ЦСКА заокружио тим: Најбољи стријелац Евролиге!

ЦСКА све јачи, Џејмс из Милана отишао међу "армејце"! Амерички кошаркаш Мајк Џејмс прешао је из миланске Олимпије у редове првака Европе ЦСКА, потврдио је московски клуб.  Московљани све јачи и јачи пред нову сезону. . .

Кошарка 12.08.2019 | 17:49
ЦСКА заокружио тим: Најбољи стријелац Евролиге!
Сјајни плејмејкер потписао је једногодишњи уговор са ЦСКА и играће своју шесту сезону у Евролиги.

Прошле сезоне је у дресу Милана понео награду "Алфонсо Форд" за најбољег стрелца са 19,8 поена у просеку у елитном европском такмичењу.

Џејмс је раније наступао за Панатинаикос, Басконију, Колосос, Пафони, Хапоел Галил и Загреб, као и НБА лигаше Финикс и Њу Орлеанс.

Пре 29-годишњег експлозивног кошаркаша, ЦСКА је овог лета довео бивши тандем Басконије Дарун Хилијард - Јоханес Војтман, Јаниса Стрелниекса (Олимпијакос), Косту Куфоса (Сакраменто) и Рона Бејкера (Вашингтон).

Нови тренер Милана, сјајни Еторе Месина, већ по ступању на дужност одлучио је да се одрекне Мајка Џејмса и да предност у новој сезони добије Шелвин Мек, што је значило да најбољи стријелац Евролиге из прошле сезоне "излази на тржиште".

Мајк Џејмс (28, 183 цм) преговарао је са више клубова, а на крају је стигао у редове ЦСКА из Москве с којим је званично потписао уговор на једну сезону.

"Срећан сам што сам се придружио тиму који има побједничке амбиције и побједнички менталитет. Почаствован сам што ме је Димитрис Итудис одабрао и дозволио ми да дођем у редове првака Европе. Спреман сам да помогнем", казао је Мајк Џејмс за сајт руског клуба.

У досадашњем дијелу каријере у Евролиги, у којој је одиграо 112 мечева, носио је дресове Басконије, Панатинаикоса и Арманија, а сигурно ће помоћи и ЦСКА из Москве.

Тешко да ће имати толико "широка овлашћења" као у Арманију прошле сезоне када је освојио "Алфонсо Форд" трофеј због просјека од 19,8 поена по мечу у регуларном дијелу, али ће свакако бити важан дио ротације тима Димитриса Итудиса.

Тренер "армејаца" је потврдио да је то уједно био и посљедњи њихов трансфер ове сезоне пошто су у клуб претходно стигли Дарун Хилиард (Басконија), Рон Бејкер (Вашингтон), Јоханес Фојтман (Басконија), Јанис Стрелнијекс (Олимпијакос) и Коста Куфос (Сакраменто).

Вриједи истаћи да су отишли Хантер, Де Коло, Хигинс и Родригез...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар