ХОЛ: Слути на још једну лошу годину у Ротердаму!

Дрешевићева муња с 35 метара! Фајенорду само бод, Херенвен има за чим да жали. Михајловић преседео на клупи.

Фудбал 11.08.2019 | 16:45
ХОЛ: Слути на још једну лошу годину у Ротердаму!
Прошле сезоне 21 бода иза шампионске екипе Ајакса, а судећи по старту ове нове не делује ни да ће предстојећа бити много успешнија за Фајенорд. Титан из Ротердама ни у другом колу Ередивизије није успео да оствари првенац у новој сезони, штавише, морао би да буде задовољан што је на гостовању код извукао и бод – 1:1.

Заслуга Кенета Вермера. Искусни голман је наиме већ у 13. минуту меча скинуо пенал Јенсу Одегарду да би Фајенорд потом и сам стигао до поготка из једанаестерца у судијској надокнади првог полувремена. Гол на душу 20-годишњег дефанзивца домаћег тима Шерела Флорануса, који је у ваздушном дуелу са противничким капитеном Ериком Ботегином оставио руку подигнутом и имао ту несрећу да га лопта погоди у исту. Пенал као врата, Стивен Бергхујс је био прецизан извођач најстроже казне, а истакао се и у наставку када је ударац Нигеријца Чидере Еђукеа избацио са гол линије.

Ништа то није вредело гостима. Чета Јапа Стама једноставно није заслужила победу. У ствари, пре ће бити да је заслужила пораз. Херенвен има за чим да жали. Али има и успомену за сва времена.Ибрахим Дрешевић, некадашњи шведски репрезентативац албанских корена, мада су му родитељи рођени у Црној Гори, у 80. минуту постигао је гол какав се ретко виђа. Херенвенов штопер је распалио са 35 метара, можда и мало више, а Вернер се овог пута баш и није истекао. Мада јесте то био прејак шут.

Поменућемо још само да је некадашњи фудбалер Рада и Партизана Немања Михајловић меч преседео на клупи. Као и у првом колу против Хераклеса. Не знамо какав је план тренер Јони Јансен смислио за Михајловића, али можда би некадашњи млади репрезентативац Србије могао да размисли и о томе да минуте потражи на неком другом месту.

У другом месту у истом теремину, АЗ Алкмаер је рутински славио на гостовању код РКЦ Валвајка уз два гола Усаме Идрисија.

ЕРЕДИВИЗИЈА - 2. КОЛО:

Петак

Спарта - ВВВ Венло 4:1 (0:1)
/Дервишоглу 56, Ахе 61, Аруи 83, Велдвајк 83 - Ван Ојен 20/

Субота

Гронинген – Твенте 1:3 (0:0)
/Доан 84 – Накамура 55, Канталпајдера 70, Вучкић 90/

Ајакс - Емен 4:0 (1:0)
/Ван де Бек 27, Зијех 47, Тадић 66, Хунтелар 80/

Виљем ИИ – Витесе 0:2 (0:0)
/Грот 55, Матавж 70/

Недеља

Фортуна Ситард – Хераклес 1:1 (0:0)
/Димерс 90пен – Ван дер Ватер 59/

РКЦ Валвајк - АЗ Алкмар 0:2 (0:2)
/Идриси 35, 45/

Херенвен - Фајенорд 1:1 (0:1)
/Дрешевић 80 - Бергхујс 45+2пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар