ПЛ БиХ: Радник - Борац, ''из кеца у двојку''!

Кајкут бржи од пиштаљке, преокрет Борца! Голом Саше Кајкута у судијској надокнади Борац стигао до потпуног преокрета и побједе над Радником! Убипарип опет донио побједу, Тузла сити на врху! Тузла сити је забиљежио трећу побједу у Премијер лиги Босне и Херцеговине и у овом тренутку су лидери шампионата!

Фудбал 10.08.2019 | 19:58
ПЛ БиХ: Радник - Борац, ''из кеца у двојку''!
Радник из Бијељине дочекао је Борац у дербију четвртог кола Премијер лиге БИХ, али је и послије овог меча остао на тек једној побједи у седам међусобних дуела у Бијељини.

Радник је повео из пенала у првом полувремену, али је Борац изједначио послије новог пенала у другом полувремену, да би Саша Кајкут голом у судијској надокнади донио Борцу другу побједу у сезони.

РАДНИК - БОРАЦ 1:2 (1:0)
/Максимовић 4 пенал - Врањеш 53 пенал, Кајкут 90+7/

Два пенала, кратки прекид, много жестоке борбе и погодак у посљедњим тренуцима обиљежили су дуел Радника и Борца у којем су Бањалучани уз мало среће стигли до пете побједе на гостовањима у Бијељини.

И једни и други стигли су до голова на "исти начин" - са бијеле тачке.

Рунић је био неопрезан у четвртом минуту и оборио Карића, а Максимовић је једанаестерац претворио у погодак - 1:0.

Бијељинци су пропустили у првом полувремену пропустили још неколико добрих шанси и управо ту можда пропустили шансу да направе повољан резултат, јер је Борац у наставку преузео иницијативу и био далеко опаснији.

До изједначења екипа Бранислава Крунића стигла је у 53. минуту, када се Врањеш добро убацио испред голмана Козића, чак га и пребацио главом, а судија Зоран Грбић њихов контакт оцијенио је као довољан за најстрожу казну. Искусни везњак сам је извео пенал и погодио за 1:1.

И на овом мечу Врањеш је био најопаснији појединац у црвено-плавом дресу, док је поново блиједу партију пружио Срђан Вујаклија, због чега је и замијењен половином другог полувремена, када је ушао Саша Кајкут. 

Управо то био је пресудни тренутак меча и добар потез тренера Крунића, јер је Кајкут био човјек одлуке за Борац, када је највише требало!

У буквално посљедњем нападу Борца један играч Радника покушао је главом да врати лопту свомголману , али се Кајкут убацио између њих  и главом пребацио Козића, који је приликом интервенције песницом ударио нападача Борца, међутим није успио да спријечио неизбјежно.

Лопта је завршила у голу, а Кајкут је крваве главе прославио погодак за 2:1 и велику побједу Борца!

Борац је овом побједом избио на пету позицију са седам освојених бодова, док је Радник сада десети са три бода из четири меча.

Убипарип опет донио побједу, Тузла сити на врху! Тузла сити је забиљежио трећу побједу у Премијер лиги Босне и Херцеговине и у овом тренутку су лидери шампионата!

Изабраници Миленка Бошњаковића су на врху шампионата БиХ!

Послије тријумфа у прошлом колу над Борцем на "Тушњу" (2:1), овог пута славили су у Добоју код Какња против Младости минималним резултатом - 0:1 (0:0).

Као и у судару са Бањалучанима, човјек одлуке и у суботњем четвртом колу био је Војо Убипарип!

Нападач Тузлака је у 68. минуту сигурно извео једанаестерац и осиграо три бода за Тузлу сити.

Побједу гостију мало је пореметила повреда нападача Саида Хусејиновића, који је на полувремену остао у свлачионици и засад није позната њена тежина нити колико ће искусни фудбалер одсуствовати са терена.

Премијер лига БиХ, 4. коло

Радник - Борац 1:2 (1:0)
/Врањеш 53 пен, Кајкут 90+6 - Максимовић 3 пен/

Младост - Тузла сити 0:1 (0:0)
/Убипарип 67/

Челик - Жељезничар (19:00)

Слобода - Вележ (21:00)

Зрињски - Звијезда 09 (одложено)

Широки Бријег - Сарајево (одложено)

ТАБЕЛА: Тузла сити 9, Сарајево (-1) 7, Жељезничар (-1) 7, Челик (-1) 7, Борац 7, Широки Бријег (-1) 4, Младост 4, Слобода (-1) 4, Радник 4, Зрињски (-1) 3, Звијезда 09 (-1) 1, Вележ (-1) 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Он

10.08.2019 18:43

Радник није заслузи да изгуби

ОДГОВОРИТЕ