''Нисмо још прави, али бићемо...''

''. . . када буде најпотребније!'' Владимир Лучић каже да се Србија још није уиграла, а Немања Бјелица очекује да ће екипи на другом мечу против Литваније у Каунасу бити лакше.

Кошарка 11.08.2019 | 16:57
''Нисмо још прави, али бићемо...''
Није се репрезентација Србије показала у најбољем издању против Литваније у контролном мечу против Литваније у припремном период пред Мундобаскет, али је остварила победу у препуној Штарк арени у Београду (72:68).

Владимир Лучић је рекао да није могла да се очекује боља игра тима с обзиром на то да је одрађен само један заједнички тренинг.

"Репрезентација Литваније је позната по физички захтевној и грубој игри. С обзиром на то да су им претходници рекли да смо се комплетирали пре два дана и имали свега један заједнички тренинг, нисмо могли да очекујемо бог зна какву игру и нападачки и дефанзивно, али мислим да је важно да смо у тренуцима када нисмо бриљирали забележили победу", истакао је Лучић после меча.

Лучић је навео да је за Србију важна свака утакмица како би се екипа уиграла.

"Битна је свака наредна утакмица, сваки наредни тренинг нам је важан. Желимо да напредујемо, посебно овде уз сјајну подршку у пуној Арени. Са друге стране, битно је и да осетимо ту подршку, еуфорију која влада у Србији, а надам се да ћемо већ у понедељак у Литванији изгледати боље", рекао је бивши кошаркаш Партизана.

После меча у Каунасу, српски кошаркаши играће на Акрополис купу у Атини, а Лучић је објаснио где све има места за напредак.

"Сви принципи, нападачки и дефанзивни, на свему треба радити. Један тренинг смо комплетни. Истина је да је велики део нас био заједно, али носиоци ове репрезентације су из познатих разлога каснили, тако да треба времена да се уиграмо. Неки играју НБА лигу, то је у односу на нас другачија кошарка, тако да је потребно време да дођемо на жељени ниво. Надам се да ће бити све како треба када буде било најпотребније", додао је српски репрезентативац.

И Немања Бјелица оценио је да је дуел са Литванијом била важна утакмица за Србију која се спрема за Мундобаскет у Кини.

"Мислим да нисмо могли да имамо бољег ривала. Одлична провера. Покажали смо карактер, драго ми је што смо победили. Увек је лепо играти у Београду", рекао је Бјелица.

Он је истакао да екипу краси хемија и тимски дух, али и квалитет.

"На почетку то није изгледало како смо замишљали. Надам се да ће Милош Теодосић бити добро и да ће бити уз нас".

Он је додао да се нада да ће меч у Каунасу, против истог ривала у понедељак, бити другачији.

"Мислим да ће бити лакша за нас. Знамо како треба да играмо. Литванци су физички најјача екипа, играју јако. Треба да контролишемо оно што најбоље радимо и ја се не бојим за ову екипу", закључио је Бјелица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар