ХОЛ: Тадић стигао Кројфа и Литманена, пукла петарда!

Нови уговор за Ван де Бека ипак је прва тема међу Ајаксовим навијачима. . .  Душан Тадић уз раме легендама: Кројф, Литманен, па он! Капитен Ајакса ушао у историју холандског фудбала!

Фудбал 10.08.2019 | 22:30
ХОЛ: Тадић стигао Кројфа и Литманена, пукла петарда!
Душан Тадић је вођа Ајакса, један од најбољих европских везних играча, а од овог викенда и члан заиста пробраног друштва.

С обзиром на то да је у убедљивој победи Ајакса против Емена код куће (5:0) српски "чаробњак" постигао гол из пенала, остварио је низ погодака који ће остати упамћен.

Тим поготком, Тадић је постао тек трећи фудбалер холандске лиге који је постигао гол на 11. узастопних утакмица на домаћем терену.

Пре њега то су успели славни Холанђанин Јохан Кројф 1967. године (13. мечева у низу) и легендарни Финац Јари Литманен 1994. године (12. мечева у низу).

Подсетимо, Тадић је стигао у Ајакс прошлог лета и до сада је постигао чак 40 голова у 60 наступа за "копљанике" из Амстердама.

Блед утисак за гостовању код ПАОК-а на старту квалификација за Лигу шампиона. Довољно да се упали аларм у табору полуфиналиста елитног европског такмичења из прошле сезоне. Мало до много озбиљнијег приступа, а више до разлике у квалитету, Ајакс је у другом колу Ередивизије себи дизао самопоуздање пред реванш са Грцима. У Амстердаму убедљивих 5:0 против нејаког Емена уз гол и асистенцију Душана Тадића.

Тадић је прво оставио лопту за Донија ван де Бека и вођство од 1:0, учествовао је и код другог гола тиме што је лопту кроз ноге пропустио до стрелца првог поготка који је тада асистирао Хакиму Зијеху, а потом се и сам уписао у лису стрелаца поспремивши један одбитак у небрањено део противничке мреже.

Тек друго коло првенства и два гола и асистенција уз Тадићево име. Тек да не квари имиџ који га је прошле сезоне лансирао међу обожавање Ајаксове ведете. Ово му је била 11. узастопна лигашка утакмица на домаћем терену на којој је Тадић постигао гол за Копљанике. Тиме је изједначио рекорд који су до сада држали легендарни Јохан Кројф и Јари Литманен. Прилику да их свргне са трона Тадић ће имати 14. септембра у судару са Херенвеном.

Против Емена је додуше баш Ван де Бек био прва тема. Не толико због игре колико због плаката којима су навијачи позивали и управу и 22-годишњег везисту на наставак љубавне афере.  “Нови уговор за Ван де Бека”, писало је на транспарентима навијача, који су тиме јасно поручили управе да одоле позивима мадридског Реала и сачувао Ван де Бека у Амстердаму. Уосталом, овог лета су већ узели 150.000.000 евра само на Матијсу де Лихту и Френкију де Јонгу, тако да није баш да морају да журе.

Сезона као претходна не дешава се сваке године, али навијачи би ипак да ужитак потраје. Тај осећај против Емена је продужио Клас Јан Хунтелар својим 350, па и 351. голом у каријери за коначних 5:0.

ЕРЕДИВИЗИЈА - 2. КОЛО:

Петак

Спарта - ВВВ Венло 4:1 (0:1)
/Дервишоглу 56, Ахе 61, Аруи 83, Велдвајк 83 - Ван Ојен 20/

Субота

Гронинген – Твенте 1:3 (0:0)
/Доан 84 – Накамура 55, Канталпајдера 70, Вучкић 90/

Ајакс - Емен 4:0 (1:0)
/Ван де Бек 27, Зијех 47, Тадић 66, Хунтелар 80/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар