Саво: Партизан се не повлачи, немамо такве играче!

"Наравно да ћемо играти опрезно, имамо повољан резултат, али то никако не значи да ћемо се повући јер то никад нисмо радили, нисмо вежбали, нити имамо имамо такав профил играча да можемо да играмо дефанзивно", рекао је тренер Партизана.

Фудбал 12.08.2019 | 19:24
Саво: Партизан се не повлачи, немамо такве играче!
Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић поновио је данас да је он кривац за реми против Напретка и истакао да његова екипа у реванш мечу против Малатије мора да одигра и "мало боље" него у Београду ако жели да прође у наредну рунду квалификација за Лигу Европа.

"Очигледно нисам успео довољно да мотивишем екипу, јер нам је дефинитивно фалило мотива. Састав који сам извео, с намером и циљем да одморим неке играче за четвртак... Тај покушај није успео онако како треба, мало смо погрешно избалансирали тим. Дакле, кривица је апсолутно моја!", рекао је Милошевић за Радио-телевизију Србије.

Партизан је јуче два пута губио у Крушевцу, а на крају је освојио бод против Напретка, 2:2, у утакмици 4. кола Линглонг Суперлиге Србије, што им је први кикс у новој сезони.

"Било је и ту неких објективних оправдања, умор сигурно, било је и веома топло, али ја не волим оправдања, више волим да пронађемо грешке у нама и видимо како да их исправимо. Добро је да се то десило сада и да имамо времена да коригујемо неке ствари".

Црно-бели су прошле недеље победили Малатију (3:1) у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе, а у четвртак их очекује реванш меч у Турској.

"Утакмица прошлог четвртка јесте била једна од најбољих које смо одиграли у последње време, против једне изузетно незгодне и јаке екипе. Нажалост, то није довољно, то је само прво полувреме и биће неопходно да исту ту игру, вероватно и мало бољу, поновимо у Турској ако желимо да прођемо", рекао је Милошевић.

"Верујем да су играчи у првој утакмици видели колико могу, да заиста могу много када су фокусирани, када су спремни да дају свој максимум и да имамо довољно и квалитета да се боримо са Малатијом. То је најбитнија ствар, што смо видели да можемо, а сада је на нама да поновимо то у четвртак и да одиграмо још мало боље", рекао је Милошевић.

Тренер Партизана је рекао и да се црно-бели не плаше атмосфере у Турској.

"Атмосфере се не плашимо. Не постоји много места на свету која имају јачу или компликованију атмосферу од оне коју имамо на нашем стадиону. Са те стране нећемо имати проблем. Играчи су навикли да играју у узаврелој атмосфери. То је ван терена, биће битно оно што се дешава на самом терену", рекао је Милошевић.

Милошевић је истакао и да Партизан неће бранити резултат у Турској.

АЛБЕРТ НАЂ

Ново име на клупи Партизана је Алберт Нађ, човек кога Саво Милошевић врло добро познаје, па га је позвао да се прикључи стручном штабу:

"Партизану су потребни људи који познају клуб изнутра, који знају процес стварања играча. Нађ и ја смо тај процес прошли. Алберт је неко ко има огромно искуство и ко је прави војник Партизану. Такви људи су потребни Партизану и мени је драго што је прихватио мој позив да буде део стручног штаба", рекао је Милошевић у изјави за Радио телевизију Србије овог јутра.

"Ми нисмо екипа која може или зна да се брани, немамо такав профил играча. Наравно да ћемо играти опрезно, имамо резултат који је повољан, али то никако не значи да ћемо се повући јер то никад нисмо радили, нисмо вежбали, нити имамо имамо такав профил играча да можемо да играмо дефанзивно", рекао је Милошевић.

Тренер Партизана је поновио да се од његовог доласка доста тога променило, да се виде помаци у игри, али и да верује да његова екипа може много боље.

"Ми смо, нажалост, у периоду када се решава добар део сезоне, уласком у Лигу Европе или не... Неопходан нам је резултат, тако да овог момента не можемо много да се бавимо неким побољшањем игре која ће бити допадљива људима. Битно да је да се види доста помака у игри", рекао је Милошевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма

14.08.2019 07:19

Саво повуци се ти, боље је за Партизан. Не иде Саво.

ОДГОВОРИТЕ