Одушевио "Попа", додат на списак, па одустао од СП!

Стварно ни Грегу Поповићу није лако. . .  Лудило отказа се наставља, и Бегли се повукао из тима САД! Кошаркаш Сакраменто Кингса Марвин Бегли повукао се из репрезентације САД и неће играти на предстојећем Мундобаскету у Кини, преноси "Њујорк тајмс".

Кошарка 12.08.2019 | 14:01
Одушевио "Попа", додат на списак, па одустао од СП!
Ситуација у кошаркашкој репрезентацији САД већ постаје комична!

Након силног броја "отказа" овог љета, због којих је Грег Поповић и те како морао да импровизује, чинило се да нико више од играча који су му на располагању неће изговорити чувени "морам да се спремим за клуб", али није баш тако...

Бегли је само пре неколико дана, тачније у петак, именован у тим за предстојећи турнир у Кини, али је саопштено да он ипак неће играти.

Како разлог је наведена жеља играча "да се концентрише на предстојећу НБА сезону".

Марвин Бегли је само један у низу кошаркаша који су се повукли из тима САД.

Селектор Грег Попович има силне муке да направи тим од 12 играча који би стигао до злата у Кини с обзиром на чињеницу да Американци и даље остају фаворит број један за освајање злата.

Селектор Американаца је послије неколико тренинга списку прикључио Марвина Беглија, који је играо за екипу с којом су "спаринговали" играчи предвиђени да се боре за одлазак на Мундобаскет, међутим када је млади кошаркаш сазнао за идеју да ипак постоји могућност да оде у Кину и буде међу 12 - казао је Грегу Поповићу да одустаје!

Ову информацију јавио је Марк Стајн из Њујорк Тајмса казавши да Беглију нису биле довољне ни све похвале селектора, пошто прије свега мисли на успјехе у Сакраменту.

Истина је да се кошаркаши плаше због потенцијалних повреда и "јаких" уговора, о чему је отворено говорио Си Џеј Мекалум, такође један од оних који су се повукли из репрезентације, али Марвин Бегли је тек од прошле сезоне у НБА лиги.

Други пик са драфта 2018. године је у "руки" сезони биљежио 14,9 поена и 7,6 скокова.

На списку остају и даље двојица његових саиграча из Кингса - Харисон Барнс и Деарон Фокс - док је и промовисани Дерик Вајт остао на тренинзима САД.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар