Нове промјене у саставу Американаца...

Прикључени Бегли и Вајт.  А Тадеус Јанг и Бем Адебајо више нису у игри.  "Плави" лако с "Белима" – Јанг и Дебајо отпали, ко је остао на списку САД? Кошаркаши Сједињених Америчких Држава одиграли су традиционалну утакмицу између себе у Лас Вегасу.

Кошарка 10.08.2019 | 22:40
Нове промјене у саставу Американаца...
Грег Попович овог лета има бројне муке и отказе, а сада је поново мењао састав екипе за Светско првенство. Прецртао је двојицу играча – Тадеус Јанг и Бем Адебајо нису више на припремама, док ће рад са репрезентацијом САД-а наставити талентовани клинци Марвин Бегли (Сакраменто) и Дерик Вајт (Сан Антонио).

Кошаркашка репрезентација САД-а одиграла је меч у склопу припрема за предстојећи Мундобаскет, који ће се овог лета одржати у Кини. Играли су Плави против Белих резултатом 97:78.

Меч у Лас Вегасу протекао је у егзибицији тандема Бостон Селтикса Џејсона Тејтума и Кембе Вокера, који су заједно убацили 31 поен. Тејтум је предводио све асове за 17 поена (6/8 из игре), док је Вокер дао 14 кошева, уз четири додавања.

За екипу Плавих у овом мечу наступили су: Џејлен Браун, Џејснон Тејтум. Кемба Вокер, Џо Харис, Тедијус Јанг, Пи Џеј Такер, Мејсон Пламли, Мајлс Тарнер, Бам Адебајо, Брук Лопез, Крис Мидлтон, Кајл Кузма, Харисон Барнс, Деарон Фокс и Донован Мичел, док су због повреда дуел са клупе одгледали Кајл Лаури и Маркус Смарт.

Тим Белихиграо је у следећем саставу: Џон Колинс,Џарет Ален, Џален Бронсон, Тори Крејг, Џарен Џексон Џуниор, Пат Конингтон, Мичел Робинсон, Џонатан Ајзак, Микал Бриџис, Марвин Бегли, Дерик Вајт.



Тимови су били подељени на "Плаве" и "Беле" – за прве су играли кошаркаши од којих се очекује да буду носиоци, док су у другом наступали резервни играчи.

Кемба Вокер, Донован Мичел, Џејлен Браун, Крис Мидлтон и Мајлс Тарнер кренули су у стартној постави "Плавих", док су на другој страни били Џален Брансон, Микел Бриџис, Џонатан Ајзак, Џарен Џексон јуниор и Марвин Бегли јуниор.

На крају резултат је био 97:78, а најефикаснији био је Тејтум са 17 поена. Вокер је убацио 14, док је Диерон Фокс постигао 13, уз три скока, асистенције, за 15 минута.

"Ово је тек почетак. Чека нас Светско првенство и мислим да напредујемо из дана у дан. Пре овог меча нису играли заједно, али су показали велику жељу, урадили су добар посао... И даље смо у фази упознавања...", рекао је селектор САД Грег Попович.

Легендарни стратег се после овог меча захвалио Тадеусу Јангу и Бему Адебају, који неће наставити припреме с репрезентацијом. На списку је остало 17 кошаркаша: Диерон Фокс, Кемба Вокер, Кајл Лаури, Дерик Вајт, Маркус Смарт, Донован Мичел, Џо Херис, Џејлен Браун, Џејсон Тејтум, Крис Мидлтон, Пи Џеј Такер, Кајл Кузма, Харисон Барнс, Марвин Бегли јуниор, Брук Лопез, Мејсон Пламли, Мајлс Тарнер.

Селекцију САД очекује пут у Лос Анђелес, потом дуел са репрезентацијом Шпаније, док после тога путују у Аустралију на нове припремне мечеве.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а Америка ће играти у групи са Јапаном, Турском и Чешком.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар