ЕП: Младе Српкиње на крају шесте!

Такмичење окончано убедљивим поразом од Шпаније.

Кошарка 11.08.2019 | 15:53
ЕП: Младе Српкиње на крају шесте!
Дошао је крај још једном Европском првенству у млађим категоријама. Кошаркашице репрезентације Србије старости до 20 година су у чешком Клатову су заузеле шесто место у укупном пласману. Након јучерашње победе у разигравању против Пољске, данас је виђена доста слабија игра против, објективно гледано, доста јаче репрезентације Шпаније. Поражене су резултатом 74:55.

Од самог почетка утакмице, Шпанкиње су задале ритам који кошаркашице Србије нису успеле да испрате. Предност је расла из минута у минут, а на крају прве деонице прешла је у двоцифрену. Заостатак након првих десет минута игре износио је 12 поена, 23:11.

Напад српске репрезентације није добро функционисао ни у другом кварталу. Једноставно, много је ту било пропуштених шанси и шутева, а веома квалитетна Шпанија није пропустила прилику да то казни, па је на полувремену било убедљивих 38:22.

Ни наставак утакмице није донео бољитак у игри, па је Шпанија врло брзо дошла и до 20 поена предности. Та разлика је мање-више била актуелна током читаве треће четвртине и било је евидентно да је меч већ решен пред последњих десет минута игре, 54:35.

У последњој четвртини, кошаркашице и једне, али и друге репрезентације су се распуцале и опустиле, па смо гледали доста лепу кошарку. Шпанија је на крају имала више разлога за радост, пошто је славила победу, 74:55.

Најефикаснија у редовима Србије била је Теодора Турудић са 15 поена, а двоцифрена је била и Мина Ђорђевић са 11 поена. Код Шпанкиња, Лола Мендес дошла је до 11 поена, а Аикса Араназ и ИрисМбулито су постигле по 10 поена.

ШПАНИЈА – СРБИЈА 74:55

Арена: Спортска хала „Чапкова“, Клатов
Гледалаца: 50
Судије: Серкан Емлек (Турска), Кристина Маноли (Француска), Том Дехонт (Белгија)

ШПАНИЈА: Ајусо 9, Мендес 11, Домингез 2, Молина 7, Араназ 10, Солана 5, Кинтана, Потенте, Мбулито 10, Кампс 2, Мартинез 7, Арибас 9

СРБИЈА: Димитријевић 2, Ђорђевић 11, Јелић 9, Олић, Турудић 15, Јаковљевић 2, Јанковић 7, Катанић 5, Стојић, Наумчев, Вуловић, Зукановић 4

Извор: моззартспорт

Фото: Фиба Wомен’с Еуробаскет – У20

Коментари / 0

Оставите коментар