Партизанов Јагуар: Циљ 20-30 голова, Саво ће ми помоћи!

Нови фудбалер црно-белих Такума Асано у интервјуу за "Вечерње новости" открио планове, ко му је идол, причао о Арсеналу и Венгеру, породици, "вечитом дербију" са Црвеном звездом и зашто је у Београд довео личног кувара.

Фудбал 11.08.2019 | 17:57
Партизанов Јагуар: Циљ 20-30 голова, Саво ће ми помоћи!
Такума Асано, нови играч Партизана, признао је да готово ништа није знао о Србији и свом новом клубу пре доласка у Београд, осим што је чуо за Драгана Стојковића Пиксија. Ипак, то му није сметало да већ на првом мечу за црно-беле скрене пажњу на себе и покаже се у најбољем светлу, пошто је постигао гол.

Каже да попут сваког Јапанца има јасно постављене циљеве у новој средини.

"Имам много циљева, пре свега да постигнем што више голова за Партизан и што више допринесем победама и у Европи и у Србији, да освајамо трофеје. Нисам одредио неку цифру, јер увек волим да померам границе. Ако стигнем до 20 голова, желећу више. До сада у сезони нисам никад постигао двоцифрен број голова. Волео бих прво десет, па онда да буде 20, 30... Знам да ће ми у томе помоћи тренер Саво Милошевић јер је био сјајан голгетер. Имам прилику да много научим од њега", рекао је у интервју за "Вечерње новости" Асано.

Први утисак био је одличан, па је потврдио да надимак Јагуар није добио случајно.

"Тако су ме назвали кад сам имао 18-19 година, дали су ми надимак људи из јапанских медија. Мој стил игре био им је налик јагуару. Онда је један од фанова Хирошиме показао заставу на којој је писало ‚Асано јагуар‘. После тога сам приликом сваког гола заузимао позу јагуара и то је постало традиција".

Јапанац је отркио да је одрастао у великој породици, где су сви играли фудбал.

У БЕОГРАД СА ЛИЧНИМ КУВАРОМ

"Разлог због чега сам одлучио да имам личног кувара није тај што ми се овде евентуално не би допала храна, већ ми у Јапану сматрамо да је много важно водити рачуна о исхрани. Мора да постоји добра уравнотеженост међу намирницама које уносимо. Да постоји добар баланс. То је посебно важно за професионалне спортисте. Поред тога, ми Јапанци много волимо да једемо пиринач, као што ви волите хлеб. А мој кувар може да смисли много добрих јела која се добро слажу уз пиринач".

"У нашој породици има седморо деце, нас шесторо браће и сестра. Првих шесторо рођених су мушкарци. Ја сам трећи у низу. Угледао сам се на браћу, сва шесторица играмо и обожавамо фудбал. И мој четврти брат по старини игра у Другој јапанској лиги. Сви су брзи, али сам ја најбржи. Волим да трчим, волим све спортове. Да нисам постао фудбалер, вероватно бих био атлетичар", рекао је Асано и додао да ће чланови породице долазити у Београд да га посете и одгледају неки меч.

Пут га је после наступа за Санфреце и Хирошиму одвео у Европу и то пошто га је 2016. запазио легендарни Арсен Венгер и довео у Арсенал. Ипак, у енглеском великану није одиграо ниједан званични меч.

"Имао сам нормалан однос тренер - играч са Венгером. Радио је као тренер и у Јапану, запазио ме и позвао у Енглеску. Нисам могао да играм због проблема са радном дозволом. Нисам успео ни да започнем неку озбиљнију сарадњу, Арсенал је потом променио тренера, Венгер више није био на клупи. Све се променило и ја сам отишао у Немачку, прво у Штутгарт па у Хановер. То је било добро искуство. Сада сам у Партизану и то је најважније".

У црно-белом дресу желео би да остави далеко дубљи траг и да се забавља на терену као његов фудбалски идол - Роналдињо.

"Више сам играо фудбал, него што сам га гледао на телевизији док сам био мали. Одувек сам волео Роналдиња. Допадао ми се због начина игре, феноменалне технике. Деловао је увек као да се забавља, његови потези су незаборавни".

Изазов ће свакако бити наступ на “вечитом дербију” против Црвене звезде.

"Пре доласка сам имао прилику да чујем о свему, гледао сам и снимке. И био сам изненађен колико на српским дербијима може да буде узаврела атмосфера, да чак буде и пламена. Све ме је прилично изненадило, а желео бих што пре да допринесем успеху Партизана над највећим ривалом", напоменуо је Асано.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар