Федерер: Једва чекам нови меч са Новаком!

Финалиста Вимблдона Роџер Федерер каже да једва чека наредни излазак на терен.

Тенис 12.08.2019 | 19:43
Федерер: Једва чекам нови меч са Новаком!
Швајцарац, освајач 20 Гренд слем титула игра ове недеље на Мастерсу у Синсинатију где је прошле године поражен у финалу од Новака Ђоковића.

Светски тениср број један га је победио и у овогодишњем финалу Вимблдона у спектакуларном дуелу који је трајао скоро пет сати и који је Ђоковић добио у пет сетова.

Федерер уочи наступа у Охају каже да једва чека да се поново суочи на терену са Србином што је теоретски могуће да се догоди у полуфиналу Синсинатија.

"Једва чекам наредни меч са Новаком и мој први наредни меч да покажем на терену шта стварно могу. Уместо да кажем, 'све је лоше' или 'надам се да не морам више да играм тенис', мислим да је боље размишљати на овај начин. Победа се не сећате тако дуго, али порази су ти који остају дуже у вашим мислима. Чак више финала у којима сте били близу. Мислим да је важно то како ћу реаговати после свега", поручио је Федерер.

Роџер се и осврнуо како му је било неколико дана после тог пораза од Ђоковића у Лондону.

"Осврћете се на све покушавајући да схватите шта се стварно догодило. Враћају вам се детаљи са финала, добри и лоши моменти, све то кад се враћате на терен да опет тренирате. Све то обично прође већ после неколико тренинга и почињете да размишљате о наредном турниру, за мене то је Синсинати", додао је Федерер.

Роџер се у друштву супруге Мирке и деце опуштао у швајцарским Алпима.

"Одмах после Вимблдона отишли смо и уживали у Швајцарској. Мало сам се опустио и потом почео да тренирам. Прво рад на кондицији, после тога тенис. Све је у томе да на турнир као што је овај дођете свежи и да не претерате са тренирањем", закључио је Федерер.

У првом колу Синсинатија је слободан, а у другој рунди игра са победником меча између Матеа Беретинија и Хуана Игњасија Лондера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар