Партизан у Крушевцу: Асано од почетка!

Саво мења друго крило! „Све ћемо учинити да славимо и против Напретка“, поручује Слободан Урошевић.

Фудбал 11.08.2019 | 16:05
Партизан у Крушевцу: Асано од почетка!
За Напредак није могло теже. Без иједног је освојеног бода и без иједног постигнутог гола у прва три првенства кола, а у четвртом му у госте долазе пробуђени Партизан. Црно-бели тим има две победе и није примио ни гол у досадашњем делу сезоне. Ривали му нису ни запретили честито. Заиста Парни ваљак изгледа потпуно другачије у односу на прошлу сезону и делује да ће бити далеко конкурентнији у првенству у односу на минулу такмичарску годину.

Између две партије с Малатијом, Партизан долази у Крушевац решен да настави победнички низ у првенству. Има ту и мало личне жеље за осветом тренера црно-белих Сава Милошевића, који је на свом дебију на клупи Парног ваљка претрпео пораз управо у гостима од Напретка (1:0).

А има и жеље црно-белих да наплате неке старе дугове. Ако не рачунамо Куп, већ само првенство, Партизан није победио у Крушевцу још од 2015. године! Некако му Напредак, поготово док је Милорад Косановић био на клупи Чарапана, никако није лежао.

И у табору Напретка се надају да ће баш дуел против Партизана бити прекретница, као што је то био случај минулог пролећа. Нападач Крушевљана, Игор Ивановић, тако истиче да је свестан да његову екипу не очекује нимало лак посао, али да ће ипак дати све од себе да дођу до позитивног резултата.

“За све приказано на међународној сцени, а пре свега против турског представника, Партизан заслужује само комплименте и честитике. Вероватно против нас Партизан неће наступити у комплетном саставу, али за играче који буду играли ће то бити мотив више, шанса да изборе већу минутажу, па нам је јасно да долазе са победничким амбицијама. Без обзира на лош старт, атмосфера у свлачионици је одлична, добро радимо и надамо се да ће вечерашњи сусрет, попут пролећног бити нека врста прекретнице”, изјавио је предводник навале Напретка.

Неко ко ће у посебном расположењу дочекати вечерашњи сусрет јесте Слободан Урошевић, Партизанов леви бек који је раније током каријере уписао небројено много наступа за крушевачки Напредак у периоду између 2014. и 2017. године.

“Све ћемо учинити да славимо и против Напретка. Ми смо Партизан и увек идемо на победу”, подвлачи фудбалер црно-белих.

Меч против Напретка биће занимљив и по томе што ће се на њему као стартер по први пут у тиму Партизана наћи јапански фудбалер Такума Асано, који је блистао против Малатије минулог четвртка. Слободан Урошевић каже да са њим има одличну сарадњу и да мисли да ће Самурај бити одлично појачање за црно-беле.

“Имамо неке акције, знамо шта да урадимо и како да се крећемо када ја добијем лопту. Против Малатије то је деловало прилично добро и Асано је успео да ‘побегне’ неколико пута. Има невероватну брзину и биће одлично појачање за тим”, додао је Урошевић.

Меч против Напретка долази у незгодном тренутку, између две утакмице против Малатије у квалификацијама за Лигу Европе. Саво Милошевић се тако одлучио да додатно измени састав, па ће на другом крилу наступати Лутовац. За крај, Урошевић додаје да су све мисли усмерене на вечерашњи меч.

„Ми смо професионалци и тренутно мислимо само на првенство и Крушевљане. Надамо се успеху и добром расположењу пред други меч са Малатијом“, закључио је фудбалер Партизана.

НАПРЕДАК – ПАРТИЗАН (19.00, Арена Спорт 1)

Стадион: Градски стадион у Крушевцу
Судија: Зоран Широки

НАПРЕДАК (4-2-3-1): Милошевић – Спремо, Пајовић, Миловановић, Ђуковић – Ожеговић, Ђорић – Десанчић, Зец, Ивановић – Павићевић

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић – Урошевић, Динга, Вујачић, Милетић – Здјелар, Смиљанић – Асано, Сума, Лутовац – Садик

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар