Саво: Ово је почетак, најбоље тек предстоји!

„Откао сам дошао у Партизан највише сам инсистирао на брзини“, каже Партизанов тренер.

Фудбал 09.08.2019 | 13:42
Саво: Ово је почетак, најбоље тек предстоји!
Спокој у гласу, мада не и еуфорија на лицу Сава Милошевића после убедљивих 3:1 у судару са Малатијом у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Ипак, приметно је било да је Партизанов тренер више него задовољан оним што су његови играчи приказали у Хумској. Уосталом, сам је то и рекао,

“Понајбоља утакмица откако сам у Партизану. Некоректан бих био према играчима кад бих у овом тренутку тражио више од овога“, биле су прве Милошевићеве импресије после утакмице.

Али кад то каже, не значи да неће у будућности тражити више. Мада се основна идеја види. Брзи проток лопте. Што је бржи могућ. Посебно упечатљиво изгледала је офазивна тројка у саставу Сејдуба Сума, Умар Садик, Такума Асано.

“Од кад сам дошао у Партизан захтевао сам на једном сегменту највише, а то је брзина. Радили смо у складу са тим и кад је у питању довођење играча и кад је у питању филозофија игре коју заступам са својим стручним штабом. Ово је данас и резултат наше брже игре, али и индивидуалне брзине играча који смо довели. И ово је тек почетак. Најбоље тек предстоји“.

Ако напредак буде овакав, најбоље ће бити много добро. Јер просто је невероватно да је ово иста она екипа која је прошле сезоне пречесто изгледала анемично. Свака част новајлијама, али ипак су многи од ових играча и лане били ту.

“И у најави утакмице сам говорио да ова екипа напредује из меча у меч. Рекао сам и да може 30 до 40 одсто боље. И чуо сам да су се неки подсмевали томе. Наравно да је потребан неки период да би се напредак направио, али ова екипа поред квалитета има и једну јако битну ствар, а то је да све захтеве прихвата без поговора. Стручни штаб и ја све што замислимо тактички спроведемо у дело, јер смо наишли на апсолутно разумевање играча. И резултате већ сада видите. Иако нисмо завршили. Драго ми је ипак да сада много више људи види то што радимо“.

Једина лоша ствар – први примљен гол у сезони.

“Морало је и то једном да се деси. На свеу срећу успели смо да постигнемо три гола. Овај трећи је јако битан, али нас свеједно чека пакао у реваншу, јер и Малатија има изузетну брзину напред и биће тај други меч сасвим другачија прича“.

За крај и коментар о Асановом дебију?

“Треба тек да се уигра. Али Асанова брзина је сама по себи довољна за доста ствари“.

Колега из Малатија Серген Јалчин узрок тешког пораза пронашао је неприпремљености његове екипе.

“Партизан је био много бољи, агресивнији, тако треба фудбалска екипа да игра. Ми смо имали план, али он није прошао због физичке спреме наше екипе. Ми смо касније почели припреме, Партизану је сезона већ почела, уигранији су, спремнији. Али не треба заборавити да је још један меч пред нама. А није лако играти у Турској“.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар