Медведев за први мастерс први пут против Надала!

Рус ће у финалу АТП турнира серије 1000 у Монтреалу бити на великом испиту - чека га искусни и одморни Шпанац који је полуфинале добио без борбе. Роџерс куп: Монфис предао – Надал у финалу! Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале Роџерс купа пошто је француски играч Гаел Монфис предао меч због повреде скочног зглоба.  

Тенис 11.08.2019 | 13:23
Медведев за први мастерс први пут против Надала!
Монфис је у четвртфиналу имао један тежак меч против Роберта Баутисте Агута, меч који је морао да буде прекидан због кише и када је настављен Француз је славио резултатом 6:4, 3:6, 7:6(7:2).

Тај четвртфинални дуел је трајао 143 минута и да ствар буде још гора Монфис је повредио скочни зглоб и надао се да ће повреду успети да залечи за полуфинални сусрет са Рафаелом Надалом, што се на његову жалост није десило.

Надал ће тако без полуфиналне борбе играти у финалу Роџерс купа против руског тенисера Данила Медведева, који је победио земљака Карена Хачанова са 6:1, 7:6 (6).

Финале турнира у Монтреалу на програму је у недељу увече и неће почети пре 22 часа по нашем времену.

Рафаел Надал бориће се за 35. мастерс титулу у каријери у финалу у Монтреалу, и то пошто је полуфинални меч добио без иједног одиграног поена.

Наиме, Гаел Монфис је због повреде чланка био приморан да преда првом нисиоцу "пар форфе".

Надалов ривал за титулу биће Данил Медведев, тренутно девети играч свијета.

Он је до првог финала мастерса у каријери стигао послије побједе над земљаком и пријатељем Кареном Хачановим - 6:1, 7:6 (8:6).

Рус, који је прошле недеље играо и финале турнира у Вашингтону, али га изгубио од Ника Кирјоса, први пут састаће се са Шпанцем у каријери.

"Тренутно играм врло добро и ако наставим у том ритму и у финалу, вјерујем да Надалу неће бити лако. Биће то велика битка, и надам се да ћу моћи да је успјешно окончам", навео је играч који је до сада у каријери освојио четири титуле.

Фото: Тањуг/АП Пхото/Кирстy Wигглесwортх
Младом Русу у прилог свакако не иде чињеница да ће његов далеко искуснији ривал бити и одморнији, али он тврди да је спреман и да не осјећа трему због првог дуела са Шпанцем.

"За мене меч против Рафе биће додатна мотивација. Играо сам до сада са најбољима, Ђоковићем и Федерером, али знам да ће против Надал бити нешто потпуно другачије. Постоји притисак, али је и веома изазовно, јер за то сам ипак радио читавог живота. Немам страх, желим да побиједим у сваком мечу који играм, па ћу се потрудити да то урадим и у финалу Монтреала", навео је руски тенисер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар