ПЛ БиХ: Бурно у Зеници, флашама на тренера Жеље!

Жељезничар је савладао Челик на "Билином пољу" (0:2) у веома бурном дербију четвртог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине и преузео лидерску позицију на табели.  Први бод за "рођене": Дудић дебитовао ремијем.  Мостарски Вележ освојио је први бод у новој сезони Премијер лиге Босне и Херцеговине у четвртом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 10.08.2019 | 21:46
ПЛ БиХ: Бурно у Зеници, флашама на тренера Жеље!
Жељезничар је освојио бодове у Зеници захваљујући погоцима капитена Сулејмана Крпића на почетку и на крају другог полувремена бурне утакмице на "Билином пољу", како је у најави рекао тренер плавих Амар Осим, гдје је најдраже освојити бодове!

Послије тврдог првог полувремена у којем су гости са "Грбавице" имали више од игре и боље прилике, чак је Ермин Зец погодио стативу, ипак је Жељезничар тек на "отварању" другог дијела постигао погодак за вођство.

Сјајно је Дамир Садиковић уочио утрчавање капитена Жеље Сулејмана Крпића, који се нашао испред голмана Бојана Павловића и послао лопту у сами угао - 0:1.

Потом су на "Билином пољу" услиједиле немиле сцене и бакљада због које је у 56. минуту прекинута утакмица. Поред тога, навијачи су гађали тренера гостију са "Грбавице" Амара Осима, који је ушао с њима у вербални сукоб.

Летјели су упаљачи, стаклене флаше, чак и сендвичи (?!), према тренеру Жеље, па је судија Елвис Мујић повукао играче у свлачионицу, да би након 15 минута паузе, дуел био настављен.

Нема сумње да ће услиједити нове казне Дисциплинске комисије Фудбалског савеза БиХ, а у првој "тури" Челик је кажњен са 4.000 КМ, а Жељо са хиљадарком више...

Изабраници Хасана Озера покушали су до краја бурног сусрета да стигну до изједначења, а најближи мрежи сарајевске екипе били су одмах након што је настављен меч послије прекида када је Ведран Врховац уздрмао пречку.

Жељо је у 86. минуту након контранапада ставио тачку на побједу!

Ермин Зец је истрчао по десној страни и на другој стативи пронашао Крпића, којем није било тешко да "овјери" тријумф Жеље - 0:2. Био је то његов четврти овосезонски погодак и први је стријелац Премијер лиге БиХ.

Могао је Осимов тим до краја да стигне и до убједљивије побједе да је испред голмана Челика присебнији био Мустафа Мујезиновић, али му је Бојан Павловић одбранио ударац.

Прилику да барем смањи резултат Челик је имао преко Младена Веселиновића у финишу када је везиста домаћина шутирао изнад пречке. 

Ово је Зеничанима био први пораз ове сезоне.

ЧЕЛИК: Павловић, Врховац, Дедић, Дилавер, Хусеинбашић, Исић, Блажевић, Перишић, Јамак, Леон Филипетто, Окић. Тренер: Хасан Озер

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Ерић, Стевановић, Крпић, Станић, Алиспахић, Бојо, Садиковић, Османковић, Сиповић, А. Зец, Е. Зец. Тренер: Амар Осим

Први бод за "рођене": Дудић дебитовао ремијем. Мостарски Вележ освојио је први бод у новој сезони Премијер лиге Босне и Херцеговине у четвртом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Након три стартна пораза, клупу "рођених" напустио је Ибро Рахимић и на његово мјесто је дошао Феђа Дудић, који је дебитовао ремијем без голова против Слободе у Тузли.

Мостарци су под вођством новог тренера добро почели на "Тушњу" и у првом дијелу имали зрелије прилике за гол, а посебно сјајну шансу пропустили су у 38. минуту Нусмир Фајић погодио стативу, да би одбијену лопту изнад пречке послао Мехмед Ћосић.

У наставку су и једни и други имали своје шансе да погоде мрежу, али најближи голу била је Слобода и то у судијској надокнади времена када је пречка спасила "рођене" послије слободног ударца Самира Бекића.

Интересантан детаљ на "Тушњу" догодио се у 81. минуту када је нестало струје на једном рефлектору, али је сусрет уз сагласност обје екипе, приведен крају.

СЛОБОДА: Лекић, Бегановић, Јусић, Пршеш, Бекрић, Иветић, Ристић, Максимовић, Бекић, Мартелат, Мујагић. Тренер: Миле Лазаревић

ВЕЛЕЖ: Бобић, Манев, Звонић, Зељковић, Самарџић, Ћосић, Фајић, Брандао, Фереира, Хасановић, Ћивић. Тренер: Феђа Дудић

Премијер лига БиХ, четврто коло

Радник - Борац 1:2 (1:0)
/Врањеш 53 пен, Кајкут 90+6 - Максимовић 3 пен/

Младост - Тузла сити 0:1 (0:0)
/Убипарип 67/

Челик - Жељезничар 0:2 (0:0)
/Крпић 49, 86/

Слобода - Вележ 0:0

Зрињски - Звијезда 09 (одложено)

Широки Бријег - Сарајево (одложено)

ТАБЕЛА: Жељезничар 10, Тузла сити 9, Сарајево (-1) 7, Челик 7, Борац 7, Слобода 5, Широки Бријег (-1) 4, Младост 4, Радник 4, Зрињски (-1) 3, Звијезда 09 (-1) 1, Вележ 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар