Боки 13 пријети: Хаос ако ме убијете у затвору

Македонска ријалити звезда и власник ТВ, Бојан Јовановски познатији као Боки 13, рекао је полицији на саслушању да има доказе против премијера те земље Зорана Заева и његових сарадника.  Како је навео, доказе о умијешаности у афери "Рекет" сачувао је на сигурном и то на више адреса, преноси београдски "Курир" позивајући се на неименовани извор.

Регион 10.08.2019 | 12:55
Боки 13 пријети: Хаос ако ме убијете у затвору
Јовановски се сумњичи за рекетирање бизнисмена Јордана Камчева од кога је узео 1,5 милиона евра у кешу како специјална тужитељка, штићеница Заева, Катица Јанева не би поднијела захтев за продужење његовог притвора.

У четвртак је италијански портал Ла Верита објавио снимак на коме се види да је Боки 13 са својим пријатељем Зораном Милеским, који је исто ухапшен, узео од Камчева 1,5 милиона евра у кешу.

Јовановски је на саслушању рекао, како наводи лист, да ће се у Македонији догодити политички земљотрес буде ли му се нешто догодило у затвору, као и да ће се отворити Пандорина кутија и да нико неће бити поштеђен.

"Ако ме убијете у затвору пашће и многи политичари, а ту мислим и на Заева и његову владу. Имам доказе против Заева и државног врха. И све сам оставио на сигурном код мајке и на још неколико адреса. Ако ми се нешто догоди, ако ме убијете, објесите и то покушате да представите као самоубиство, будете ли ме овдје тукли, мучили, застрашивали, у Македонији ће бити политички земљотрес", рекао је Боки 13 на саслушању.

Лист преноси, позивајући се на изворе у Сјеверној Македонији да те пријетње нису наивне и да су у игри "озбиљни људи и огромне паре", јер је Боки 13 рекетирао многе, а да је овај случај само "врх леденог бријега".

"Виђао се са министром полиције Оливером Спасковским и градоначелником Скопља Петреом Шилеговим, као и Александром Кирацовским, бившим генералним секретаром СДСМ, странке на чијем је челу Зоран Заев. Он је одржавао везе и са градоначелником Куманова Максимом Димитријевским", рекао је извор листа.

Како се наводи, Јовановски се виђао и са страним дипломатама, попут амбасадора Словеније, Велике Британије и другима.

Јовановски је смјештен у "хашко одјељење" затвора у Скопљу гдје нема луксуза на који је навикао - изолација је лоша, а ћелијама је неопходна реконструкција.

Он ћелију дијели са једним притвореником, због безбједносне процјене да не треба да буде издвојен.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па

10.08.2019 14:58

Запад је Заева довео на власт силом. Референдум је имао лошу излазност али га Запад брзе-боље признао. И сад очекивати да Запад пусти да им пулен падне је наивно. А корупција је у свим бившим yу републикама на највишем могућем нивоу и ту нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.08.2019 14:42

А пре си хвалио.

Name

Сдф

10.08.2019 15:08

Сподоба људска

ОДГОВОРИТЕ