ФК Сарајево: Чека нас висока казна због навијача!

Фудбалски клуб Сарајево саопштио је да је због комоције својих навијача у Зеници платио 45. 000 КМ, а дио њих им убацивањем бакљи и кориштењем топовских удара захвалио. "Љубав према клубу показују казнама које ће бити високе".

Фудбал 10.08.2019 | 08:00
ФК Сарајево: Чека нас висока казна због навијача!
Дан након пораза од БАТЕ Борисова (1:2) у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе, клуб са "Кошева" огласио се саопштењем за јавност поводом кориштења пиротехнике на зеничком стадиону "Билино поље", које ће сигурно жестоко санкционисати УЕФА.

Саопштење преносимо у цјелости.

"Играчи Фудбалског клуба Сарајево синоћ су играли прву утакмицу трећег кола квалификација Европа лиге. Бордо тим оставио је посљедњи атом снаге на терену, играчи су показали вољу, квалитет и да остварени успјех прошле сезоне није случајност.

Међутим, дан послије утакмице све то је у другом плану. Нису важне сјајне партије фудбалера, јединство које су показали, не прича се ни о будућим партнерима у Зеници. Деветог августа, сви се баве предикцијама новчане казне која ће услиједити у наредном периоду, а биће ригорозна.

Током сусрета запаљено је неколико бакљи које су накнадно убачене на терен, кориштени су топовски удари што је кулминирало помјерањем техничког особља тима БАТЕ Борисов на терену.

Фудбалски клуб Сарајево се жели захвалити оним навијачима који су дошли у Зеницу и подржавали свој клуб поштујући правила понашања на трибинама која су изузетно битна, те пружили спортску подршку клубу који се воли!

У протеклом периоду администрација Фудбалског клуба Сарајева је уложила огромне напоре и значајне финансијске ресурсе гледе организације утакмице у Зеници, трудећи се изнаћи што погодније финансијске услове како би се одговорно управљало клубом и његовим ресурсима, те навијачима обезбиједио што бољи угођај.

Након неколико година успјешно је огранизован превоз возом у Зеницу који је бесплатан за навијаче, договорено је кориштење паркинг мјеста без новчане накнаде. Постављени су темељи за успјешну сарадњу са МУП-ом ЗДК у наредном периоду, а сам долазак великог броја навијача на стадион 'Билино поље' прошао је без инцидената. Логистички трошкови за стварање што угоднијих услова за навијаче од превоза до комплетне организације износили су више од 45.000 КМ.

На жалост, казне које пријете Фудбалском клубу Сарајево због пиротехничких средстава на трибинама и терену, представљају кочницу у напретку клуба, како са логистичке тако и са репутацијске стране.

Фудбалски клуб Сарајево најоштрије осуђује неодоговорно поступање оних навијача који су упркос бројним упозорењима ипак одлучили да љубав према клубу покажу казнама које ће у догледно вријеме бити изречене клубу, а засигурно ће бити изузетно високе", наведено је у саопштењу клуба са "Кошева".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар