ТСЦ је хит Суперлиге: Пала је и Чука, за 4/4!

ТСЦ без пардона, пао и Чукарички! Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе победили су екипу Чукаричког са 1:0, у четвртом колу Линглонг Суперлиге.  Дебитант остаје перфектан и после овог викенда.  Голман Петровић је херој Радничког! Жалиће Вождовац. . .  "Змајеви" из Београда имали велику шансу и пенал у завршници меча на "Чаиру". А, онда је у први план ступио искусни чувар мреже. . .

Фудбал 10.08.2019 | 21:10
ТСЦ је хит Суперлиге: Пала је и Чука, за 4/4!
Новајлија у елитном друштву, ТСЦ, не зна за неуспех од почетка сезоне. Стопостотним учинком, четири победе у четири сусрета држе челну позицију у Суперлиги.

Био је то први сусрет у суботњем програму четврте рунде Линглонг Суперлиге, а меч је одигран на стадиону у Сенти, где ТСЦ игра мечеве као домаћин.

Гол одлуке постигнут је у 54. минуту сусрета, а мрежу гостију са Бановог брда затресао је Дејан Милићевић.

Тако је Чукарички после две победе од по 1:0, против Напретка и Радника, доживео пораз тим резултатом.

У наредном колу ТСЦ Бачка Топола гостује Војводини, док Чукарички дочекује екипу Пролетера.

Дошли су из Прве лиге Србије и одмах су показали да су спремни!

ТСЦ из Бачке Тополе, привремено смештен у Сенти због изградње свог стадиона, најпријатније је изненађење почетка суперлигашке сезоне, јер је остварио четири победе у прва четири кола!

Ове суботе, у Сенти је пао Чукарички, голом везисте Дејана Милићевића у 54. минуту, за коначних:

ТСЦ - Чукарички 1:0 (0:0)

Екипа Золтана Саба тако је савладала још једног "староседеоца" у највишем рангу, након што је тријумфовала и у дуелима против Вождовца (2:1), Младости из Лучани (5:1) и Спартака у Суботици (2:1).

У следећем колу, Бачвани ће имати највећи досадашњи изазов, јер ће гостовати Војводини на "Карађорђу".

Са друге стране, Чукарички је до данас остварио два тријумфа, а у следећем колу такође ће играти против Новосађана, јер ће код куће угостити Пролетер.

Ако је нека сумња у високе амбиције екипе Золтана Саба и постојала Дејан Милићевић ју је одагнао. Тополски спортски клуб је у Сенти савладао и Чукарички са 1:0, па сезону наставља са максималних 12 бодова из прва четири кола Линглонг Суперлиге Србије.

Овог пута у јунака је израстао 27-годишњи офанзивни везни Дејан Милићевић, који је на центаршут Филипа Арсенијевића у 54. минуту утакмице стигао до свог другог суперлигашког гола у каријери, пошто је погодио и прошлог викенда против Спартака. Могло је да буде и убедљивије, да голман гостију Немања Белић није у 65. минуту одбранио ударац Ненаду Лукићу.

Ипак, са минималцем против Чукаричког, који годинама већ пикира излазак на међународну сцену, ТСЦ је подвукао утисак са почетка сезоне да дебитант у елитном каравану, упркос упорном инсистирању челника клуба да је основни циљ опстанак, може да се умеша и у борбу за пласман у Европу.

О томе поред максималног учинка сведочи и гол разлика 10:3 из уводна четири кола. Црвена звезда има утакмицу мање, Партизан до сутра две, па би овог викенда само још Војводина, победи ли у недељу Радник усред Сурдулице, могла да се прикључи ТСЦ-у на челу табеле.

Што се тиче Чуке, први првенствени пораз у сезони. Не би смео да се понови и следеће недеље у окршају са Пролетером, јер потом Брђане чекају два изазовна меча. Прво са Црвеном звездом на стадиону “Рајко Митић“, па онда са Радничким из Ниша на Бановом брду.

Ни ТСЦ нема баш лаган период пред собом: Војводина на Карађорђу, па још један покрајински дерби у Инђији, а онда и гостовање код Партизана у Хумској. Тек тад ћемо моћи да кажемо колико је заиста ТСЦ опасан.

Голман Петровић је херој Радничког! Жалиће Вождовац... "Змајеви" из Београда имали велику шансу и пенал у завршници меча на "Чаиру". А, онда је у први план ступио искусни чувар мреже... Стефан Михајловић први стрелац Суперлиге, Јиркин првенац у Србији за кец на Чаиру, заљуљао Јавор! Три бода и за Рад у судару против Инђије.

Раднички из Ниша остварио је и трећу победу у Нишу на "Чаиру" и то највише захваљујући свом голману, Николи Петровићу.

Један од најбољих суперлигашких голмана сачувао је тријумф екипе Сима Крунића, јер је у 86. минуту одбранио пенал везисти гостију Јован Нишићу, и то при резултату 2:1!

Чувар мреже је "скинуо" тај ударац, спречио госте да други пут изједначе и донео победу домаћима.

Раднички Ниш - Вождовац 2:1 (1:0)

На тај начин одбрањена је предност Нишлија, коју су донели центарфор Стефан Михајловић поготком у 34. минуту на асистенцију Саше Стојановића и позајмљено крило Звезде Ерик Јирка, хицем у 74. минуту.

Одмах после петог Михајловићевог гола ове сезоне, Вождовчани су погодили пречку ударцем Немање Николића из "слободњака", али су ипак нашли начин да изједначе поготком искусног центарфора Александра Јевтића у 52. минуту.

Наредну велику шансу за изједначење, у завршници, "змајеви" ипак нису искористили...

Три меча у термину од 20 сати и три победе домаћина. Раднички из Ниша, Јавор и Рад уписали су победе у четвртом колу Суперлиге и послало Вождовац, Мачву, односно Инђију на тужан пут кућама.

Раднички је на Чаиру савладао Вождовац пошто је Стефан Михајловић својим четвртим голом у сезони - што га тренутно чини најефикаснијим играчем лиге - начео госте из Вождовца, да би их потом својим првим у српском фудбалу докрајчио Ерик Јирка, фудбалер Црвене звезде на позајмици у Нишу. Између та два гола домаћег тима Александар Јевтић је пробудио наду гостију да би могли до бода, али је остало само на томе.

Јавор није дозволио никакву драму, пошто се после пораза у сударима са актуелним српским шампионом, па вицешампионом – и то у мечевима у којима је три од четири гола примио са креча – вечерас истресао на Мачви. Против Шапчанама им се вратило за те пенале у прве две утакмице, до иницијалног вођства су стигли баш из једанаестерца, егзекутор је био Никола Петковић, који је постигао и други гол за Ивањичане да би последњи трећи потписао Никола Кувељић.

Првенац и за Рад, који је до минималца у судару са Инђијом стигао захваљујући поготку искусног Милоша Трифуновића, па су Грађевинари тако у непријатну позицију ставили Напредак. Чарапани наиме у недељу у Крушевцу дочекују Партизан са последњег места на табели као једини тим без бодова у досадашњем току сезоне. Нису то баш идеалне околности пред окршај са изабраницима Сава Милошевића.

Резултати 4. кола:

ТСЦ - Чукарички 1:0 (0:0)
/Милићевић 54'/

Јавор - Мачва 3:1 (1:0)
/Петковић 39'п, 54', Кувељић 58' - Колаковић 52'аг/

Рад - Инђија 1:0 (0:0)
/Трифуновић 85'/

Раднички Ниш - Вождовац 2:1 (1:0)
/Михајловић 34', Јирка 74' - Јевтић 52'/

недеља

Напредак - Партизан 19.00 (Арена спорт 1, Зоран Широки)
Пролетер - Спартак 20.00 (Данило Грујић)
Радник - Војводина 20.00 (Милош Ђорђић)

одиграно у петак

Црвена звезда - Младост 2:0 (2:0)
/Вулић 4', Јевтовић 46'/

Табела: ТСЦ 12, Војводина (-1) 9, Црвена звезда (-1) 9, Раднички 9, Партизан (-2) 6, Чукарички (-1) 6, Инђија 4, Младост 4, Радник (-1) 3, Јавор (-1) 3, Спартак (-1) 3, Рад (-1) 3, Пролетер (-1) 2, Вождовац (-1) 1, Мачва 1, Напредак 0 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар