Надал "спојио" Новака и Роџера, па одустао од турнира!

Због умора, донекле и очекивано. . .  Надал одустао од Синсинатија, као разлог навео – умор! Други тенисер света, Шпанац Рафаел Надал у последњи час је одустао од такмичења на Мастерсу у Синсинатију.

Тенис 12.08.2019 | 13:23
Надал "спојио" Новака и Роџера, па одустао од турнира!
Само који сат пошто је освојио 35. мастерс трофеј у каријери, победом против Руса Данила Медведева у Монтреалу (6:3, 6:0), Шпанац је решио да не игра у Охају.

Надал је био планиран да буде други носилац, али је сматрао да је за њега исцрпљујуће да игра још један велики турнир пре УС Опена, па је решио да се повуче како је навео, због умора.

Тако је на његово место у жреб ушао срећни губитник, Михаил Кукушкин који у другом колу игра са бољим из меча Кристијана Гарина и Адријана Манарина.

Надал је ове сезоне остварио 41 победу уз шест пораза, тренутно је први у АТП трци, а поред Монтреала, титуле је освојио на Мастерсу у Риму и на Ролан Гаросу.

Наредни турнир на коме ће играти биће УС Опен, који стартује 26. августа.

Занимљиво је да је Рафаел Надал као пријављени други носилац био пројектован као финалиста против Роџера Федерера или Новака Ђоковића, али се овим потезом "чисти" други део "костура".

Да је то урадио раније - онда се Ђоковић и Федерер не би срели пре финала.

Управо су Србин и Швајцарац играли прошле године, а Новак Ђоковић се после много покушаја "дограбио" и последњег мастерса који му је недостајао у колекцији.

СИнсинати је већ почео, а на њему је пораз доживео српски тенисер Душан Лајовић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар