Јувентусов план је Ериксен – без обештећења!

Стара дама би још једно велико појачање за џабе.

Фудбал 13.08.2019 | 13:42
Јувентусов план је Ериксен – без обештећења!
Јувентус је модел довођења квалитетних појачања без цента обештећења у последњој деценији довео до савршенства. 

Само овог лета Арон Ремзи и Адријен Рабио, мада треба рачунати и Ђиђија Буфона. Претходних година Емре Џан, Дани Алвес, Сами Кедира, Кингсли Коман, Фернандо Љоренте, Лусио, Пол Погба, Николас Анелка, Андреа Пирло, Лука Тони, Фабио Канаваро... Листа иде у недоглед, а овој подужој листи фудбалских асова кроз мање од годину дана могао би да се прикључи и – Кристијан Ериксен.

Данац је увелико загазио у последњу сезону уговора с Тотенхемом, а како клуб с њим не преговара о продужетку сарадње, сви су на новом Вајт Харт Лејну доведени у питање – шта урадити с Ериксеном?

На отварању сезоне против Астон Виле јасно се видело да овај Тотенхем не може да функционише без њега, а после огромних улагања и довођења Ђованија Ло Селса, Ериксен је технички постао вишак. Међутим, ако Маурицио Покетино не буде убрзо пронашао начин да разигра остатак екипе, могао би чак да буде принуђен да Данца задржи у Лондону до краја уговора, а онда да клуб напусти као слободан играч. Тај сценарио у овом тренутку уопште није искључен. И управо би такав расплет желео да искористи Јувентус и Ериксена учини још једним бриљантним додатком у којем је спортски сектор сачувао новац за трансфере, али зарад тога издвојио више новца за плату, бонус за потпис и провизију агенту.

Генерални директор Старе даме Фабио Паратићи види Ериксена као савршено појачање за везни ред у наредној сезони, у којем сигурно неће бити Самија Кедире и Блеза Матуидија. Ериксен је дуго важио за потенцијалну аквизицију мадридског Реала, који је на крају ипак изабрао Пола Погбу и Донија ван де Бекапре Данца. У игри је био и Атлетико, накратко и Манчестер јунајтед, али је Ериксен и сада у Тотенхему. А, како се прелазни рок буде ближио крају, све је извесније да би на крају могао да се догоди сценарио који савршено одговара Јувентусу – да приграби Ериксена као још један велики улов за наставак шампионског низа...

Извор: моззартспорт

Фото: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар