БЕЛ: Очајни Стандард изгубио од Сент Трујдена!

Стандард ни после 12 година не зна за победу на Стајену! Гостима из Лијежа није помогла ни надокнада од девет минута. . .

Фудбал 11.08.2019 | 17:09
БЕЛ: Очајни Стандард изгубио од Сент Трујдена!
Падају фаворити као крушке у Белгији! Андерлехт је од старта првенства кикснуо већ три пута (илити у преводу - није победио ниједном), Генк је синоћ везао и други пораз, а у премијерном мечу недељног програма Сент Трујден је оправдао традицију - поново је саплео Стандард (2:1). 

Још од 2007. године на Стајен стадиону тим из Лијежа није славио. Данас је није успео ни бод извуче. Екипа која је доживела два пораза на старту и није постигла ни гол (Бриж им је дао шест комада прошлог викенда), као да је васкрсла у дуелу са Стандардом. Успели су домаћи да у првом полувремену стекну чак два гола предности, после чега су се грчевито бранили и - одбранили. 

Имали су гости више од игре, већи посед лопте, упутили чак 23 шута ка голу ривала, међутим - није ишло. Чак ни надокнада од целих девет минута није им помогла да се спасу првог пораза у сезони. 

Голове за Сент Трујден постигли су Александер Де Брујн и млађани Хамза Масуди. Стандард је на време успео да смањи, играо се 59. минут када је Мпоку погодио са беле тачке, али до краја ништа није полазило за руком чети Мишела Прудома.  

У самом финишу искусни Мехди Карсела зарадио је искључење. Тада се Стандард и дефинитивно предао...

БЕЛГИЈА 1 - 3. КОЛО

Петак

Андерлехт - Мехелен 0:0

Субота

Остенде - Клуб Бриж 0:2 (0:0)
/Окереке 72, Тау 82/

Еупен - Васланд Беверен 1:1 (0:1)
/Тојокава 55 - Бадибанга 28/

Серкл Бриж - Кортрајк 1:3 (1:0)
/Сади 18 - Ајагун 49, Бруген 55, Каге 90/

Генк - Зулте Варегем 0:2 (0:1)
/Бјордал 6, Берахино 78/

Недеља

Сент Трујден - Стандард Лијеж 2:1 (2:0)
/Де Брујн 29, Масуди 38 - Мпоку 59пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар