Малцом ин тхе миддле...

Бразилац ни крив ни дужан у епицентру сукоба између управе и навијача Зенита.

Фудбал 10.08.2019 | 20:58
Малцом ин тхе миддле...
Не смирују се страсти после Малкомовог дебитантског наступа за Зенит у мечу против Краснодара.

Медији из западне Европе осули су дрвље и камење против руског шампиона због расистичких иступа навијача у мечу против Краснодара. Практично сви су у даху пренели информацију да је тврдо језгро Зенитових присталица, иначе врло радикалних уверења и јасно истакнутог става против играча тамне пути, у ремију с Краснодаром поставило саркастичан транспарент на којем је писало: „Хвала управи на томе што поштује клупску традицију“. Свима је било јасно да је порука упућена против трансфера Малкома, који је недавно ангажован из Барселоне за 40.000.000 евра. Управо из тог разлога појавиле су се информације, наводно из клупског менаџмента, како се само два дана по завршетку меча размишља о Малкомовојпродаји већ у јануару?!

Ипак, судећи по најави утакмице на званичном налогу Зенита на Фејсбуку, изгледа да су челници руског тима стали на страну свог играча.

О Малкомовим квалитетима говорио је и Зенитов капитен Бранислав Ивановић.

"Одмах се видело да поседује квалитет и да и те како може да унапреди наш тим. Потребно му је време да покаже шта зна. Одличан је на тренинзима, веома добро контролише лопту. Надам се да ће бити све бољи како време буде одмицало", рекао је српски интернационалац.

Када је реч о новој сезони, односно самим дешавањима на терену, Зенит је фуриозно започео кампању остваривши три победе и реми.

И Динамо је богато пазарио на пијаци. Максимилијан Филип и Роман Нојштетер, проверени бундеслигашки фудбалери, потписали су јуче за славни московски клуб. И док долазак Нојштетера као слободног играча и није неко велико изненађење (ради о момку са руским пореклом, који је већ превалио тридесету), ангажовање Макс Филипа је озбиљно достигнуће челника Динама. Ради се о момку који има тек 25 и најбоље године су пред њим. Додуше, он се није снашао најбоље у Борусији из Дортмунда, где је провео претходне две сезоне. Вероватно је и та чињеница утицала да Руси успеју у својим намерама, мада је свакако и финансијски моменат био важан за Филипа.   Уговор је потписан на четири године и Дортмунд је према незавничним информацијама успео да поврати новац уложен у Филипа када га је доводио 2017. из Фрајбурга. Обештећење, дакле, износи око 20.000.000 евра. 

Макс Филип није се наиграо на Вестфалену. Због тога је и решио да мирно прихвати трансфер листу. Пре неколико дана помињало се да би можда могао у Волфзбург, затим се шушкало да има понуде из Немачке, Шпанија и Енглеске, али очито да су Руси понудили најбоље услове. 

С овим обештећењем од 20.000.000 евра Динамо је оборио клупски рекорд који је до данас држао Александар Кокорин. За њега су Московљани 2013. Анжију платили 19.000.000 евра, баш као и за Балаша Џуџака две године раније. 

Подсетимо, Динамо су овог лета већ појачали Клинтон Н'Жије (Марсељ, 6.000.000 евра), Себастијан Шимански (Легија, 5.500.000), Заурбек Плиев (Ахмат, 1.200.000)...

Полицајци су половично кренули у нову сезону остваривши по један тријумф, пораз и два ремија, тако да ће им појачања и те како добро доћи.

Московски тим је славио на последњем окршају са Зенитом код куће (1:0), пре тога су у престоници ремизирали без голова. На последња три сусрета ова два тима славио је домаћин. Ако узмемо у обзир квалитет, тешко ће Динамо до победе, али тренутни немири у Зенитовим редовима су на страни Московљана, па можда треба изабрати опрезнију опцију...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар