Почиње Премијер лига – Сити, Ливерпул или неко трећи?

Премијер лига, по многима најбољи фудбалски клупски шампионат на свету, стартује у петак утакмицом између Ливерпула и Норича (21х).  А сад - спектакл! Вечерас почиње нова сезона у Премијер лиги, све наговештава да нас чекају велика узбуђења, на нивоу прошлосезонских. . .

Фудбал 09.08.2019 | 14:58
Почиње Премијер лига – Сити, Ливерпул или неко трећи?
Љубитељи фудбала данима одбројавају до петка и почетка најгледнијег првенства на свету. Тај дан је коначно стигао.

Фудбалери Ливерпула и Норича од 21 сат отвориће нову сезону у којој нас очекује, надамо се, узбудљива борба за титулу.

Наслов шампиона Премијер лиге брани екипа Манчестер ситија, која је претходне такмичарске године освојила титулу са бодом предности у односу на "Редсе". Због тога су изабраници Јиргена Клопа још гладнији, а навијачи се надају да ће коначно освојити лигу од када се она игра у овом систему.

Двоструки заредом првак и у нову сезону улази као главни фаворит, а поред Ливерпула, тешко је предвидети да ли још неко може да се бори за трофеј.

Ту су Тотенхем, као и Челси, Арсенал и Манчестер јунајтед, али су они, барем тако изгледа, за копље испод Ситија и Ливерпула. "Тобџије" су се доста појачале овог лета, у клуб су дошли Пепе, Луиз, Тирни, Салиба... и заједно с Лаказетом, Обамејангом, Езилом и осталима могли би да се умешају у борбу за врх.

Челси није доводио овог лета јер има забрану довођења. Стигао је Пулишић, међутим он је доведен раније и биће занимљиво како ће играти екипа Френка Лампарда у одсуству Едена Азара.

Јунајтед се овог лета концентрисао на јачање одбране – за огромне суме стигли су Арон Ван-Бисака и Хери Мегвајер – укупно 142 милиона евра.

С друге стране изгубили су Лукакуа, а нису довели замену... Јунајтед није много мењао, имају сличну екипу у односу на прошлу сезону, али би могли да имају проблем у постизању голова.

Никако не треба заборавити Тотенхем, који многи стављају на треће место, одмах иза Ливерпула и Ситија. По традицији они, такође, нису много мењали, а од значајних одлазака издваја се само Киран Трипије, док су у клуб дошли Тангуј Ндомбеле, Рајан Сесењон...

Србију ће ове сезоне у Премијер лиги представљати капитен Кристал Паласа Лука Миливојевић. Од осталих екипа за топ6 бориће се Евертон, Лестер, Вест Хем, Вулверхемптон, Вотфорд...

Прво коло Премијер лиге:

Из Премијер лиге испали су Кардиф, Фулам и Хадерсфилд, док су се вратили Астон Вила, Норич и Шефилд јунајтед.

Петак:

21.00 Ливерпул – Норич

Субота:

13.30 Вест Хем – М. Сити
16.00 Борнмут – Ш. Јунајтед
16.00 Бурнли – Саутемптон
16.00 Кристал Палас – Евертон
16.00 Вотфорд – Брајтон
18.30 Тотенхем – Астон Вила

Недеља:

15.00 Лестер – Вулверхемптон
15.00 Њукасл – Арсенал
17.30 М. Јунајтед – Челси

Највећи трансфери 19/20:

Хери Мегвајер → М. Јунајтед 87.000.000е
Николас Пепе → Арсенал 80.000.000
Родри → М. Сити 70.000.000
Жоао Кансело → М. Сити 65.000.000
Тангуј Ндомбеле → Тотенхем 60.000.000
Арон Ван-Бисака → М. Јунајтед 55.00.000

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар