Пандуревић: Шпирићу, пусти попис крава, идемо ли у НАТО?

- Очекивала сам од господина Николе Шпирића мало више креативности. Умјесто што измишља тобожње преносе надлежности од стране наших министара у Савјету министара, те му се привиђа министарство пољопривреде на нивоу БиХ, требало би да нам каже да ли се по питању НАТО интеграција и он вратио на позицију из 2009. године када је писао писма НАТО-у и молио за 'убрзан пријем'. Попис крава сигурно није важније питање од овог, овако је Александра Пандуревић, високи функционер СДС прокоментарисала за Ослобођење јучерашњу Шпирићеву изјаву у којој је министре из РС оптужио да преносе надлежности и праве Министарство пољопривреде на нивоу БиХ.

Босна и Херцеговина 10.08.2019 | 17:25
Пандуревић: Шпирићу, пусти попис крава, идемо ли у НАТО?
Шпирић би, каже она, требало да зна да се министарства праве законом који се усваја у парламенту.

- Он користи ону матрицу – држ'те лопова, док прогурамо АНП и наставимо путем НАТО интеграција. Чисто да народ не види да су једно обећавали ради гласова, причали о русофилији и љубави према 'матици Србији', а да сада сасвим супротно раде, додаје она.

БиХ, односно њени пољопривредници у оба ентитета су, захваљујући затезању СНСД-а, у последњих 10 година изгубили 300 милиона евра бесповратних средстава из ИПС фондова намијењених пољопривреди, објашњава Пандуревић.

- И то само због једног акта који је СНСД беспотребно кочио, а то је Стратегија руралног развоја. Када је усвојена, ове године су наши пољопшривредници први пут добили 30 милиона евра. Очито Шпирић мисли да су наши пољопривредници богати као и он, па им нису потребна та средства да преживе и одрже производњу. Треба питати њих, шта мисле о томе, примјећује Александра Пандуревић.

У попису пољопривредних газдинстава, живине, нема никаквог преноса надлежности, а најмање новог министарства, истиче.

- РС и Федерација ће пописати своја газдинства, Брчко дистрикт своја, и коначан резултат је збир. Да би добили бесповратна средства ЕУ из ИПА фондова, то је неопходно да се уради јер је било много муљажа са пријавама газдинстава. Једноставно, ако хоћемо паре, они траже нулти попис. Па управо су људи блиски СНСД-у актери међународних афера у извозу стоке коју нису узгајали него препродавали. То су СНСД пољопривредници, и њих штити Шпирић, а не оне честите пољопривреднике. Такав попис нам треба и ради нас самих да разни лажни пољопривредни произвођачи не би добијали буџетска средства, закључује Пандуревић.

На крају, додаје:''Нема пописа, нема пара. Нека онда пољопривредници затраже од Шпирића да им извади новац из свог џепа''.

(Ослобођење)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

10.08.2019 15:36

Скоро сви чланови СНСД су регистровани пољопривредни произвођааћи. Већиња њих који никад у животу нису видјели овцу. говеће, свињу, не разликују зоб од пшеници и немају ни њиву, ни шталу су користили подтицаје. То је етички кодекс њиховог понашања. Што се тиче Шпирића пошто је он вјеш да пише стручне књиге, добро би било да напише нешто из области етике у сврху едукације чланства СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

10.08.2019 16:09

СНСД је странка коју треба забранити,бави се криминалом,убиствима,у преводу, Лосији од комуниста, овај спириц је олицење ЗЛА,са Додиком, замислите кад је Додик преварио ,у вези НАТО,Русију, отисао на Велики Петак код папе, какав је то преварант,на сто је све спреман,сав свијет би унистио,да мозе,гори је од оног из Кореје,да има атомско оружје,само да буде на власти,ал Бог је изнад њега,на то не рацуна

Name

РЕ

10.08.2019 17:12

Не мора имати стоку, довољно је да је снсд-овац.

Name

Сра Прицате

10.08.2019 19:33

дали знате, циљи је он зет.

Name

Хасан

10.08.2019 15:52

Више пута сам писао дасу они (политичари) сви исти а господин Додик је највисе крив за сву ситуацију у цијелол Босни и Херцеговини он је коцио од 2009 и на крају опет урадио они сто му они казу . Пеема томо ми идемо у нато драге насе комсије зељеле ви то или не , није ни до нас и ни до вас него ста мама Америка и мацеха ервопа нареде тако це и да буде а Ми и Ви памет у главу и лијеп поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај Спириц,

10.08.2019 16:47

трипута гори од Додика, безобразан биједна.

Name

Разумљиво

11.08.2019 07:05

Па коцио док се он напљацка, ваља после финансирати НАТО, не могу сви истом лопатом у мах, мали смо....

Name

Јаффа

10.08.2019 15:54

Шпирке је био са Милетом на НАТО носачу авиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прекаја

10.08.2019 16:37

Спирке би за паре дао дрвар прекају преодац и тузлу своју поносну тазбину.ако салковица зет прица о национализму знај да лазе.спирицу немозес оспорити луцидност кад је у питању расправа са пол.противницима али постење му зна цијела босна и сире

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

10.08.2019 16:50

Шпира гибира опет измишља преносе надлежности. Како се само гуши јањетином у Орхидеји је за генијалног Дакића да то опише. Ја нажалост не знам ал знам да је и поред свега Шпира мој омиљени политичар. Да ми извуче стоју из џепа не би се наљутио. Мислим да би се обојица удавили од смијеха. Шташ му кад је симпатичан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.08.2019 17:05

Тако је Александра. Шпиркан је стара сеоска лопужа, варалица и битанга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

10.08.2019 18:00

...и љигавац.

Name

Док Холидеј

10.08.2019 20:02

Доста више са тим комплиментима на рачун шпирића може се покварити.

Name

градиска

10.08.2019 19:56

СВАКА ЦАСТ ГОСПОДИ АЛЕКСАНДРИ НА ОВОМ ТЕКСТУ ТО ЈЕ СВЕ ТАКО СТО ОНА ПРИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

пирмо

10.08.2019 20:39

Нер разумијем о каквом се преносу надлежности рад ЕУ даје потицаје државама а у ЕУ имамо сложених држава типа Белгије Њемачке...Шпаније .....и ЕУ сарађује само са државама.Ако нечете паре ОК.Превише сте се уфурали са тим да је РС држава, ниђе везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кк

10.08.2019 21:37

Ко је покро краве које су стигле из иностранства као донација, све СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

13.08.2019 10:39

ШПИРИЋ ЈЕ И САМ КРАВА И ТО ОФУЦАНА!

ОДГОВОРИТЕ