Није случајно најскупљи штопер у историји...

Један меч је мали узорак, али. . . Већ прави разлику!

Фудбал 13.08.2019 | 08:38
Није случајно најскупљи штопер у историји...
Једна утакмица је заиста мало узорак. Али, да је Хари Мегвајер правио разлику у одбрани Манчестер Јунајтеда против Челсија - јесте. И зато се и Скај Спорт позабавио овом темом. Желели су да истакну важност Мегвајера. И то стварно има смисла, посебно ако знамо колико се само Манчестер намучио претходних сезона са том позицијом.

Колико само значи имати доброг штопера у тиму, могли смо да се уверимо јуче. Нападачи су се забављали напред и дали четири гола, али је Мегвајер изабран за играча утакмице. Каже Скај да је овај деби из снова у Премијер лиги показао да би Хари могао да буде кључни играч за тим Оле Гунар Солскјера ове сезоне.

Имао је мирноћу код додавања у последњој линији, али и у скок игри када је за то било прилике. То му је свакако јача страна. Лако се носио са нападачима Челсија, одбијао нападе, прекидао додавања. Све је то прљав посао који се не види толико, али је не важан, него баш много важан. Круцијалан.

Ситуација код другог гола. Тами Абрахам има лопту у ногама, налази се близу шеснаестерца Манчестера при резултату 1:0. Али, ту реагује Мегвајер (питање да ли је био фаул), за неколико момената је лопта на другој страни. Переира додаје до Марсијала и лопта је у мрежи - 2:0.

Рашфордов гол са пенала је можда био довољан да се добије меч. Трећи и четврти гол су само запечатили судбину Челсија. Али, други гол је можда и највише задовољио Оле Гунар Солскјера.



Био је то сјајан резултат за Солскјера на дебију у његовој пуној првој сезони у Премијер лиги.

"Имали смо мало среће у првом полувремену. Дали смо им много шанси и били мало трапави на лопти. Имали су неколико опасних контри. Ту су можда могли да дају гол У другом полувремену смо се осећали много боље и контролисали смо игру", рекао је Мегвајер.

Мегвајер је на утакмици имао највише одузетих лопти и пресечених лопти. Нико није имао више изблокираних шутева и нико није добио више дуела у ваздуху. Навијачи Манчестер Јунајтеда имају новог љубимца. Био је толико добар.

Пар реакција, испуцавања лопти на трибине у другом полувремену и одушевљење код навијача. Основне су то фудбалске ствари. Али, толико важне. И зато нула примљених голова на првом мечу Манчестера.

"Желео сам да се фокусирмо и на 3:0 и на 4:0 ми у одбрани да не примимо гол. Да сачувамо мрежу. Желимо да од Олд Трафорда направимо тврђаву и да учинимо противницима што теже да дођу и да постигну гол".

Све ово делује далеко изводљивије сада када је Мегвајер ту. Јесте прошла само једна утакмица, али она и те како обећава.

Жозе Мурињо је коментарисао овај дуел и усагласићете се да тешко ко има више знања о томе шта је недостајало одбрани Црвених ђавола.

"Важно је за тим да има не само тактичко знање, него и карактер, да прочита игру, да буде будан све време, да има самопоуздање у игри. Тим може бити веома опасан напред, али ако осећате да ће се грешка у одбрани десити сваког момена, не можеш увек ни да играш као што можеш. А када осећаш да имаш нешто што ти допушта да играш, имаш много више самопоуздања", рекао је Мурињои описао Мегвајера "као стену".

Солскјер је све објаснио у једној реченици.

"Урадио је управо оно због чега смо га и довели. Он је лидер", рекао је Солскјер.

Сам Мегвајер је истакао задовољство својом игром, али...

"Имао сам само три или четири дана са екипом. Немојте ме схватити погрешно, али напредоваћу, бићу још бољи, бићу спремнији", рекао је Мегвајер.

Рано је још за процене, али изгледа да је Манчестер Јунајтед паметно утрошио 87.000.000 евра. Није случајно направио од Мегвајера најскупљег дефанзивца у историји фудбала. Делује да ће то бити јако добар посао.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар