Гвардиола хвали Родрија: Нема минуђуше, тетоваже...

Са овом фризуром изгледа као централни везни! “Такав мора да буде. Да размишља о тиму, ни о чему другом“, хвали тренер Манчестер Ситија.

Фудбал 11.08.2019 | 09:54
Гвардиола хвали Родрија: Нема минуђуше, тетоваже...
“Кад сам био дечак, више ме је занимало да разумем фудбалску игру него да уживам у њој. Занимало ме је како све то функцинише. Гледам сам много утакмица – породици су се смучила – и могао сам да проценим да ли играч размишља о игри. Покушавао сам то да додам својој игри, јер сам видео да ако разумем игру имам предност у односу на ривале, посебно у младим годинама када мало играча има то концептуално схватање игре“.

Овако је Родри говорио у интервјуу за шпански Ел Паис, а по интернету ћете пронаћи сијасет изјава његових тренера из омладинских дана који у глас понављају да тако интелигентног играча никада у животу нису водили. Пеп Гвардиола можда неће рећи баш то, јер ипак је он водио и асове какви су Ћаби Алонсо, Ћави, Андрес Инијеста, Серхио Бускетс или Кевин де Брујне, али ни он се неће штедети са комплиментима на рачун 70.000.000 евра плаћеног појачања из Атлетика.

Јер Родри је баш оно што је Гвардиола тражио. Доза суве фудбалске интелигенције.

“Родри ће бити невероватно појачање за нас. Он нема тетоваже, нема минђуше, са том фризуром он изгледа као централни везиста“.

Овде морамо мало да прекинемо, јер Гвардиола није баш рекао “централни везиста“, већ “холдинг мидфиелдер“ што је израз који у српском језику баш и нема идеалан превод, али ценимо да сви знате о да се ради о играчу који је превасходно задужен да покрива простор између два казнена простора, да брине о одбрани, али и да за разлику од класичних разачара противничке игре уме и да пасовима између линија поремети систем у противничкој игри.

Како ћете да препознате таквог играча? Гвардиола каже: само погледајте Родрија. Буквално. Чак и ван терена. Јер “холдинг мидфиелдер“, сматра тренер Манчестер Ситија, не сме да има тетоваже и минђуше.

“Централни везни мора да буде овакав, да размишља о тиму, ни о чему другом“, хвали Гвардиола.

На старту премијерлигашке сезоне Родри је такав и био, а Сити је демолирао Вест Хем са 5:0. А Гвардиола се жалио да није задовољан игром у првом полувремену? Сад схвата колико је у ствари тешко из њега извући овакве похвале.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар