Теже од очекиваног, али - направљен први корак ка ОИ!

Одбојкашка репрезентација Србије се намучила, али и савладала Аустралију.  Преокрет одбојкаша Србије против Аустралије.  Одбојкашка репрезентација Србије победила је Аустралију са 3:1 у првој утакмици на квалификацијоном турниру за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Остали спортови 09.08.2019 | 20:59
Теже од очекиваног, али - направљен први корак ка ОИ!
Србија корак ближе Токију: Атанасијевићеви громови убили Аустралију. Орлови на квалификационом турниру славили са 3:1.

Девојке су већ обезбедиле визу за Олимпијске игре у Токију 2020. године, а сада су на реду и момци. Први корак је направљен, али доста теже него што се очекивало:

Србија - Аустралија 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30).

Жилав отпор пружили су аустралијски одбојкаши изабраницима Николе Грбића у Барију, посебно у првом и четвртом сету, међутим, нису имали довољно снаге да избегну и осми пораз у девет међусобних дуела.

Наредни меч Србија ће играти у суботу против Камеруна (18.00), а онда се очекује и дерби са домаћином Италијом (недеља, 21.15) за прво место у групи, које доноси директан пласман на Олимпијске игре. Остале три селекције имаће додатну прилику да се квалификују.

Одбојкаши Србије уписали су прву победу на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију 2020.Изабраници Николе Грбића надвисили су Аустралију у Барију након четири одиграна сета – 3:1 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30)

У првом сету виђена је резултатска клацкалица, а у финишу је виђена велика неизвесност. Србија је пропустила две сет лопте, а Керол је са два узастопна аса донео сет „кенгурима“.

Атанасијевић је фантастичним сервисима разбио одбрану Аустралије у другом делу игре. Србија је стекла предност пре првог техничког тајма-аута и рутински је одржавала до краја за поравнање на 1:1.

Орлови су наметнули свој ритам добрим сервисима и на старту трећег сета и стекли предност од четири поена. Аустралија је успела да смањи на 12:13, али су пулени Николе Грбића одбили тај налет с атри узастопна поена и сигурном игром у завршници дошли до преокрета и вођства од 2:1.

Сервиси Атанасијевића били су превага и за стварање предности у четвртом сету. Ипак, Аустралијанци се нису предавали и успели да дођу до предности на другом техничком тајм-ауту. У финишу је био потпуни егал, а смењивале су се сет и меч лопте. Србиј аје искористила шесту меч лопту и забележи веома важну победу.

Александар Атанасијевић је освојио 35 поена на овом мечу, уз осам ас сервиса. Александар Ивовић је додао 13, а Урош Ковачевић 10 поена.

Забележен је тријумфу Барију и то је најважније. Нису бриљирали изабраници Николе Грбића, али боље је да то оставе за недељу. Они су се мучили против Аустралије, нарочито у првом сету када су пропустили три сет лопте, али и у наставку. Аустралија није желела да се преда, иако резултат другог и трећег сета можда другачије говори.

Водила је Србија у првом сету са 24:22, а Аустралија серијом 3:0 преокренула на 25:24. Уследио је нови преокрет и вођство Србије од 26:25, па потом предност Аустралије 27:26, да би Керол другим узастопним асом донео Аустралији предност од 1:0 у сетовима после 28:26.

Србија је заиграла много боље у другом сету и највише захваљујући сјајним сервисима Атанасијевића стигла до предности од 20:14. У финишу Аустралија је смањила на 21:18, али је Србија, за разилку од првог сета, овога пута била смиренија и други сет добила са 25:19 за изједначење на 1:1 у сетовима.

Србија је била боља и у трећем сету, што је резултирало вођство од 2:1 у сетовима после 25:19.

У четвртом сету Србија је водила, а Аустралија константно покушавала да стигне ту предност. Изједначила је Аустралија на 10:10 и 14:14, а затим повела са 16:15. Смењивале су се екипе у вођству у завршници, да би Србија на крају искористила седум меч лопту у четвртом сету и славила са 32:30 односно са 3:1 у сетовима.

На крају победничка фотографија посвећена Миони, кћерки Дејана Вуковића, физиотерапеута Србије, која слави први рођендан!

Србија у другом колу игра против селекције Камеруна.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар