Тренер Литваније: Србија је, можда, спремна и за злато!

Даиниус Адомаитис, селектор репрезентације Литваније, имао је само лепе речи за Србију.

Кошарка 10.08.2019 | 08:19
Тренер Литваније: Србија је, можда, спремна и за злато!
Литванија и Србија у суботу играју припремну утакмицу у београдској Арени, док ће три дана касније снаге одмерити у Каунасу.

"Србија је једна од најталентованијих репрезентација на Светском првенству. Већ су освојили много медеља у прошлости и сада су можда спремни чак и за злато на Светском првенству", рекао је Адомаитис пред меч са нашом репрезентацијом.

Литванија ће у Београд доћи у најјачем саставу, међутим видећемо да ли ће и изаћи у таквом саставу, пошто главна звезда Јонас Валанчунас није играо против Шпаније и Финске.

Такође, Србија не би требало да игра у пуном саставу, пошто се Јокић тек прикључио репрезентацији, али би на терену могли да видимо Богдановића, Гудурића, Бјелицу и Мицића – играче које нисмо гледали против Финске.

Утакмица између Србије и Литваније игра се од 21 сат. Ово ће бити последњи меч Србије пред домаћом публиком у овим припремама и због тога из КСС позивају да се вицешампиони света, Европе и ОИ испрате на најбољи могући начин.

После утакмице у Каунасу, наши кошаркаши путују на Акрополис куп, који ће се играти од 16. до 18. августа, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.

"Орлови" 20. августа путује у Кину, где ће последње три провере имати у Шењангу, где ће им ривали бити Италија, Нови Зеланд и Француска.

Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Србија игра у групи са репрентацијама Италије, Филипина и Анголе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар