Синсинати: Испали Ноле и Јанко, али је Миомир прошао!

Пораз Ђоковића и Типсаревића у дублу! Српски тенисери Новак Дјоковић и Јанко Типсаревић елиминисани су у првом колу дубла на турниру у Синсинатију.  Новак са Јанком "осетио" терен у Синсинатију.  Српски дубл стао на првом кораку, али је наступ свакако послужио.  Кецмановић доминантан на старту Синсинатија.  Српски тенисер Миомир Кецмановић славио је са 6:3, 6:3 против Канађинана Феликса Ожеа-Алијасима првом колу турнира у Синсинатију.

Тенис 12.08.2019 | 20:46
Синсинати: Испали Ноле и Јанко, али је Миомир прошао!
Пољско - бразилска комбинација Лукаш Кубот и Марсело Мело славили су са 2-0 у сетовима, односно 6:2, 6:3.

Српски тандем, који је добио специјалну позивницу, елиминисан је од других носиоца за нешто више од сат времена игре.

Док се припрема за први меч у Синсинатију, Новак Ђоковић искористио је прилику да заједно са Јанком Типсаревићем наступи у дубл-конкуренцији.

Њих двојица нису остварили запажен резултат, што и не чуди с обзиром на то да им игра у паровима никад није била приоритет, али је меч сигурно послужио сврси.

Бољи од српског тандема био је пар Лукаш Кубот (Пољска) - Марсело Мело (Бразил), а коначан резултат био је 2:6, 3:6, после сата и два минута игре.

Подсетимо, Новак ће учешће у Синсинатију започети у 2. колу, дуелом против бољег из меча Сем Квери (САД) - Пјер-Иг Ербер (Француска).

У првом сету је српски пар допустио два брејка Куботу и Мелу, а последњи осми гем најдуже је трајао и њега су српски тенисери испустили, иако су имали прилику да продуже трајање првог сета.

У другом, игра је нешто дуже била у егалу, да би Кубот и Мело поново направили брејк, повели са 4:2 и онда успешно сломили Ђоковића и Типсаревића, па се пласирали у наредну рунду АТП Турнира у Синсинатију.

Србију ће у дублу представљати и Ласло Ђере и Душан Лајовић, који ће се касније у току дана састати са Рејвеном Класеном и Мајклом Венусом.

Кецмановић доминантан на старту Синсинатија. Српски тенисер Миомир Кецмановић славио је са 6:3, 6:3 против Канађинана Феликса Ожеа-Алијасима првом колу турнира у Синсинатију.

Оже-Алијасим и Кецмановић су пре овог дуела два пута одмерили снаге и оба пута је славио канадски тенисер, али је сада ситуација била потпуно другачија.

Први сет је текао "као по лоју" за Миомира Кецмановића откако је стао да сервира иако је први гем припао Алијасиму.

Уследио је експресан одговор српског тенисера, потом је Кецмановић направио брејк и успешно га потврдио у четвртом гему.

Пробудио се Феликс Оже-Алијасим. Успео да повеже неколико добрих поена, да освоји два гема, али га је притисак сустигао у деветом гему када је сервирао при предношћу 5:3 за Миомира Кецмановића.

Иако је повео са 30:0, Алијасим је дозволио српском тенисеру да направи и други брејк и да поведе са 1-0 у сетовима после нешто више од пола часа тениса.

Други сет је почео у знаку још јаче доминације српског тенисера. За трен ока је направио два брејка, од чега је други био са само једним изгубљеним поеном и на семафору је писало 3:0.

Феликс Оже-Алијасим је успео да повеже неколико поена, али је то било недовољно да се било шта веће направи, па је у другом сету освојио идентичан број поена као у првом и српски тенисер потпуно заслужено одлази у друго коло Синсинатија.

У другом колу, Кецмановић ће играти против немачког тенисера Саше Зверева.

Мастерс у Синсинатију игра се за наградни фонд од 6.056.280 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар