Алисон пропушта Суперкуп Европе!

Јирген Клоп потврдио да неће моћи да рачуна на првог чувара мреже.  Ливерпул без Алисона против Челсија, Арсенала. . .  Бразилском голману предвиђа се четири до шест недеља паузе.

Фудбал 11.08.2019 | 08:00
Алисон пропушта Суперкуп Европе!
Доминантно је Ливерпул кренуо у сезону 2019/20. Премијер лиге, "прегазивши" Норич 4:1, али је сенку на победу бацила повреда голмана Алисона. 

Бразилац је морао да буде замењен у 39. минуту, пошто је повредио мишић приликом испуцавања лопте. 

Званичног извештаја лекара још нема, међутим, са Острва од разних извора стижу информације да ће Бразилац морати да паузира четири до шест недеља. 

Једно је сигурно - пропустиће дуел са Челсијем идуће среде у Суперкупу Европе, који ће бити одигран у Истанбулу (21.00).

Уколико се прогнозе испоставе тачним, то би значило да ће Ливерпул без Алисона потом бити и у првенственим дуелима са Саутемптоном (у гостима), Арсеналом (код куће), Барнлијем (у гостима) и Њукаслом (код куће), а можда и дуже. Могуће је, чак, и да пропусти почетак Лиге шампиона.

Лепо је Ливерпул кренуо у новој сезони Премијер лиге убедљивом победом над Норичом, али је велику мрљу на ту победу бацила повреда голмана Алисона Бекера крајем првог полувремена. Неспретно се оклизнуо бразилски чувар мреже при испуцавању једне лопте и тако „зарадио“ повреду због које ће сигурно пропустити меч УЕФА Суперкупа планиран за среду.

На конференцији за новинаре одмах након утакмице, Јирген Клоп потврдио је да је Алисон повредио лист и да неће наступити на мечу у Истанбулу ове среде.

„Не могу ништа лоше да кажем о данашњој утакмици сем тога да се Алисон повредио. То никако није лепа вест, али тек ћемо видети колико је све озбиљно. Реч је о повреди листа, није могао да настави што није добар знак. У среду, на Суперкупу, неће играти. То вам могу рећи на основу свог досадашњег искуства као тренер. Остаје да видимо колико ће бити ван терена“.

Алисона је на мрежи заменио Адријан, а Јирген Клоп подвлачи да ће он бити добра замена док Бразилац буде ван терена.

„Он је голман који има доста самопоуздања, константно напредује. Увек игра са доста емоција, одлично се позиционира, што је за нас веома важно. Има ту још доста добрих ствари везаних за његову игру, али наравно, није добро када вам је само један чувар мреже на располагању“.

На клупи ће се на мечу против Челсија тако највероватније наћи Каоми Келер, као евентуална замена Адријану. Проблем за Клопа представља чињеница да ни он није у потпуности спреман, јер се тек вратио игри након повреде.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар