Српски фудбалер о Зидану, играчима, повреди, Мадриду…

Није новост да је један српски фудбалер заиграо за Реал послије 20 година. Није новитет ни да је Лука Јовић, нови “краљевић”, био једна од звијезда прелазног рока. Ново је то што је млади голгетер послије више од два месеца тишине, што се тиче српских медија, одлучио да проговори за “Блиц”.

Свијет 11.08.2019 | 20:11
Српски фудбалер о Зидану, играчима, повреди, Мадриду…
Пролазили смо сви кроз свакодневно “да или не” заједно са Луком. Наравно, сви смо навијали да нападач из околине Бијељине пређе у најтрофејнији клуб на планети. Дуго је трајало кокетирање, па преговори, на крају све се завршило како треба.

Барем 90 одсто фудбалера сања да у каријери заигра за Реал, а ви сте то успјели у кратком периоду. Какав је осјећај?

– Морам да кажем да сам јако поносан и срећан што сам испунио свој сан из дјетињства. Заиграти у овако великом клубу, са оваквим играчима, заиста је невјероватно. Наравно, још се привикавам и на нови град, нове људе, захтјеве, али не сумњам да ћу се убрзо скрасити. Могу да кажем да сам задовољан како се све одвија – каже Јовић за “Блиц”.

Мало вас је потјерао малер, практично само што сте крочили на терен, десила се повреда. Да ли се ускоро враћате пуном паром у погон?

– Десила се та повреда, али ја се увијек водим тиме да ће бити боље. Ако је већ морао да се тај пех догоди, боље што је било у овом припремном периоду него када почне сезона. Осјећам се боље и ускоро ћу бити 100 одсто спреман.

Реал је дрим-тим, а ви сте члан екипе. Бити у таквом друштву сигурно је невјероватан осећај?

– Па заиста је дивно бити у оваквом тиму и играти са оваквим фудбалерима. Имам много тога да научим од њих, као и од нашег тренера. Бољи корак у каријери нисам могао ни да замислим.



Шеф стручног штаба Реала Зинедин Зидан је био велемајстор фудбала. А какав је утисак оставио на вас у улози тренера?

– Зинедин Зидан је један од играча које сам пратио као мали и чију каријери сам маштао да достигнем, макар дио. Свакако је част бити у његовом тиму, од њега ћу имати много тога да научим. Иначе, он је одличан учитељ и истински професионалац.

Еден Азар, Серхио Рамос, Лука Модрић, Карим Бензема, Марсело… Каква имена, какав тим. Са ким од њих се најбоље слажете?

– Искрено, сви момци су одлични и са свима се слажем подједнако добро, па не бих никога посебно издвајао. Супер се осјећам у Реалу у сваком смислу.

Српски фудбалери кроз историју нису имали завидне улоге у Реалу. Каква су ваша очекивања што се тиче каријере у највећем клубу на свијету? 

– Бићу кратак и јасан – очекујем да се мој труд исплати и да оставим трага! Наравно, дуг је пут до тога. Имам и велику жељу да успијем, али и велико стрпљење.

Циљеви за премијерну сезону у Реалу?

– Само желим да дам све од себе и да добијем минутажу. Хоћу да покажем да људи из Реала нису погријешили што су ме довели.



Мадрид важи за један од најљепших градова на планети, какви су ваши први утисци?

– Мадрид је заиста прелијеп град, одушевљен сам. Јако ми прија. Нисам га још потпуно упознао, али оно што сам имао прилике да видим – заиста ме је оставило без ријечи.

Репрезентација Србије наставља квалификације за Европско првенство са новим селектором. Португал 7. септембра стиже у Београд, у можда кључној утакмици. Прогнозе?

– Не волим да дајем прогнозе. Могу само да кажем да ћу ја дати све од себе. И, наравно, да се надам најбољем – закључио је Јовић.

Јовеља је прави

Шта кажете на Дејана Јовељића, лепо се до сада снашао као ваша замена у Ајтрахту из Франкфурта?

– Јовеља је диван дјечко и одличан играч. Вјерујем да ће тек да покаже шта умије и зна – тврди Лука Јовић, који је баш из Ајнтрахта отишао у редове Реал Мадрида.

(спорт.блиц.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИРКО

12.08.2019 05:24

С Р Е Т Н О ТИ БИЛО ЛУКА, МАЈСТОРЕ!

ОДГОВОРИТЕ