Пешић: Амери нису главни фаворити на СП-у!

Искусни стручњак тврди да ће екипи Грега Поповића у Кини имати озбиљну конкуренцију у трци за медаље.

Кошарка 12.08.2019 | 18:27
Пешић: Амери нису главни фаворити на СП-у!
Светислав Пешић зна како се осваја светско злато. Предводио је искусни стручњак репрезентацију Југославије до пехара на Мундобаскету у Индијанаполису 2002. године.

Његова репрезентација је на том путу саваладала и фаворизовану селекцију САД, предвођену Полом Пирсом, Реџијем Милером, Андреом Милером и осталим звездама.

Американци су пали у четвртфиналу (81:78), потом је савладан Нови Зеланд (89:78), а у финалу је побеђена селекција Аргентине након продужетка - 84:77.

Србија, предвођена селектором Александром Ђорђевићем, циља медаљу и ове године на Светском првенству, а Американци предвођени сјајним стручњаком Грегом Поповићемпоново слове за главне фаворите.

Пешић не дели то мишљење, али не само из разлога што су Поповићу, који је наследио дугогодишњег успешног селектора Мајка Кжижевског, наступ отказали бројни играчи.

"Америка јесте један од фаворита на Светском првенству у Кини, али очигледно је да није главни фаворит", изјавио је за "Спортски журнал" Пешић.

"Да ли је отказивање важних играча за репрезентацију предност за остале селекције који су кандидати за медаљу, тешко је рећи. Американци предвођени Поповићем са клупе имаће добру екипу, који ће одликовати јака одбрана. И треба очекивати мотивисан тим", напоменуо је тренер Барселоне.

Он каже да и Србија има своје адуте и спада у најужи круг репрезентација које конкуришу за место на победничком постољу.

"Ми поодавно нисмо имали овако квалитетну селекцију. Играчи и стручни штаб су већ дуго заједно и са успехом раде у континуитету. Фаворити за медаљу, поред наше селекције, су још Шпанија и Грчка", навео је Светислав Пешић.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а Србија ће играти у групи са Анголом, Филипинима и Италијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар