Ево и Аргентинаца за СП...

Јубилеј времешног Сколе – Аргентинци саопштили коначан списак.  Серхио Ернандес, селектор кошаркашке репрезентације Аргентине, објавио је коначан списак од 12 кошаркаша за предстојеће Светско првенство у Кини.

Кошарка 09.08.2019 | 12:45
Ево и Аргентинаца за СП...
"Гаучоси", који спадају међу фаворите из сенке, долазе са веома респектабилним саставом, а предводи их 39-годишњи Луис Скола.

Легенда аргентинске, али и светске кошарке, дебитовао је за национални тим 1999, што значи да ћему ово бити двадесета година како носи плаво-бели дрес.

На списку се налазе: Факундо Кампацо, Николас Лапровитола, Лука Вилдоса, Николас Брусино, Аугстин Кафаро, Лусио Редиво, Патрисио Гарино, Тајавек Галици, Максимо Фјелеруп, Маркос Делија и Луис Скола.

Од осталих звучних имена издваја се Факу Кампацо, кошаркаш Реал Мадрида, који је прошле сезоне имао феноменална издања. Ту је и Лапровитола, који је овог лета потписао за Реал, али и Вилдоса и Гарино из Басконије, Брусино некадашњи играч Далас Маверикса.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а Аргентина игра у групи са Русијом, Нигеријом и Јужном Корејом.

Репрезентације учеснице Светског првенства у кошарци, полако али сигурно крећу да објављују коначне спискове кошаркаша на које рачунају за пут у Кину. На то се јутрос одлучио и Кошаркашки савез Аргентине, који је потврдио листу од 12 играча који ће представљати ову земљу на Далеком Истоку овог септембра.

Гаучоси су се тако одлучили да укомбинују младост и искуство, па су ту између осталих Луис Скола, који ће кроз који месец напунити чак 40 година, али и 17 година млађи Максимо Фјелеруп.

Наравно, највише наде полаже се у тројац из Реал Мадрида који чине Факундо Кампацо, Габријел Дек и Николас Лапровитола. Они ће, највероватније заједно са Луком Вилдосом, чинити ударне игле ове јужноамеричке селекције.

Аргентина је на предстојећем Мундобаскету смештена у Групу Б заједно са репрезентацијама Јужне Кореје, Нигерије и Русије. Као што је познато, прва два места у групи воде даље у наставак такмичења, док последња два тима иду у разигравање за пласман.

Две најбоље пласиране репрезентације са америчког континента обезбедиће пласман на Олимпијске игре које ће се одржати наредне године у Токију. То неће бити последња прилика да се приграби карта за одлазак у Јапан, пошто ће још четири места бити попуњена преко квалификационих турнира.

САСТАВ АРГЕНТИНЕ

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Факундо Кампацо (Реал Мадрид), Николас Лапровитола (Реал Мадрид), Лусио Редиво (слободан играч), Лука Вилдоса (Басконија)

БЕКОВИ: Максимо Фјелеруп (Сан Лоренцо), Патрисијо Гарино (Басконија)

КРИЛА: Николас Брусино (Сарагоса), Габријел Дек (Реал Мадрид)

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Тајавел Галици (Регатас), Луис Скола (Шангај Шаркс)

ЦЕНТРИ: Агустин Кафаро (Сан Лоренцо), Маркос Делија (Хувентуд)

Фото: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар