Монтреал: Надал рекордом до четвртфинала!

Уз то што има највише титула, Шпанац постао и играч са највише победа на турнирима АТП серије 1000.

Тенис 09.08.2019 | 10:13
Монтреал: Надал рекордом до четвртфинала!
Рафаел Надал је убедљиво изборио пласман у четвртфинале мастерса у Канади, пошто је савладао Гвида Пељу у два сета (6:3, 6:4) за 102 минута игре.

Шпанац је тако постао играч са највише победа на турнирима АТП серије 1000. Он је против Аргентинца остварио 379. тријумф на мастерсу и претекао досадашњег лидера Роџера Федерера.

"Било је врло тешко играти по ветру, али сам успео да се ментално прилагодим на игру по таквим условима. Наравно, волео бих да је ситуација била другачија, али на неки начин сам уживао", поручио је Надал, рекордер са 34 освојена мастерс турнира у каријери.

Пеља је успео да направи и један брејк против првог носиоца у Монтреалу, у другом сету и стигне до изједначења (3:3), али је Шпанац одмах након тога "додао гас" и са три гема у низу решио питање победника.



Његов наредни ривал биће Фабио Фоњини, који је елиминисао Адриана Манарина (6:2, 7:5).

"Фабио игра једну од најбољих сезона у каријери, ако не и најбољу. Трудићу се да одиграм добро против њега. Данас је било боље него јуче, а настојаћу да сутра буде боље него данас, да напредујем из меча у меч, јер је то прави пут којим треба да идем", рекао је Надал.

Он против Италијана, који је тренутно 11. на АТП листи, има позитиван скор - 11:4 у победама, али је Фоњини славио у њиховом последњем дуелу, полуфиналу мастерса у Монте Карлу, ове године (6:4, 6:2).

У осталим мечевима четвртфинала у Монтреалу састаће се Гаел Монфис - Роберто Баутиста Агут, Карен Хачанов - Александер Зверев и Данил Медведев - Доминик Тим.

Мастерс у Канади игра се за наградни фонд од 5,7 милиона долара, а Надал је први фаворит за освајање титуле.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар