Синсинати: Одмах крај за Лајовића!

Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у друго коло Мастерса у Синсинатију.  Ђоковић и Лајовић се НЕЋЕ срести, Изнер је био прејак! У пројектованом жребу то је могло да се деси у 3. колу, али авај. . .

Тенис 12.08.2019 | 12:07
Синсинати: Одмах крај за Лајовића!
Србија остаје са два представника у Синсинатију.

Душан Лајовић елиминисан је са овог мастерса у САД пошто га је у 1. колу победио домаћи представник Џон Изнер, након исцрпљујућа три сета борбе током којих је Србин чак освојио укупно више гемова: 1:2 (6:7, 6:1, 5:7).

Меч је трајао два сата и 17 минута, али добра вест је да Лајовић неће изгубити бодове на АТП листи - пошто је и прошле године заустављен на старту, само од стране Милоша Раонића

Тежак жреб на почетку покварио је и "планове" да се у 3. рунди овог турнира састане са Новаком Ђоковићем, мада је густина на његовој страни костура значила да је потребно прескочити две тешке препреке како би се окушао са најбољим земљаком.

Србију ће у Синсинатију представљати још тројица тенисера.

То су Миомир Кецмановић, који данас од 18.30 почиње турнир против Феликса Оже-Алијасима, док је у уторак на програму Ласло Ђере - који се састаје са Дијегом Шварцманом. Ту је наравно и Новак Ђоковић који је слободан у 1. колу и потом чека Ербера или Кверија.

Лајовић, који је недељу започео као 28. на АТП листи поражен је од Американца Џона Изнера у три сета, 7:6 (3), 1:6, 7:5.

Меч је трајао 137 минута и Лајовић је играо веома добро, али су убитачни сервиси Американца на крају дошли до изражаја и он је прошао му наредно коло где ће играти са бољим из дуела Симон - Карењо Буста.

У првом сету није било брејка, а Изнер је у 12. гему имао сет лопту на сервис Лајовића али је није искористио.

То му је пошло за руком у тај брејку у којем је повео са 4:2 и 5:3, да би потом добио и наредна два поена за сет.

Лајовић је заиграо много боље у другом сету који је добио са 6:1. Направио је брејкове у другом и шестом гему, али поново је Изнер био чврст на сервису у сету одлуке.

Када се очекивало да ће бити још један тај брејк, Американац је у 12. гему успео да искористи прву меч лопту и тако се пласира у друго коло.

Први носилац турнира Новак Ђоковић је слободан на старту, а наградни фонд турнира је 6,05 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар