Предвођена Јокићем, Србија има најбоље попуњену екипу!

Многи амерички медији, као и поједини НБА кошаркаши, нису споменули Србију у најужи круг фаворита, међутим то није случај са Мајклом Лијем из "Тхе Атхлетиц".

Кошарка 09.08.2019 | 13:23
Предвођена Јокићем, Србија има најбоље попуњену екипу!
"Тхе Атхлетиц", портал који спада међу најбоље у Сједињеним Америчким Државама, објавио је велики интервју са спортским директором репрезентације САД.

Џери Коланђело причао је о многим стварима, неке смо пренели и на нашем сајту, а занимљиво аутор овог текста Мајкл Ли наводи Србију као састав који је најбоље попуњен.

Ли и Коланђело дотакли су се многих тема, а када су причали о неуспесима у прошлости, Џери каже да је био толико љут да је хтео да искочи из авиона када су изгубили од Грчкена Светском првенству 2006. године.

"Од тада Сједињене Америчке Државе имају 76 победа заредом у интернационалним утакмицама, а под Коланђелом тај скор је 88:1. Шпанија, Србија, Француска и Аргентина успеле су да пруже јачи отпор САД током година, али ниједна селекција није успела да им потпуно угрзо трон", пише Ли и додаје:

"Бројне репрезентације имају талентоване играче, међутим нико није успео да се супростави САД. Канада и Аустралија спадају у ту групу, али ће на Мундобаскету (Канада) играти без Џамала Марија, Ар Џеј Берета, Ендруа Вигинса, Тристана Томпсона... односно Аустралија без Бена Симонса. Када Светско првенство крене Србија ће имати најбоље попуњен (најдубљи) састав, који је предвођен Николом Јокићем".

С друге стране, Коланђело каже да се, упркос бројним отказима, САД неће тако лако предати.

"Ми смо мета многих репрезентација. На врху смо пирамиде и други желе да нас склоне, што је ОК. Сви желе да се такмиче, сви желе да победе. Сви воле игру. Шта бисмо ми требало да ударимо? Да се предамо другимо? То се неће десити", рекао је Коланђело и закључио:

"Много се прича о томе ко је све одбио да игра за нас, а ја желим да будем сигуран да играчи који су овде, након што победимо, добију сав кредит. То је једино чему се надам".

Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а САД игра у групи са Турском, Чешком и Јапаном. Американци бране злато освојено 2014. године, које су освојили победом над Србијом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар