Мектић: СНСД је горе уништио "РАОП" од пожара

- Познато је да је власт СНСД горе него овај пожар уништила РАОП. Наравно пожар је ту да се све то још више заташка, обезвриједи у потпуности, да неко то за мале паре добије, а њих не брине уопште што је неколико стотина радника у РАОП-у и протествовало и остало без посла, на улици-  поручио је Мектић.

Република Српска 12.08.2019 | 15:02
Мектић: СНСД је горе уништио "РАОП" од пожара
Министар безбједности у Савјет министара Драган Мектић (СДС) каже да се члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац служи демагогијом и производњом унутрашњих непријатеља.

Реагујући на изјаву Кошарца да је "од доласка на чело СДС-а Мирко Шаровић добио задатак да шири лажне вијести и непријатељску пропаганду с циљем рушења Републике Српске и њених институција", Мектић каже да су то отрцани фазони. 

“Кошарац се поново служи отрцаним фазонима и једном демагогијом и производњом унутрашњих непријатеља како би заштитили сав криминал и сиромашење Републике Српске, па на тај начин покушава да са СНСД-а и себе лично скине сваку одговорност”, истиче Мектић у изјави за БН ТВ. 

Наиме, Кошарац је овакве оптужбе изнио након Шаровићеве изјаве "да  постоје сумње да је подметнут пожар у предузећу `Енергоинвест` РАОП како би се прикрио наводни државни криминал". На те тврдње Мектић одговара је СНСД горе уништио РАОП од овог пожара. 

“Овога пута користи и ситуацију овог пожара који се десио у РАОП-у иако је познато да су они горе него овај пожар уништили РАОП, тражили стратешке партнере, приватизовали и дали СНСД-у који је то уништио и сада распарчава ту имовину. Наравно пожар је само као посљедица тога да се то све још више заташка, обезвриједи у потпуности, да неко то за мале паре добије, а Кошарца не брине уопште што је неколико стотина радника у РАОП-у и протествовало и остало без посла, на улици”, каже Мектић.



Такође, Кошарац се служи и методама производње унутрашњих непријатеља и кад је у питању формирање власти на нивоу БИХ, истиче Мектић.

“Њему је увијек СДС проблем иако не жели јасно да каже шта желе Додик, Човић који читаво вријеме истичу да НАТО пут у споразуму који су потписали ни на који начин није споран. СДС је јасно рекао пратићемо став Србије и на такав начин ми смо се читаво вријеме понашали у Савјету министара БиХ. Међутим, више нико не зна и никоме више није јасно шта је СНСД договорио и обећао по том питању", наводи Мектић. 



БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Источно Сарајево

12.08.2019 13:11

Па Кошарац је више нанио зла у Источном Сарајеву него пожар у овом предузећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

12.08.2019 13:31

Косарац је за Спиру поцетник

Name

А

12.08.2019 14:21

позар је празно оцерупано а ко је прије позара оцерупаоо????? Хоце ли из ладица извуци се напокон лагероване пријаве или је и тамо позар био!!!циркус на балкански нацин !!опљацјано препродато ти мени ја тебии и све по њиховом закону !партије од рата до данаснпљацкају дрзаву и народ а тузиоци и судије се бахате у њховом царству

Name

Немс Им Спаса,

12.08.2019 14:40

код следечих избора:сднс сви че заврсити на тибијама , народ и дрзаву су унистили и оплацкали,.

Name

клошар

12.08.2019 15:11

покарди, распродај, очерупај, развуци, обезвриједи, запали...идемо даље

Name

Робин Худ

12.08.2019 13:54

Евидентна је чињеница да овај пут нас води на дно, зна се и ко је на власти, на жалост свих нас "опет ће се наћи на тим мјестима и да сутра буду избори"....нема никаквог ,јединственог става....тонемо све дубље,а лоповима одговара.....и они који дођу,ако дођу?!!? Док се освете,намире, узврате истим ставом,само своје!!!! Нема нам напријед! Требају потпуно други регији,одлуке,намјере и идеје!!!! Да ли их има,хоће ли их бити,али с овима напред нема !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друга Политика!

12.08.2019 14:43

Палестина , Индија , Пакистан ; имате це за поцетак доста

Name

ре робин худ

12.08.2019 16:28

Јако тешка ситуација, нисам оптимиста нимало, шта је рјешење. не знам, евиденно је да је снсд са Додигом на челу направио катастрофу, он је градио политичку каријеру на ужасној реторици, понижавајући БиХ на сваки могући начин, прво је кренуло бацање заставе БиХ са стола у Требињу прије 10 година, видимо да се ништа није промијенило, БиХ је и даље ту а РС тоне све дубље и дубље, он се грчевито бори да узме и дио власти на нивоу БиХ, то је једна парадоксална и контра дикторна политика, политика типа "оди ми дођи ми", "с брда, с дола", данас једно, сутра дуго, прекосутра треће, следећи дан све контра и тако годинама а стање све горе и горе. Политички пипци су пружени на све стране, како до промјена и изласка из овог стања. На крају ће од РС-а остати једна љуштура која ће бити сврха самој себи, која је сврха висока аутономија у ентитету гдје је економија потонула, стварање нове вриједности мизерно, сиромаштво на сваком кораку. Одлазак нема алтернативу.

Name

Јово

12.08.2019 13:57

Мали, иди лијеци се и пеци ракију док судство не профункционисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниxон

12.08.2019 14:30

РАОП не постоји годинама, а ово је само завршетак једне дуге и мучне приче. Те хале које су гориле су празне, машине које су ту некад биле су исјечене у старо гвожђе. Остали су објекти који никоме не требају, а понајмање зету од бившег министра финансија. Има у Лукавици доста оних који су научили да паљењем послују, неки су чак догурали до директорских и посланичких клупа. Све у свему, СДС је некада давно почео ову тужну причу са РАОП-ом, а завршио ју је бањалучки СНСД ( све је отишло на бањалучку фирму која је у власништву пулена СНСД) на начин како су завршили све приче у посљедњих 10 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дар мар

12.08.2019 14:40

Производња унутрашњих непријатеља и домаћих издајника добро је позната метода из комунистичког система када је то понекад заиста било и оправдано у вријеме појаве овог или оног национализма.данас, међутим, поједини политичари и странке такав метод користе првенствено да би се одржали на власти и понизили политичке ривале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

12.08.2019 15:26

кад бих ставили на тас ове дбије странке незнам која бих превагнула.СДС је пичео криминал токо. рата а кад је СНСД ореузео власт већина их је прелетила на челу са Шпирићем..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ВЕТЕРАН

12.08.2019 18:04

ПУСТИ ТУ СТАРУ ЛОПОВСКУ ГАНИТУРУ СДСа. ЈЕ ЛИ МРКТИЦ НЕСТО УКРАО И ПРОНЕВЈЕРИО ? ЈЕ ЛИ ВУКАН? ЈЕ ЛИ ДРАСКО? ЈЕ ЛИ ЈЕЛЕНА? ЦОВЈЕЦЕ И ЊЕМАЦКА ЈЕ НРКАД ИЗВТСИЛА НЕВИДЈЕНЕ ЗЛОВИНЕ И ДАНАС СЕ ЗОВЕ ЊЕМАЦКА АЛИ НЕ ОБЈАВЉУЈУ РАТ НИКОМЕ. НЕКА ДОДИК ИЛИ КОСАРАЦ ЈАСНО КАЗУ ГДЈЕ ИДЕМО ,И ГОТОВО, СВЕ ЗАВРСЕНО.

Name

босњак

12.08.2019 15:50

Дај болан мектицу маните висе ублехе, него ако имате доказе правац, СИПА или тузиластво па нека људи раде свој посо, мада сви знамо да не ради али од прице нема висе ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

12.08.2019 18:33

знају бивси радници раопа ко га је унистио а ти само млатис безвезе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

12.08.2019 18:49

СДС ће морати много тога да уради, да осуди неке људе у својим редовима , да их се јавно одрекне па да им народ почне вјеровати, прије тога нема ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.08.2019 22:06

Па урадили су за вријеме Босица и једна од првих реакција је била "гдје је онај стари СДС". Јос није се родио, који је свима угодио.

Name

Беба

12.08.2019 19:10

Министре, пустите крају његове лазарије! Чим мало више попије, напада СДС. Клосар, нецовјек, брани криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

13.08.2019 07:12

Снсд је уништио РС горе од пожара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОЈКО

13.08.2019 17:14

Не вриједи овај ретардирани народ што се о себи забавио подсјећати на оно што и сам виде али су мутави!

ОДГОВОРИТЕ