Није добро, Теодосић вјероватно пропушта СП!

Прве прогнозе нимало оптимистичне, капитен Србије обновио стару повреду.

Кошарка 11.08.2019 | 14:20
Није добро, Теодосић вјероватно пропушта СП!
Није добро, опет упала плантарне фасције!

Застала је кнедла у грлу свима у тиму, али и крцатој Штарк арени оног тренутка када је Милош Теодосићпоказао да је завршио утакмицу, онда и шепајући кренуо пут тунела, за ким је одмах потрчао и председник КСС Предраг Даниловић. Црне слутње убрзо су постале горка реалност - капитену Србије поново је страдало стопало! Повреда која је Теодосића два пута одвајала од терена и онемогућила да покаже више у НБА лиги носећи дрес Лос Анђелес Клиперса, поново је нарушила његово спортско здравље и сада следи права битка с временом. 

Иако ће данас током дана ситуација бити нешто јаснија, у овом тренутку извесније је да Милош Теодосић неће путовати у Кину на планетарно такмичење.

Теодосић је одмах по изласку с паркета упућен у болницу на даље снимање и специјалистички преглед, где је потврђено да је опет у питању плантарна фасција, односно упала тетиве стопала која спаја прсте и пету. Ако се данас ова повреда буде и дефинитивно потврдила, српски плејмејкер ће највероватније морати да пропусти такмичење у Кини, јер би га ћекала пауза од око месец дана. Подсетимо, врсни плејмејкер је прву повреду ове врсте доживео недуго по доласку у Клиперсе, у октобру 2017. године, да би потом исту обновио у првим данима јануара 2018. Тада, ипак, опоравак није трајао тако дуго као први пут, када је преко месец и по дана био ван терена. 

Оно што је у овом тренутку познато јесте да ће Теодосићу бити стављена заштитна чизма на ногу, због чега ће морати да одмара и покуша да се опорави у што краћем року. Ипак, прве прогнозе нису оптимистичне и чини се да би Србија у напад на медаљу могла да крене без свог најискуснијег играча и капитена. 

Био би то заиста јак ударац за Србију, упркос томе што Теодосић дуго није активно играо кошарку после растанка са Клиперсима у фебруару. Јасно је да Тео сигурно неће путовати у Каунас, онда ни на Акрополис куп, како би покушао терапијом да поправи здравствено стање. 

Чекамо нове детаље, у нади да ће вести бити лепше...

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар