога суспендована, уз подизање оптужнице да је мимо Закона о стечају између осталог именовала Лазу Ђурђевића у више стечајних поступака него што је то законски дозвољено.

хттпс://www.цапитал.ба/лазо-дјурдјевиц-висе-није-стецајни-управник-бобар-банке/

Стечајно-правна екипа, на челу са Лазом Дјурдјевићем, за шест година,како тврде наши извори, испумпала је фрапантне суме новца из Алумине, држећи при том њено пословање у веома нерегуларним правним околностима. Конкретно, стечајни управник Лазо Дјурдјевић, уз ангажовање правног тима Витомира и Александра Поповића, као и Соње Рубеж, извукли су током тог периода, према тим наводима, око 11 милиона КМ на име трошкова, од чега је само Лазо Дјурдјевић лично приходовао преко три милиона КМ, а од почетка стечаја, фамилија Поповић је од Бирача и Алумине инкасирала око два милиона КМ!

Само од јануара 2018. године па до данас, адвокат Александар Поповић је од Бирача и Алумине наплатио око 650.000 КМ, а његов отац, Витомир Поповић, који и није адвокат око 200.000?!

Поенуте цифре потичу из непотребних поступака које ова контроверзна екипа у сарадњи са стечајним управником и Одбором поверилаца Бирача покреће, само да би продужавала стечај и извукла милионе марака из Бирача и Алумине.

Према подацима који су доступни, правни тим награђен је са дуплом тарифом, која се у предметима око Бирача и Алумине креће од 6.000 до 9.000 КМ по једној радњи! Значи зарадјују 9.000 КМ за неколико сати посла!!!

Поставља се питање, да ли се ово сматра очигледним оштећењем повјерилаца у стечају Бирача?

Одговор је јасан, али оптужнице за очигледне кривичне радње још нису подигнуте. И док је Адвокатске коморе Републике Српске у фебруару 2019. године обустављала рад по службеној дужности због неисплаћених накнада, правни тим Бирача и Алумине никада није имао проблем да сместа наплати надуване фактуре. Треба се подсјетити да је академик Поповић обухваћен и истрагом коју Тужилаштво БиХ води због кривичних дела почињених у пропалој Балкан Инвестмент Банци, са којом је нестало 1,7 милијарди марака.

Ову банку су, такође, водили Литванци. Лазо Дјурдјевић је такође као правну подршку ангажовао Ненада и Соњу Рубеж, која је лично потписивала пљачкашке налоге ''Литванских бандита'', посебно оне у чувеном кредиту ИРБ Енерголинији и против које се због тога воде кривични поступци.

Случај за Риплија: то је као кад би Џеси Џемсу после пљачке банке, дали да води исту ту банку!

''Литвански бандити'' или ''Удружени криминални подухват врха Републике Српске"

Да се подсјетимо, Литванци су, како се тврди, у чувеној брзинској банкарској трансакцији на релацији ИРБ-Девичанска Острва те 2013. године, успјели да од 19,4 милиона КМ кредита, за само 28 минута трансферишу 14 милиона КМ непознатој фирми на поменутим острвима. Никада није утврђено гдје су завршиле те, у суштини народне паре Републике Српске.

Прије тога је аутор слогана ''Литвански бандити'', тадашњи министар финансија Зоран Тегелтија смијенио директора ИРБ Миленка Павловића, који је одбио да одобри и пусти кредит тим ''бандитима'' и поставио за директора Снежану Вујнић која је то спровела. Ради се о истом оном Зорану Тегелтији који је главни кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Снежана Вујнић је и даље на челу ИРБ иако је хапшена 2016 у акцији ''Лавина'' и против ње је Суд БИХ покренуо озбиљан поступак. Очигледно је примарни циљ стечајно-правне екипе на челу са Лазом Дјурдјевићем заташкавање литванске пљачке, а не консолидација Алумине. Међутим, питање је да ли се заиста ради о ''Литванским бандитима'' или о ''Удруженом криминалном подухвату'' у коме је учествовао сам врх Републике Српске.

То је опште познато: 

хттпс://www.ртвбн.цом/314135/Уз-помоц-власти-Литванци-нам-узели-210-милиона

хттпс://www.цапитал.ба/ексклузивно-литванци-пљацкали-власт-помагала-и/

Немогуће је да је Зоран Тегелтија могао да прави кадровске рокаде у ИРБ, да би се реализовао пљачкашки кредит, без учешћа или знања неког изнад њега.

Ко је тада био изнад Тегелтије? 

Одговор је познат: предсједник Владе Александар Џомбић и председник Републике Српске Милорад Додик.

Свако ко је упућен у финансијске аранжмане на нивоу Републике Српске, добро зна да тај кредит није могао да буде реализован без аминовања највиших функционера и надлежних органа Републике Српске. Уосталом, уплетеност Џомбића је неспорна.

По пријави Европске инвестиционе банке, али и СДС, Тужилаштво БИХ је наводно било покренуло истрагу:

<а хреф="хттпс://www.6yка.цом/новости/по-пријави-европске-инвестиционе-банке-тузиластво-бих-води-истрагу-против-ирб-рс-дзомбица-тегелтије-вујниц">хттпс://www.6yка.цом/новости/по-пријави-европске-инвестиционе-банке-тузиластво-бих-води-истрагу-против-ирб-рс-дзомбица-тегелтије-вујниц

<а хреф="хттпс://www.6yка.цом/новости/кривицна-пријава-против-александра-дзомбица-зорана-тегелтије-и-снезане-вујниц">хттпс://www.6yка.цом/новости/кривицна-пријава-против-александра-дзомбица-зорана-тегелтије-и-снезане-вујниц

Та истрага није окончана и вјероватно никад неће бити, јер гдје ће ''потковани'' Милан Тегелтија да истражује Зорана Тегелтију.

Поред предсједника ВСТС-а Милана Тегелтије, операција заташкавања ''литванске пљачке'' повјерена је Лази Дјурдјевићу. За то заташкавање претходног криминала омогућена му је богата награда.

Ова екипа за пословну еутаназију Алумине планира да води стечај још шест година, што би им донијело још најмање дванаест милиона КМ, а на штету повјерилаца, запослених и Републике Српске.

Ако стечај буду одржавали само још годину дана, достићи ће, према нашим изворима, суму од 14 милиона КМ, односно исти онај износ који су испумпали Литванци у чувеном лоповлуку.

О стручности стечајног управника најбоље говори податак да је његовим раскидом уговора за закуп резервоара у Плочама, произвео трајну штету од двадесетак милиона КМ јер је она на годишњем нивоу шест милиона КМ.

Стечајни управници изнад закона

Али, стечајни управници су изгледа изнад закона у Републици Српској, баш као и они који их постављају.

Да је Лазо љубимац естаблишмента Републике Српске најбоље показује чињеница да му је ћерка у међувремену запослена у ЕРС, иако је, како тврде, имала 0 (нула) бодова на тесту, па је тест морао накнадно да буде лажиран (постоји инсајдер), док је сина смјестио у Пореску управу.

Лазо Дјурдјевић је већ у старту довео у Управни одбор Алумине свог пословно-емотивног локалног партнера. То је Перо Васиљевић економиста из Земљорадничке задруге у Шамцу. Перо Васиљевић је од те 2013 постао готово незамјенљиви члан Управног одбора Алумине, експерт за продају производа Алумине у 44 државе на четири континента, судски вјештак и стечајни управник.

Њих двојица редовно посјећују Алумину, сврате до фабричког ресторана и наплате дневнице. Перо је недодирљив, али зато Лазо поставља и смјењује друге чланове Управног одбора у стилу приватног власника у сопственој фирми. Зли језици су прије пар година изнијели у јавност податке да Лазо и Перо имају склоности сличних оном педофилу Џефри Епштајну, што је био својеврсни локални скандал у Шамцу. Чак су о томе били дијељени и леци, али је тада случај успешно заташкан.

Због тога наводно имају проблем са једном од интересних група заинтересованих за Алумину која тврди да посједује компромитујуће фотографије.

На крају, изгледа да ће сви српски учесници у удруженом криминалном подухвату са Литванским бандитима, бити у прилици да буду још једном награђени важним државним функцијама. Њихов примјер указује да се на криминалу у Републици Српској може профитирати не само економски, већ и политички.

Питање је само, докле?

Јер Република Српска, са клептократско-коруптивним привредним амбијентом, о чему свједочи пад производње 16% у 2019, иде убрзано ка неумитном сценарију економског колапса. Тада ће се све политичке игре, опште безакоње и њихови носиоци, суочити са последицама о којима, опијени новим коалицијама, ни не размишљају.

Наставиће се....

(БН)

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Кале

13.08.2019 08:17

Страхота,посматрамо ово цутимо и нестајемо,узас!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ ТРЕБА ТУЗИТИ ГОС. ВИСКОВИЦУ

13.08.2019 09:00

Не профитабилна и тотално опљацкана алумина,Кљуц у браву старе у пензију а младе у аутобусе или јос боље авионе сто прије оду за ЕУ, За све је криво политицко Сарајево медзу народна заједница нато, немој да би слуцано помислили или недај бозе рекли,СНСД-и главни Баја у српској

Name

Милан.Б

13.08.2019 09:15

Ајде сад што они немају образа,морала,одговорности, краду,отимају.Али шта је са нама , ми се ћутањем слажемо са мјима, само устанак и побуна мозе да заустави све њихове лоповлуке,демокрацким путем је немогуце њих зауставити !!!

Name

распад система

13.08.2019 09:30

Нисмо препознали г. Гладног. По мало и изокола помињу Рубеж фамилију, само да се заметне траг.

Name

куку нама са нама

13.08.2019 10:05

Е јеси паметан..па да останемо брез плате и ми на лопати,коју нам је Милорад обезбједио да ломимо.ледја за његово добро..П.С.Устао сам на помен Милорад..

Name

РЕ Милан Б.

13.08.2019 10:52

Ништа, то ће Баја средити једним бацањем заставе БиХ са стола и гајбом пива а сиротињи по 50 КМ и кило риже, конташ

Name

Н о т а р

13.08.2019 15:01

Пре два мјесеца Александар Вите Поповић дошао да купи стан, кад ми је предочио да КУПУЈЕ 204 м2, остао сам фрапиран, али ево откуд кеш за 2500 КМ по квадрату. С Т Р А Ш Н О

Name

мицо

13.08.2019 08:18

На моје питање једном функционеру СНСД-а: Докле?, он ми је одговорио: Може докле може!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2019 10:51

Док народ ћути и трпи политичари и тајкуни ће да клепају!

Name

Радник

13.08.2019 08:22

То је све перверзно и бахато, ко и сви који воде ову дрзаву.. па Лазу су подметнули клинке са СегаМега дипломама из Алумине.. Матиц који се не разликује по том питању и дрзе га у на краткој узици.. баханалије по излетистима Алумине.. зна се све..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меркетинг

13.08.2019 09:40

Матиц је преко својих "пријатељица" из маркетинга, комерцијале и финансија плео мрезу са ким је год могао да га увуце у компримитујуце ситуације а потом да га уцјењује да га не би оптузивали за криминал који прави а који му је у крви. А дотицне је запосљавао и давао звуцне позиције у које се разумију ко Мара у неку ствар!

Name

јос јадније...

13.08.2019 16:03

оне које није могао навуци на компромитацију, науцен од свог претходног уцитеља, сирио је лази преко истих тих својих послусника, како су они лопови. Цовјек каког Зворник није одавно имао!

Name

Неса

13.08.2019 08:24

То сто је узео Лазо и поменути правни тимови је ниста у односу колико је Мотика испумпао новца за себе и оне који су га ту поставили а сто је наравно Лазо аминовао. Е, господо, то треба истразити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лео

13.08.2019 09:12

Није ту ниста мање ни Миле Матиц заслузан који је довео родјака адвоката да помогне око свих акција и добро заради. За све њих је ово стање најпозељније и нико нема интерес да се несто мијења!

Name

Метално

13.08.2019 09:25

Немојте тако, Матиц је познат као струцњак сам за ста ли то би мајкуму?

Name

Робин Худ

13.08.2019 08:34

Има има ...Приче има за наредних 100 година; - хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЦаXх537ос5Е&феатуре=схаре -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=дПАјБхјдУго&феатуре=схаре -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=YYЛд-ЦднПС8&феатуре=схаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

13.08.2019 09:16

та прица о испумпавању прицаце се вијековима са кољена на кољено будуцим генерацијама које це плацати ктедите и сносити посљедице стецајне мафије у корист политицара и њихових нивокомпонованих богатаса тајкуна родбине и послусника у историји веце пљацке предузеца нароса дрзаве није било а институције блокиране од мафије корупција свјетсјих размјера радници опљацкани растјерани а предузеца унистена јао и народ као и дрзава као и пензионери са мрвицама док они се бахате будзетским примањима и имовином стеценом на свим нивоима власти на бјелосвјетским јабним и тајним рацунима и узивајуци у безакоњу и бахатости суровој! веце зло и од рата направили за овај народ и дрзаву !

Name

ре

13.08.2019 13:31

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЦаXх537ос5Е&феатуре=схаре хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=дПАјБхјдУго&феатуре=схаре хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=YYЛд-ЦднПС8&феатуре=схаре

Name

Цицерон

13.08.2019 08:48

Није стецајни управник ниста укро. Хоботница је у БЛ. Не дирајте цовјека .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бандс

13.08.2019 08:58

Стецајни Управник добро ради са Висом Сколом и купљеном дипломом факултета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко

13.08.2019 09:23

...а мени реко да је елетрицар!

Name

Радник

13.08.2019 15:56

Ста, зар није дерпе?

Name

рибар

13.08.2019 09:22

Ниједан стечајни управник није одрадио добар посао за фирму у којој је именован. Није по задатку гтио да подвуче ЦРТУ, да дугове врати и да покрене производњу, напротив. Све су душмани у кооперацији са власти опљачкали и распродали, примјер ФАМОС-Коран, све су уништили и већином продали земљиште од фирме ратним и послератним политички и други профитерима. Добро је овдје неко написао у коментару, ови узеше све, ПА ДОКЛЕ МОЖЕ МОЖЕ. Нажалост, ја за ово имбецилно стање више кривим опозицију и њене врхове задњих десетак година, него ову клептоманску власт. Да су хтјели, или знали, прије да су хтјели, давно би опозиција ушла у народ, дигла буну и заједно са народом-борцима, ако треба силом истјерала правду по питању пљачке сваке иоле јаче фирме широм Републике Српске. Нечињење је чињење, некад горе од чињења, то нека народ запамти. Са јесени ће ЗЕЛЕНИ и капетан Никола Лазаревић преузети иницијативу. Видјећемо онда ли ли ће Српска радити као треба, или ће радити говњива мотка по леђима сваког појединца који нам је својим чињењем, или нечињењем јебао мајку задњих 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТО РИБАРУ

13.08.2019 10:12

То рибару, црта да се подвуче, нема нама друге.

Name

удри рибару

13.08.2019 11:34

Удри рибару багру, неко мора почети, свака ти част на храбрости.

Name

удри-удри рибару

13.08.2019 11:41

Удри рибару,боли глава од твојих ријечи, удрииии.

Name

Удри зоране

13.08.2019 09:25

Браво за насег градонацелника Зорана, ако неко истјера ову хоботницу из глинице то це бити он. Помагај градонацелнице ако бога знас, остадосмо и голи и боси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

13.08.2019 11:21

Зока, само Филиповица изгурај умјесто Мотике сви остали су у истој екипи са Лазом

Name

Неса

13.08.2019 11:51

Е тај Филиповиц је посебна улизица а то мора бити јер је незналица. Јадан је онај за кога је ова лик струцњак. .ебес докторанте и назови професоре из Каракаја.

Name

Wодолија

13.08.2019 09:34

НАЈГОРЕ ЈЕ СТО НАРОД СВЕ ТО АПАТИЦНО ПОСМАТРА. "ОНИ КРАДУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ" У ПРЕВОДУ ЗНАЦИ ДА СЕ КРАДЕ НАРОДНА ИМОВИНА СВИХ ГРАДЈАНА (ТВОЈА И МОЈА) А НЕ "ТАМО НЕКА ТУДЈА" . ТО ЈЕ ОНАЈ НОВАЦ СТО НЕДОСТАЈЕ НА КРАЈУ МЈЕСЕЦА ОД ПЕНЗИЈЕ 1000 КМ НЕДОСТАЈЕ 700КМ, ОД ПЛАТЕ 2000 КМ НЕДОСТАЈЕ 1200 КМ ....итд. итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паук

13.08.2019 09:50

нацелнице дајте висе тјерајте то из глинице да ми преузмемо да се овај јадни народ препороди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

13.08.2019 15:44

Ма не, боље да вас нацелник запосли у некој од својих фирми, код њега су плате веце, ахахаха,па онда цете бити задовољни и сити.

Name

Срево

13.08.2019 10:25

Највеце зло су адвокат Поповиц Александар и његов отац.Купио је досад безброј станова посливних простора а карактер и познавање закона спанско село.Преварити кога год мозе ту је способан радити на двије стране ко висе плати.То је заслуга тате Вите па он је добио то предузеце и двије козе да цува син би му једну изгубио.Надувани адвокат а струцност само криминал и лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

13.08.2019 10:29

Није проблем стечајне мафије само Алумина, већ сви привредни капацитети који су преко стечајне мафије опљачкани, угашен и порушени. Стечајну мафију је устоличио СДС и исту је преузела нова власт. Стечајни управници су се напљачкали и купили некретнине себи и дјеци у Србији, а биједним радницима нису уплатили ни пензијски стаж. И данас што се пљачка створила је бивша држава и несрећна радничка класа, они ништа нису направили да би то опљачкали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

13.08.2019 10:29

Па са Лирванцима је Вито радио и наставио рад зајwдно са Сањом.Зна о добро ста украсти и како.Срамота он професор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

13.08.2019 10:39

Преузми то Гоци и растјерај ту банду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

13.08.2019 12:10

СВЕ ЈЕ ДОДИК УНИШТИО И ЊЕГОВА БАГРА,ЛЕШИНАРИ.СВЕ И ЈЕДНУ ФИРМУ,ТВОРНИЦУ БИЛО КАКАВ ПОГОН КОЈИ ЈЕ НАРОДУ ДАВАО ХЉЕБ И СИГУРНОСТ САМО ДА БИ НАС РАСЕЛИО ЈЕР ЈЕ ДОБИО ТАКАВ ЗАДАТАК. АЛИ ВИДЈЕЦЕМО КАКАВ ЦЕ ИСХОД ИМАТИ ТА ЊЕГОВА МИСИЈА КАО И ЧОВИЋЕВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

13.08.2019 14:14

АУ!!! Ста реци, па ово није дрзава, ово није власт, ово је дивљи запад!!!! Висе кривим опозицију, сто цути и гледају како да се увуку возду. Сто опозиција сваки дан не износи јавно њихов криминал и пљацку. Сто опозиције не крене дизати народ, не могу реци власти јел то нису вец скупина криминалаца, лопова, тајкуна, мафијаса у врху. Сад је вријеме опозиције да се дигне!!!! СВАКА ЦАСТ БН!!!!!!!

Name

Радник алумине

13.08.2019 12:26

Власт је поставила пијаног Мотику,а Мотика је довео своје јаране ГОЈКА ПАРИЦА (којо је радио у телекому па узео отпремнину 60 000 марака па онда после 3 мјесеца досао у алумину) и МИЛОМИРА МАКСИМОВИЦА,па сад тај трио пљацка да се висе и не крију.Максимовиц запослио брата као сефа обезбедјења а исти тај бато постројава муценике из обезбедјења као да су у касарни а не у једном гиганту као сто је алумина.Кад све опљацкају,отици це као и литванци и нико одговарати неце.А ми пасосе у руке у правац Минхен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикалац

13.08.2019 12:45

Вецу јајару од Мотике теско је и замислити. Надмасио Матица на квадрат! А моји радници тако вам и треба кад сте безмудовици којима свако мозе манипулисати. Отјерајте те јајаре на целу са Лазом сто прије инаце купите књизице и тразите посао ако сте и за то способни. Наравно да Мотика ниста не би могао да се није окрузио полтронима назови струцњацима. Они са Мотиком морају у пакету бити отјерани! Онице се сами препознати!!!

Name

Радник

13.08.2019 13:33

Прво синдикалног назови водју треба уклонити заједно са његовом алапацом, изабрати нормалног који це повести раднике да се награ отјера и успостави ред!

Name

Зворнички берберин

13.08.2019 13:23

Тачно је да Литванци рускога имена, уз саслужење зна се кога и којих, одераше РС-а као што се бекани деру. Али зато се Србија освети и одера Литванију у кошарци два пута за редом. Па сад, шта је слађе и љепше.., освета што се ладна сервира или десетине милиона..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боцавв

13.08.2019 14:38

Јел то исти директор Мотика сто је из Претиса у сред рата продавао упаљаце за гранате 100 и 122 мм. Хрватима у Кисељак а онда јавно говорио како је то национални интерес па ми у офанзиви јуна 95 год. остасмо са по пар граната за топове и тенкове ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матиц

13.08.2019 14:53

Није ист. Сад се висе ислифовао како да унистава и краде а има и заледјину па му згодније а фабрика није ниција па арци докле има!!!

Name

БОЗАНА ТОПАЛОВИЦ

13.08.2019 14:49

Тражите ли врло праве кредите по повољној каматној стопи од само 2%, уз повољне увјете кредита? Требате ли зајам за подмиривање дуга или плаћање рачуна? Јесте ли цијело вријеме били одбијени са својим банкама и другим финанцијским институцијама, само зато што имате низак кредитни рејтинг? Требате ли зајам или финанцирање из било којег разлога, као што су: * Кредити * Кредити за некретнине * Пословни зајмови * Хипотекарни кредити * Зајмови код куће * Зајмови за консолидацију дуга * Особни зајмови Задовољство купаца наш је циљ када се пријавите код нас и обрате се поузданој компанији која се брине за ваше потребе финанцирања. Увијек ћемо дати све од себе како бисмо утврдили када можете потпуно вратити кредит узимајући у обзир тренутну финанцијску ситуацију и тада поставите рок отплате кредита на одговарајући начин према вашим потребама. , Ми ћемо се бринути за вас тијеком цијелог поступка. Пошаљите нам поруку на: БОЗАНАТОПАЛОВИЦ1@ГМАИЛ.ЦОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

99,99% Ал2О3

13.08.2019 15:56

Позивам све струцњаке који су уцествовали у креирању нових производа и погона у Алумини да хитно обуставе све радње, да се јаве, знате вец коме, ради пројектовања и прављења нових погона, знате вец гдје. Алумину препустити >струцњацима< из сфере политицара и мафије, као и крезубим гласацима, који их подрзавају.Овдје је Бог рекао лаку ноц, немате ту ста да тразите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаку НОЦ

13.08.2019 16:57

хе хе хе хе

Name

ристо

13.08.2019 16:16

Ма није могуце да је Лазо такав. Није он из хоботнице. Њему је довољно да има своји 5000КМ из Алумине, јос толико Перо, дзабалука да једе, пије, воза се и да му подилазе полтрони како је он главни и како од њега све зависи. То њему одговара и он це то дрзати како јесте док га неко не натјера да стање мијења. Он ти је ко инерција!!!

ОДГОВОРИТЕ