Пао договор: Перишић иде у Бајерн!

Чека се само одлука хрватског интернационалца, јавља Газета дело Спорт.

Фудбал 10.08.2019 | 08:38
Пао договор: Перишић иде у Бајерн!
Бајерн Минхен је због повреде Лероја Сане неочекивано доспео у велики проблем у финишу прелазног рока. Немачки великан имао је практично све договорено са репрезентативцем Панцера, ове недеље требало је да стигне у Минхен и потпише вишегодишњи уговор, али онда је Пеп Гвардиола одлучио да га уврсти у стартних 11 против Ливерпула и све је пало у воду. Сане је после десет минута игре морао напоље. Испоставило се - повреда није наивна, предњи укрштени. И пропаде посао тежак близу 250.000.000 евра (трансфер+плата).

Како су овог лета остали без Риберија и Робена, те одустали од откупа уговора Хамеса Родригеза, Баварцима је у ростеру остала огромна рупа када говоримо о навалном делу тима. Сада брже боље морају да реагују и купе бар двојицу крилних играча.

Како јутрос јавља Газета дело Спорт један посао је врло близу договора. Прецизније, Бајерн је синоћ послао званичну понуду за Ивана Перишића, а Интер хје без много размишљања прихватио. Ради се о позајмици на годину дана с опцијом куповине за 30.000.000 евра. Како наводи исти извор сада је све на Перишићу, али ту не би требало да буде проблема, пошто га у Минхену чека земљак Нико Ковач, чија је Перишић заправо жеља. 

Интер се лако одрекао храватског офанзивца пошто Антонио Конте не рачуна на њега. А и плата од 4.000.000 евра прилично оптерећује буџет Неразура. Уколико до коначног договора дође Бајерн ће у потпуности преузети на себе примања Ивана Перишића (и вероватно морати да плати од три до пет милиона за зајам), али тешко је веровати да ће идућег лета откупити његов уговор. Јер ипак се ради о тридесетогодишњаку, а Баварци имају намеру да подмлађују тим и траже решења за дуге стазе. 

За разлику од Газете немачки медији наводе да су алтернативе за Санеа на другој страни. Помињу су се старе мете - Хаким Зијех из Ајакса, Стивен Бергвајн из ПСВ-а, Тимо Вернер из РБ Лајпцига. Наравно, не треба искључити да неко од њих такође поптише до краја прелазног рока. Уз Ивана Перишића...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар