Италијани отписали Теодосића за Кину!

Иде у Болоњу на рехабилитацију стопала. . .  Кошаркашки репрезентативац Србије Милош Теодосић требало би у наредних неколико дана да отпутује у Болоњу и тамо настави са опоравком од повреде стопала.  Нада ће тињати до другог прегледа. . .

Кошарка 12.08.2019 | 12:45
Италијани отписали Теодосића за Кину!
Према тврдњама извора из Италије, он би могао да пропусти Мундобаскет у Кини.

Малерозни плеј Виртуса, који је овог лета појачао италијански клуб, повредио се на пријатељској утакмици у суботу у "Штарк арени" на мечу у којем је Србија победила Литванију са 72:68.

Теодосић је одиграо свега неколико минута у првој четвртини када се пожалио на болове у стопалу.

Већ тада је било јасно да је у питању озбиљна ствар да би се током дана потврдило да ће напустити камп репрезентације Србије и да би због тога могао да пропусти Мундобаскет који се одржава од 31. августа до 15. септембра.

Код Теодосића је питању упала плантарне фасције, а изгледа да је после додатних прегледа утврђено и да му је пукао део тетиве и отуда га чека нешто дужа пауза

Италијански новинар Емилијано Карчија је потврдио на Твитеру да има сазнања да Теодосић одлази у Болоњу и да га неће бити у Кини.

"Очекује се да Милош Теодосић стигне у Болоњу у наредних неиколико дана на рехабилитацију после повреде стопала. Извор ми је пренео и да ће он пропустити Мундобаскет", написао је Карчија.

Шанса да Милош Теодосић заигра на Мундобаскету у Кини није велика. Повреда коју је српски плејмејкер доживео у првој четвртини утакмице са Литванцима у Београдској арени нимало није наивна, због чега га чекају интензивне терапије. Александар Ђоршевић и медицински тим КСС још не губе наду да ће Тео успети да се опорави. У том циљу у његов рехабилитациони процес укјучиће се и особље Виртуса.

Како јавља Спортандо Теодосић би у наредним данима требало да стигне у Болоњу, где ће радити под надзором доктора Нанија.  

Подсетимо, током јучерашњег дана лекар нашег националног тима Драган Радовановић изјавио је да ће коначна одлука о Теовом путу у Кину пасти након другог прегледа, који ће уследити после неколико дана рехабилитације.

"У питању је обновљена повреда табанске фасције. Урађен је снимак и започете су интензивне терапије које ће се радити наредних неколико дана. Видећемо како ће стопало да реагује на њих, затим ће бити урађени нови контролни снимци и после тога ћемо моћи прецизније да знамо колико ће Милош морати да паузира".

Светско првенство почиње 31. августа. Већ првог дана Орлови излазе на паркет, када ће отворити шампионат утакмицом против Анголе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар