Ако сам подржао кандидатуру Србина, даћу отказ!

Славни турски кошаркаш Хидо Туркоглу прокоментарисао је протекле изборе за председника ФИБА Европа као и наводе да је имао своје фаворите.

Кошарка 10.08.2019 | 12:45
Ако сам подржао кандидатуру Србина, даћу отказ!
Некада велики кошаркаш, а сада први човек кошаркашког савеза Турске послао је писмо осталим европским федерацијама и одређени део јавности га је оптужио да је тим писмом покушао да утиче на њихову одлуку.

"Уколико преведете то писмо које сам послао на 49 различитих адреса и у њему пронађете иједну реч којом фаворизујем српског кандидата ја ћу дати отказ. Прилично је јасно да је ово уперено у мене од стране особе која има неких проблема са мном, али ја сам човек који ће турску кошарку увек ставити на прво место, како сениорску, тако и јуниорску и клупску и репрезентативну. Мој циљ је да у ФИБА Европи буде што више наших људи јер ће тако и нашим тимовима бити боље. И понављам, уколико сам подржао српског или белгијског кандидата, сутра ћу дати оставку", рекао је Хидо Туркоглу за новинску агенцију Анадолија.

Тургај Демирел је поново је изабран за првог човека ФИБА Европе и на тој позицији ће бити до 2023. године, остали кандидати за ову позицију били су Дејан Томашевић и Сирил Куманс.

Демирел је имао 22 гласа, Куманс 17, а Томашевић 11.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар