ЛШ: Звезда - тим за Копенхаген...

Милојевић остао без избора! Тражи се брзина за друго полувреме. . .  Чекаће се Вељко Симић или Жандер као потенцијална изненађења.  Може ли Боаћи? Повреде скројиле тим Владану Милојевићу у Копенхагену.

Фудбал 12.08.2019 | 23:45
ЛШ: Звезда - тим за Копенхаген...
Осим уколико Владан Милојевић реши да искочи из свог досадашњег шаблона и посегне за неким великим изненађењем, тим Црвене звезде за реванш са Копенхагеном познат је још од објављивања списка путника за Данску.

Црвено-бели су по европску јесен пошли значајно ослабљени, без повређеног Милана Павкова, а од раније и Бранка Јовичића. Стоп од лекара су, такође, добили Бен и Бабић.

Одсуство Павкова, који је тренутно у најбољој форми од нападача, вратиће у стартну поставу Ричмонда Боаћија, али партије центарфора из Гане у последње време су забрињавајуће. Чак толико да има оних који жале што новајлија Томане није лиценциран за треће коло квалификација за Лигу шампиона, иако од свог доласка у клуб кубури са повредом.

Португалац је прошлог петка против Младости уписао прве минуте у црвено-белом дресу, али у стручном штабу нису очекивали да ће се опоравити на време за двомеч са Копенхагеном, па су решили да је боље да не заузима место на листи пријављених играча.

Зато ће Боаћи добити још једну шансу да покаже да и даље може да игра на нивоу као када је први пут, пре три године, дошао у Црвену звезду.

Што се остатка тима тиче, ту се не очекују промене у односу на београдски дуел (1:1), у ком је Звезда била боља, али су гостима помогле спорне одлуке португалског судије Тијага Мартинса.

Дакле, очекивана постава црвено-белих за реванш са Копенхагеном је: Борјан - Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић - Јованчић, Кањас - Вукановић, Марин, Иванић - Боаћи.

Марко Марин је био главни покретач нападачких акција у првој утакмици, тако да ће Стале Солбакен сигурно издати команду својим фудбалерима да појачају притисак на бившег репрезентативца Немачке.

Због тога, као и неубедљиве форме Боаћија, Звезди ће за пролаз бити неопходно да заблиста неко из сенке.

Мирко Иванић и Алекса Вукановић се по позицијама које играју намећу као главне опције, али можда то буде и неко из дефанзиве, јер се могло уочити да су Данци "танки" у скок игри, те би прекиди могли да буду Звездин адут.

Ако гости буду морали да "јуре" резултат у другом полувремену, као опције Владан Милојевић имаће Вељка Симића и Милана Јевтовића.

Изненађења просто не може да буде. Повреде Милана Павкова и Мохамеда Ел Фарду Бена оставиле су Владана Милојевића без велике могућности да направи тренерски маневар и изненади искусног Сталеа Солбакена.

Док су се загревали на трави Паркен стадиона, адаптирајући се на нешто лошију траву у главном граду Данске, играчи Црвене звезде су сасвим сигурно знали ко ће почети сутрашњи меч. Реванш са Копенхагеном отвориће идентичан тим као у Београду, уз једну битну разлику - уместо Милана Павкова у шпицу ће играти Ричмонд Боаћи.

Дакле, поново ћемо видети идентичну тројку у офанзивном делу маневра - Вукановић, Марин и Мирко Иванић. Управо су поменути адути Владана Милојевића уз Душана Јованчића држали кључеве игре српског шампиона у првом полувремену београдскког дуела. И то је изгледало више него добро. Звезда се у том интервалу питала о свему.

Сигурни смо да се Владан Милојевић нада сличном сценарију, вероватно и водећем голу који би морем напунио уши домаћинима. Звезда би у том случају имала контролу, била би растерећна, и могла би поново да „чека“.

Ту долазимо до онога што навијаче Црвене звезде највише занима. После две принудне измене на Маракани, Владан Милојевић је остао без могућности да екипи убрзига брзину. А било је много простора на половини данског шампиона.

Зато би велику улогу у сутрашњем мечу, посебно ако Црвена звезда буде повела, требало да имају Вељко Симић или Бразилац Жандер. Некадашњи бек Пафоса је био неодлучан у ситуацији која је претходила пеналу за госте, али је био активан на супарничкој половини. Могуће је да ће га Милојевић користити и као лево крило - ако ситуација буде таква. Опет, брзину може да донесе и Вељко Симић. Иако није у идеалном моменту некадашњи играч Базела би могао да буде тајни адут, неко ко ће на широком простору бити стална опција Марку Марину.

Меч у главном граду Данске, као последњи члан маневра почеће и Шпанац Хозе Кањас. Од њега се очекује да направи искорак, а везни ред додатно може да напуни агресијом новајлија из Рада Његош Петровић. Исто је озбиљна опција ако буде Црвена звезда имала резултат.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар