''Вимблдон је имао филмски сценарио!''

''Увек ћу бити поносан на то што сам урадио!'' Најбољи тенисер света Новак Ђоковић сматра да ће максимално спреман доћи на УС Опен, последњи Гренд слем турнир сезоне на ком брани титулу.

Тенис 12.08.2019 | 22:45
''Вимблдон је имао филмски сценарио!''
Новак је у Синсинатију, где такође брани трофеј, у изјави за Спорт Клуб причао о предстојећим такмичењима, али и о финалу Вимблдона и вечитој трци са Федерером и Надалом.

Ђоковић каже да му није било лако да донесе одлуку да не игра у Канади на Роџерс купу.

"Играо сам доста тениса иако нисам био на турниру у Канади. Била је то тешка одлука с обзиром на то да волим да играм у Канади, имао сам тамо доста успеха и велики је турнир у питању. Ипак, тимска одлука је била да прескочимо тај турнир да би провео још једну додатну недељу у тренинзима и припремама за Синсинати и УС Опен, надам се да ћу тамо бити свеж и најбоље припремљен јер је то циљ у овом делу сезоне", каже Ђоковић за СК.

О легендарном финалу Вимблдона у којем је победио Роџера Федерера у пет сетова после скоро пет сати игре, Новак каже да је то био један од мечева који ће памтити целог живота.

"То је био филмски сценарио, један од најузбудљивијих мечева које сам одиграо у свом животу. Вероватно једини меч који може да се пореди са тим мечом је био онај у Аустралији са Надалом из 2012. који је трајао скоро шест сати. Ментално, вероватно најзахтевнији меч због целе те атмосфере и свега што се догађало, због Федерера који је играо доста добро финале Вимблдона, највећег турнира у историји спорта. Међутим, некако као тенисер просто временом се навикнеш да мораш да чак и те добре моменте, које наравно увек носиш у срцу, не да их заборавиш, већ да наставиш даље."

"Сада, не размишљам много о том мечу, јер су ми мисли усмерене на садашњи тренутак и оно што долази. Тениска сезона је просто таква да немаш ни много времена да се осврнеш на све што си доживео. Та једна додатна недеља без турнира ми је дозволила да проведем и више квалитетног времена са фамилијом и да тренирам, да се осврнем на све што се догодило у Лондону. Изузетно сам поносан и наравно испуњен, то је нешто што ћу носити са собом, али време је да се настави даље", каже Новак.

Први тенисер света је тренутно на броју од 16 Гренд слем трофеја, има два мање од Надала и четири од Федерера.

Сваки наредни Гренд слем може бити од великог значаја у коначном збиру, тако да је трка "велике тројке" за коначно место у историји спорта нешто што посебно привлачи пажњу љубитеља тениса.

"И за Надала и Федерера и мене то већ јесте трка. Поготово у овој фази наших каријера, када смо, по неким тениским стандардима у одмаклим годинама, поготово Роџер, али опет и даље заузимамо три најбоље позиције на свету. Што се мене лично тиче, Гренд слемове сам одувек вредновао као најбитније турнире, поготово сад у последњих неколико година своје каријере јер сам свестан да је то оно што се рачуна највише, поред, наравно, тог историјског броја један којем се такође приближавам. Због тога дефинитивно морам да дајем максимум на осталим турнирима", додао је Новак.

Отуда ће му и Синсинати, који није могао да освоји све до прошле сезоне, бити јако важан.

"Ја и не знам да играм другачије. Било који турнир да је у питању, било који меч, трудим се да дам најбоље од себе, само што се форма увек темпира да буде најбоља на Гренд слемовима, што је највиши циљ", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар