Вестерман: Од дјетињства сањам да ме учи Обрадовић!

Француз изјавио да му се доласком у Фенербахче остварило оно о чему машта од дечачких дана.

Кошарка 09.08.2019 | 14:01
Вестерман: Од дјетињства сањам да ме учи Обрадовић!
Лео Вестерман недавно је потписао двогодишњи уговор са Фенербахчеом. Француз је навео да му је доласком у тај клуб испуњен сан из детињства, а то је да му тренер буде Жељко Обрадовић.

"Он је једни тренер у Европи о коме сам као дете сањао да ме тренира. Када играте у екипи коју он тренира увек имате најбољу шансу да освојите Евролигу и да играте у врхунском тиму", изјавио је Вестерман за литвански сајт 15мин.

Француз је у Фенербахче стигао из Жалгириса у којем је провео две сезоне и сарађивао са Шарунасом Јасикевичиусом, такође бившим играчем Обрадовића.

"Обрадовић је попут Шараса. На терену је груб, виче на тебе, али ван паркета је невероватна особа. Имају сличну кошаркашку филозофију. О Жељку сам чуо само најбоље ствари", навео је некадашњи кошаркаш Партизана, који је током каријере наступао и за Асвел, Лимож и ЦСКА из Москве.

Обрадовић је најтрофенији европски тренер са девет трофеја Евролиге - са Партизаном (1992), Хувентудом (1994), Реал Мадридом (1995), Панатинаикосом (2000, 2002, 2007, 2009, 2011) и Фенербахчеом (2017).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар