Чемпионшип: Почело је! Митар голом повео Фулам ка ПЛ!

Митровићев гол првенац у новој сезони у Чемпионшипу.  Репрезентативац Србије Александар Митровић постигао је први гол ове сезоне у дресу Фулама у Чемпионшипу.  Митар "оверио" Блекбурн, Фулам кренуо ка Премијер лиги.  Тек други гол репрезентативца Србије за клуб од краја јануара. . .  Рутинска победа лондонског тима над Блекбурном (2:0) уз погодак српског репрезентативца.

Фудбал 10.08.2019 | 20:10
Чемпионшип: Почело је! Митар голом повео Фулам ка ПЛ!
Фулам је на "Крејвен котиџу" победио екипу Блекбурна са 2:0 у сусрету другог кола.

Први погодак за екипу из Лондона постигао је у 35. минуту везиста Том Карни.

Фулам је у наставку наставио са нападима, а девет минута пре краја меча, Митровић је затресао мрежу гостију за коначних 2:0.

После продора по левој страни и центаршута у петерац, српски нападач је био на правом месту, није му било тешко да са свега две три метра убаци лопту у мрежу.

Фулам је на старту поражен у Барнслију (1:0), а у наредном кол. 16. августа гостују екипи Хадерсфилда.

Том Керни довео је Фулам у вођство у 35. минуту, а Александар Митровић у 81. минуту поставио коначан резултат - 2:0 против Блекбурна, у другом колу нове сезоне Чемпионшипа.

Фулам после испадања из Премијер лиге жели да се експресно врати у елитни ранг, али је прошле суботе лоше почео такмичење, изгубивши у гостима од Барнслија (1:0).

И овог пута су три бода "висила" све док репрезентативац Србије није искористио упорност Џоа Брајана и његов центаршут са леве стране спровео у мрежу, са удаљености од свега три метра.

Митровић је, као и већина играча Фулама, био прилично индиспониран у другом делу минуле сезоне, па је од краја јануара, када је у мечу против Брајтона био двоструки стрелац, погодио мрежу само једном на 14 утакмица за бодове.

После бламаже и лоше игре у Бристолу прошлог викенда коначно мало радости и за фанове Фулама. Тим са Крејвен Котиџа уписао је данас прву победу у Чемпионшипу у новој сезони и то захваљујући српском репрезентативцу Александру Митровићу који је отворио свој голгетерски конто у тријумфу над Блекбурном од 2:0.

Ако се као и остатак тима није прославио на премијери у првом колу, данас је Митровић показао сасвим ново лице, а бољој игри тима Скота Паркера допринео је и новајлија из Борнмута Хари Артер који је већ на дебију показао да ће бити страшно појачање.

Уосталом, искусни Ирац је асистирао за вођство капитену Тому Карнију у 35. минуту, пре него што је Митровић после сјајног продора левог бека Џоа Брајана ставио тачку у 81. минуту. Рутинска реакција, позиција је била лагана и није му било тешко, али ће Митрогол после првенца свакако поприлично "набилдовати" самопоуздање за наставак сезоне у којој Фулам јури експресан повратак у Премијер лигу.

Што се тиче осталих мечева данашњег програма изненађење представља реми Лидса на Еланду против Нотингем Фореста (1:1) у раном поподневном термину. Гости су до бода стигли после сумњивог поготка Луиса Грабана у 77. минуту који је постигнут након што је направио прекршај у нападу над домаћим штопером Купером. Лидс је одиграо још једну одличну утакмицу, доминирао у већем делу, али промашаји центарфора Патрика Бамфорда доспели су на наплату у финишу.

После два кола водећи на табели са стопроцентним учинком су Шефилд Венздеј и Чарлтон. Сове су лако на свом Хилсбороу поразиле Барнсли са 2:0 головима Марфија и Флечера у сваком од полувремена, док је некадашњи премијерлигаш Чарлтон одушевио против Стоука који је поразио са 3:1 на Велију. Екипа Лија Бојеракоја је летос ушла у Чемпионшип из трећелигашког ранга дефинитвно је најпријатније изненађење овог лета. 

ЧЕМПИОНШИП - 2. коло

Субота

Лидс  - Нотингем Форест 1:1 (0:0) 
Бирмингем - Бристол Сити 1:1 (0:0) 
Шефилд Венздеј - Барнсли  2:0 (1:0)
Престон - Виган 3:0 (2:0)
Чарлтон - Стоук 3:1 (1:1)
Фулам - Блекбурн 2:0 (1:0)
ВБА -  Милвол 1:1 (0:0)
Кардиф - Лутон 2:1 (0:0)
Дерби - Свонси 0:0
КПР - Хадерфсилд 1:1 (0:0)
Мидлсбро - Брентфорд 0:1 (0:0)
Хал - Рединг 2:1 (2:0)



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар