Да ли је ово Вучићев укор Милораду Додику?!

По први пут након неколико година предсједник Србије Александар Вучић оштро је укорио Милорада Додика због срљања и погрешних потеза. Ко жели и умије да чита између редова, јасна је порука коју је Вучић данас послао. У свом коментару на Споразум СНСД-ХДЗ-СДА, предсједник Србије је рекао да његова држава остаје војно неутрална и не улази у НАТО, те да не жели да се мијеша и коментарише потезе друге државе.

Република Српска 09.08.2019 | 20:05
Да ли је ово Вучићев укор Милораду Додику?!
Вучић ниједном није споменуо Републику Српску нити је бранио Додика, што је често радио у протекло вријеме, а занимљиво да је изјаву дао у присуству руског амбасадора у Србији Александар Боцан-Харченка. Порука Додику и јавности је више него јасна, и очито да је Додик стао на танак лед. Да је другачије, и да Додик има подршку Србије и Русије за споразум који је потписао, данас би био у Београду са Вучићем и руским амбасадором, а не би добио јавни укор.



Занимљиво да је Додик добио пацке и критике од бројних донедавних сљедбеника и синекура, који су гљ годинама хвалисали у режимским медијима, а он им плаћао и намјештао послове. После Рајка Васића огласио се и бивши министар полиције Републике Српске Томо Ковач, који је гостовао и критиковао Додика код Марића на срећној и веселој „Хепи“ телевизији, која је неслужбени глас Вучића и СНС-а, и тако отклонио сваку сумњу какав је став Србије о Додиковим уступцима. Ковач је стари удбаш високог ранга, на сталној линији са властима и центрима моћи, и нема сумње да не би гостовао код Марића и критиковао Додика да није имао миг Вучића и Службе!



Да се не би нагађало на шта је Додик пристао, све сумње је отклонио Бакир Изетбеговић током данашњег гостовања у емисији Црта на БХРТ, гдје је јасно рекао да нема мандатара Зорана Тегелтије и новог Савјета министара без АНП-а и слања годишњег националног плана у Брисел! Бакир је данима ћутао о детаљима тајног пакта са Додиком, чак и јавно бранио Милорада, али је на крају под притиском медија, опозиције и Комшића скинуо маске и потврдио да је Додик пристао на све његове кључне услове.



Маске су пале, а Додик плаћа цех свог макијавелизма, бројних датих обећања, олако дати крупних ријечи и изјава.. Лако је манипулисати, варати и обмањивати сопствени покорени и напаћени народ, али није се лако поигравати са великим. У каквој ситуацији и проблемима је Додик говори и информација коју сам добио из добро обавјештених извора, по којој је нервозни Отац нације бацио свој телефон послије позива из Москве… Разлози су, вјерујем, свима јасни!

Аутор: Небојша Вукановић

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

курда

09.08.2019 18:16

откривена маца ко игра за запад они га и доведосе на тенковима па није путин луд да невиди

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРСАЛ

09.08.2019 18:37

ПОЦЕО САМ ПИСАТИ КЊИГУ. А НАСЛОВ ГЛАСИ :"КАКО ЈЕ ГОВЕДО БАКИНАЦКО УМИСЛИО ДА ЈЕ ГЛАВНИ БАЈА" МИЛЕ -РУДОЊО БАКИНАЦКИ. ПУТИН ТЕ ЈЕ ОДАВНО ПРОВАЛИО,ЈЕР ТИ СИ ОБИЦАН СЕОСКИ ДЈИКАН.ЗАТО СЕМ ОСМЈЕХА ОД ЊЕГА НИСИ НИСТА ДРУГО МОГАО НИ ДОБИТИ. АМЕРИ КОЈИ СУ ТЕ НА ВЛАСТ ДОВЕЛИ, НИСУ РАЦУНАЛИ ДА ЦЕС ИМ СЕ ПОКУСАТИ СУПРОСТАВИТИ. ЗАТО СЕ СПРЕМИ. ОПОЗИЦИЈА ЈЕ БИЛА СВЈЕСНА СВОЈЕ ПОБЈЕДЕ НА ИЗБОРИМА,АЛИ НИСУ ХТЈЕЛИ ПРЕУЗЕТИ ВЛАСТ. А ЗНАС ЛИ ЗАСТО НИСУ? ЗАТО СТО СИ ТИ РУДОЊА ПОТПИСАО " МАП". И ЗАТО СТО ЦЕС ТИ БИТИ НАКОН ОВОГ ИЗДАЈНИК И СКЛИЗНУТ ЦЕС УПРАВО ТАМО ГДЈЕ СВА ГОВНА СКЛИЗНУ А ТО ЈЕ У КАНАЛИЗАЦИЈУ. РУДЊА ,СТВАРНО СИ ИСПАО МЕНТОЛ... ПРАВО ТЕК СЛИЈЕДИ. ДАБОГДА ДОЦЕКАО КАО СТО СУ МНОГИ ОД НАС ДОЦЕКАЛИ,А ТО ЈЕ ,ДА ОСТАНЕС БЕЗ ИГДЈЕ ИЦЕКА. ТО ТИ ТЕК СЛИЈЕДИ АМЕРИКАНЦИ НЕ ВОЛЕ КАД ИХ НЕКО ЛАЗЕ. ПИТАЈ СВОГ БИВСЕГ САВЈЕТНИКА СТА АМЕРИКАНЦИ РАДЕ СА СВОЈИМ НЕПОСЛУСНИЦИМА. ПРОСТО БАКИНАЦКИ РЕЦЕНО ,РУДОЊА ГОТОВ СИ!!!!! ХАХАХАХАХА ,,,, ТИК ТАК ТИК.

Name

ре курда

09.08.2019 18:43

Надам се да це и Вуциц, а и његова светост Иринеј због оволике подијељености, то јест нејединства медју Србима с лијеве стране Дрине кад јос по несто исплива на поврсину да нам упуте братско и оцинско извињење и замоле за опрост? А Миле мозе у медјувремену да са Цецом увјезбава онај њен хит ''откацимо се до даске и кад се голи скинемо, остат це нам насе маске'' ко зна, до сад је веома добро пролазио са Митровим хитом ''немозе нам нико ниста''

Name

Ре

09.08.2019 19:47

Вуциц је јасан. Намјештати се у унутрашње ствари других земаља

Name

РЕ МАРШАЛ

09.08.2019 19:52

Све се нешто бојим, док Рудоња изађе из бразде, многи од нас ће бити побранани.

Name

Вук

09.08.2019 19:57

Просто народски рецено да казем понекад и ја понеку.Ратовао сам 5 пуних година и из рата сам изасао са 1 пробусебим гацама.Мозда би и побједили у овоме рату, али сно имали погресне процјене, нисмо имали пријатеље, само непријатеље.Миликрад је ратни профитер и персонификација насег стања, и прије 30 година и сада.Ја га не волим, никада за њега нисам гласао, али знам да ентитет са да каземо цирка милион људи, који се непрестано осипају, нема сансе на опстанак, без подрске најјацег УСА, Руси нула посливно их знам пуно, али мито и корупција је њихово друго име.Назалост наса једина опција је ЕУ и НАТО,једина реална одлука у овоме тренутку.Нато је одрадио Балкан и да фигуративно каземо, сада сака поцјепаних гаца му није проблем.Господо имате ли ви дјце за бацање у неком претпостацљеном рату.Тудјим к ...м нецете глогиње млатити вјерујте мени.Ал хајде будите ментоли пробајте неког мовилисати.Свако има утоку,а у утоки пуњење , пробајте богатуни неког мобилисати.Прицам реално пробајте мудоње.Према Бурли нема милости, дозивотна робија, и то је мало ста је лопурда и његова братија урадили

Name

Вук

09.08.2019 20:09

Знас ата Вукане, док је Томо Ковац био министар МУПа са ТАС-овог плаца у Вогосци је отудјено око 3000 Голфова, постујем те али лопине не узимај НИКАД за сараднике.Енде

Name

зоран

09.08.2019 20:20

МАРСХАЛ Свака ти је златна, цекам тај дан

Name

кога бакир брани њему долази крај

09.08.2019 21:30

Додик пада ако се одвои од вуцица није ваљда додик за нато

Name

Скептик

09.08.2019 18:24

Претпоставимо једну могућност. Пре годину дана Давор Драгичевић одлази у амбасаду САД у Сарајеву гдје Американцима наивно предаје снимак убиства његовог сина Давида са надом да ће ови притиснути Додика да, суочен доказима, ухапси убице и његове заштитнике. Умјесто тога, Американци овај доказ користе да уцијену Додика и да га држе у шаци ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.08.2019 18:36

Поука: Никоме не вјеруј!

Name

Ре Скептик

09.08.2019 19:59

Каквим се јефтиним сибицарењем бавис,види се да имас балканско размисљање,Америци да смета Додик нестао би за 24 сата.

Name

Васкос

09.08.2019 18:28

Знам само да одбијање НАТОа нас гура у дубљу кризу. Исто тако гарантује одрзавање овог статус квоа сто је катастрофа. Миле дрзи све сто мозе дрзати а ста се десава са зивотом овдје није му битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разваљена дрзава и друство у цјелини

09.08.2019 18:59

Када би НАТО ријесио све насе проблеме, ОК! Али ниста од тога! Криминална хоботница је то!

Name

ко

09.08.2019 19:32

Нато у блато .

Name

Васкос

09.08.2019 21:31

Који сте ви демагози. Ко мозе рјесити све проблеме. НАТО би био некакав позитиван корак, поцетак уводјења бар мало реда, да се бар мало Телгетија и екипа зноје, овако ..

Name

А

09.08.2019 18:29

Хахахахах свака част на тексту господине Вукановићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

статус qwо

09.08.2019 18:30

Није лако додику разумијем га у неку руку,са једне стране има остатке националистицке идеологије 90-тих који га притисцу ка некој ублехи и русији,а са друге стране пута нато-а и еу а тим и неком бољем зивоту својим градјанима,,а немозе вук сит и овце на броју,а народ губи стрпљење јер пред амбасадом русије нико нецека за визу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако вам је то када је

09.08.2019 19:01

Умислио да је, Дј. Бонд!

Name

!!!

09.08.2019 19:10

Да би се постигло правило ''и вуци сити и овце на броју'' мора се десити да вуци поједу цобана.

Name

Ре Статус qуо

09.08.2019 19:28

Не требас ти њега залити,ни разумјети.Нека свако одговара за своје поступке.Једва цекам сједницу НС,па да то појасни :Тривиц,Станивуковиц,Вукановиц.Могао је бити краљ,а сад...немирни снови,љуља се брод,на сједници коалиционих партнера,послије споразума,главом позива оног папка из Добоја да га оправда.Нико њега,ускоро неце бендати,једино он,ако не уцини несто сто це покопати вецину тих његових,до јуце,сарадника,лосе му се писе.Сваком по заслузи!

Name

РОМАНИЈА

09.08.2019 18:32

Томо Ковац је ратни профитер , лопов, змија најубојитијег отрова, ал за србе прије свега. О овом јаду сам написао све у претходном цланку на његову изјаву, ко је и ста, како се обогатио и засто не смије у БиХ да додје, прије свега у РС, а у рату је руке окрварио итекако. Од овакви се као цовјек и бивси борац и комадант оградјујем као и сви који га знају. Љигавац и нецовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Романија

09.08.2019 18:48

Велики поздрав.Све добро речено и данас и увијек.Поштовање и доћи ће бољи дани.Легија

Name

Ветеран

09.08.2019 18:49

Браво колега, свака част..

Name

Милиција еx

09.08.2019 20:48

'Прљави хари' ратне полиције Републике Српске, огрезао у криминалу, пљачки присвајању туђега, ето то је тај Ковач Томо, контроверзни толмак актуелних политичких збивања у БХ-а и РС-а. Како је човјек таквог морала, један ноторни криминалац могао добар дио рата фугурирати као први, други или трећи човјек српске полиције..??!! Многи су се питали и онда и сада.

Name

Ре

11.08.2019 08:07

Сигурно је и он из Херцеговине.

Name

Готово Је,

09.08.2019 18:32

Пријатељство се гради Година, Додик је све изгубио у минути!веч одавно би могао отици на депонију смеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМАРАН

09.08.2019 18:52

ДОЛИЈАО РУДОЊА

Name

Змај

09.08.2019 19:36

Јели то Рудоња са Кориде????Ако је:? Нека се јави Змају,купује по Килограму или по Зубу.,Али само Ако је ( НЕ)---ПОШТРОЈЕН,и ако је нека добра Сорта.

Name

борац

09.08.2019 18:49

Ама ниста му то не знаци има он своју марву коју музе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста велите људи

09.08.2019 18:56

Умислио месар да намагарци и Великог и Моцног Путина? Богами крупан залогај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

09.08.2019 19:34

Баја хтио мали а и велики па доби клин.

Name

Опет понављам

09.08.2019 19:04

А сто га Саровиц , са својих пар изјава , разголити , и навуце на танак лед, не могу вјеровати. Показао цовјек своје право лице , не могу да вјерујем. Свака цаст Саровицу, урадио си за ово мало времена висе користи за СДС него Вукота за 2 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.08.2019 20:02

Ма сваста обецао и Америма и Русима,сада досло вријеме да се јасно изјасни,на коју це страну.

Name

Вјецити опозиционар

09.08.2019 19:22

Ко год није до сада схватио ко је додик и које су му намјере под хитно треба на лијецење. Све се ово знало давних дана, једино његови следбеници слиједе великог вођу, а шта имају сада рећи. Глупи народ он то стално мисли и јесмо кад га подржавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

09.08.2019 19:59

Само глупи људи могу помислити да је Додик несто урадио,а да се претходно није договорио са Вуцицем, посебно кад су овако крупне ствари у питању.

Name

модрицанин

09.08.2019 20:15

Знало се да је лопов и сверцер у рату, а поготово у првом мандату 1998-2000. Све остало је надоградња властитог лоповлука и унистења Републике Српске и Српског народа који у њој зиви.

Name

Дадо

09.08.2019 19:51

дзаба опет кад је народ глуп и гласат ће опет за њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразен Д

09.08.2019 20:20

Није народ глуп него Додик води мудру политику коју ти не разумијес Треба увуци овакве српске националисте у БиХ и НАТО

Name

Соко

09.08.2019 20:04

Зови те га сад код марица у емисију да србује, од референдума до мапа,Миле Легендо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

09.08.2019 20:13

Сам је упао у своју замку,Бакир га вјешто надмудрио

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар В

09.08.2019 20:21

ВИЈЕК МИ сРБИ ВОДИМО ТУДЈЕ ПОЛИТИКЕ.ннАС НАРОД СЕ ИСЕЛИО ОД ТУРСКЕ ПРЕКО ЊЕМАЦКЕ ДО АМЕРИКЕ.мОЗЕМО ЛИ ПРОТИВ СВОГ НАРОДА ДА ДОЗВОЛИМО НЕКОМ ДА ОКРЕНЕ ЦИЈЕВИ ПРОТИВ НАСИХ СИНОВА,БРАЦЕ РОДЈАКА.нЕМА ТУ ЉУБАВИ ПРЕМА ДРУГИМ АЛИ ПРЕМА СВОЈИМ МОРА И НЕСМИЈЕ НИТИ ЈЕДАН НАС БРАТ,СИН,РОДЈАК,КОМСИЈА ДА СЕ ОСЈЕТИ УГРОЗЕНИМ ОД НАСЕ ПОЛИТИКЕ.хЛАДНЕ ГЛАВЕ И КОМЕНТАРЕ ТРЕБА ДИЈЕЛИТИ,ЈЕР И ЊИХ НЕКО ЦИТА И АНАЛИЗИРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

09.08.2019 20:41

Није вриједно коментарисања. Додок је психицки поремеценик који ни сам не разумије ста му је посао. Па зар не видите да та сподоба сваки други дан даје изјаве које су у сукобу са разумом..! Он је природно примитиван и никад се није сналазио у овом .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца 09.08.2019 22:41

11.08.2019 06:13

Разумијем те Мањаца потпуно јер Дудук користи вас терен за заврсне предизборне кампање. Тамо хеликоптером доводи Цецу и под сатром цасти пивом и пецењем из дрзавног будзета своје гласаце једном у 4 године.

Name

ЕлБаке

09.08.2019 20:45

Пазите ово СНСДови ботови: "Изетбеговић додаје да је у овом тренутку најважније дефинисати Акциони план за приступање те државе НАТО-у." Крај. Енде. Издаја. Браво ви - сад неко нек објасни народу сто је гинуо у рату да је изваран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дечко

09.08.2019 20:51

Миле држи се ти НАТО пакта, ЕУ, САД, они су више уложили у нас него Русија за читаво вријеме од када постоји. Што пре у ЕУ па куд који мили моји. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.08.2019 00:29

Мијесас бабе и забе! Једно је ЕУ, а друго је НАТО. Американци једва да су иста пара улозили у привреду РС, док Руси милионе и милионе КМ.

Name

Реално

09.08.2019 21:57

А и ово је бас смјешно, жао ми Милета, а било је овако ‘ еј Миле ајд ти први , ваљаћу ти , свехедно и ја морам : а и реално је, безвезе зезају погледајте около себе и све је јасно, Македонија, Мадјарска, Бугарска, Црна Гора, Хрватаска, назалост Косово и Румунија е моји Срби. Који је наш отац јос добио пензиу из Русије( мада постујем кутуру и вредности живота више ) али сила бога ако га има а има га, не моли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

павле

09.08.2019 22:16

Добро, и ста је лосе у НАТОу? Па 76% становника БиХ би сутра гласало за цланство у НАТОу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија

10.08.2019 19:36

Већина Срба би гласала за Нато. Без обзира што се упорно слаже бајка да су сви Срби против Натоа. То није тачно. Преко Натоа у европско друштво, тако доста народа гледа на ову дилему. Само да је строга контрола гласања. Да не буде као на изборима, као на референдуму о 09,јануару. Биралишта апропо референдума била празна, а они приказали излазност већу од половине.

Name

Н

10.08.2019 07:59

Све се ради због власти и трона над овим народом засљепљеним и заглупљеним прицањем бајки.Само ова бајка нема срецан крај само народ испаста ал нека јер не види даље од носа,Миле је умислио да је Бог а ми сутимо гледамо нијемо.Тако нам и треба јер се народ разјединио не брани Бакир бадава Милу прст на цело сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

10.08.2019 08:45

Црвени су толико урлали против НАТО пакта "британских шпијуна и америчких плаћеника" а види их сад хахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

10.08.2019 09:30

Додик је највећа препрека за НАТО у РС и само људи испраног мозга са сорошевском пропагандом то не виде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АВАВ АУУУУУ

10.08.2019 13:58

Е МОЈ АЛЕКСАНДРЕ КРЕПА ТИ БУКЕФАЛ САД ЋЕШ МОРАТИ ПЈЕШКЕ ДА ХОДАШ ПО РУДОЊИНИМ МАГИСТРАЛАМА КАКО МИ ТЕ ЖАО САД НЕЋЕШ ИМАТИ СА КИМЕ ДА РЖЕШ И НАКО РАЗИОГРАНО ДА СКАЧЕШ ПО НАПАЋЕНОМ НАРОДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

10.08.2019 15:39

Сад неће да се меша. Како је могао, да се меша у предизборну кампању, подржавајући гада Додика? Гдје су енглески шпијуни? Додик мало, мало, па код њега хеликоптером ( има се, може се). Одвратни су, љубе се, као снаше. Браво, Вукане! Свака ти је златна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.08.2019 02:48

Нарид хоце боље плате и да боље зиви то мозе Додик остварити "САМО" са ЕУ и НАТО и то сви знају. Није он овде никога издао него по мени он цак највисе се труди да помогне РС. Цињенице су са ко год је стао на стеану Русије да је заврсио на просјацком стапу. То врло добро и Вуциц знао као и сви ови који сада критикују Додика. Кад толико воле РС засто су себи додијелили толике плате , а они који су је стварали (борци) скупљају крај са крајем!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.08.2019 06:44

Браво Г. Саровицу, маестрално си га раскринкао, за неколико дана са пар коментара додик је огољен не само до голе коже, него и испод коже. Живио четворац тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

11.08.2019 09:28

Вучићев укор ?? А сваки други дан несто шапућу један другома, а овај као сад се изненадио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.08.2019 09:46

Да ли је овдје познато или не, али Србија је прије годину ипо дана усвојила свој индивидуални или како ми каземо годисњи акциони план за НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТА БИ ?

11.08.2019 18:59

ШТА БИ СА БАЧЕНОГ ТЕЛЕФОНА???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

12.08.2019 03:32

Чиме се ви замислите.Вучић поштује изборну вољу градјана Р.С. а то што је изабран Додик а не неко кога ви подржавате није до Вучића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

12.08.2019 06:46

Наива. Чак и да направи заокрет од 180' и крене ка НАТОу, Додик губи можда 5% свог бирачког тијела, слично би било и да припаја БИХ Туркој (можда 10%), јер је огромна већина људи око њега не из неке идеологије, већ из чистог финансијског интереса - и ништа више. Те људе не занима ни РС ни БИх нити Срби, Хрвати, Бошњаци...када се намлатиш новца намјештеним тендерима и сл. сви су ти подједнако јадни испод тебе. Исти принцип личног итнереса важи и за тајкуне и за оног што би продао душу да буде портир у јавном предузећу... сада су око Додика само такви и остали. Не знам има ли он један или два човјека мимо те приче.

ОДГОВОРИТЕ