Потрошили 985 милиона €, а чупа их голман од 33 године!

И то позајмљен. . . Да, многи ће се питати због чега је Карсон из Каунтија био пресудан за клуб који је од 2015. потрошио 985 милиона евра.

Фудбал 08.08.2019 | 23:00
Потрошили 985 милиона €, а чупа их голман од 33 године!
Манчестер сити потрошио је овог лета 167 милиона евра на појачања, у исто време зарадио 69 милиона на продаји играча (или направио минус од 98 милиона, како је коме драже), на "Етихад" су стигли Родриго Ернандез, Жоао Кансело, Хозе Анхел Тасенде, Педро Поро и Зак Стефен, али технички гледано - ниједан од њих није важан за шампиона Енглеске као 33-годишњи голман Дерби каунтија доведен данас, последњег дана прелазног рока на Острву.

Да на годину дана нису од "овнова" позајмили Скота Карсона, некадашњег чувара мреже Лидса, Ливерпула, Шефилд венздеја, Чарлтона, Астон виле, Вест бромвич албиона, Бурсаспора и Вигана, "грађани" не би могли да пошаљу легитиман састав у канцеларију Премијер лиге.



дошли

Родри (Атлетико Мадрид, 70)

Кансело (Јувентус, 65)

Анхелињо (ПСВ, 12)

Поро (Ђирона, 12)

Стефен (Колумбус, 8)

Карсон (Дерби, позајмица)

Интернационализација играчког кадра некада мање успешног манчестерског клуба, настављена овог лета довођењем тројице Шпанаца, Португалца и Американца, довела је до тога да састав на који је само у Гвардиолина четири летња и три зимска прелазна рока потрошено 777 милиона евра - нема потребан број "домаћих играча".

Због тога, поред стандардних Едерсона и Клаудија Брава, као и поменутог америчког чувара мреже Стефена, доведен је и ветеран енглеских терена, који је својевремено забележио и четири утакмице за сениорску репрезентацију Енглеске.

Када смо већ поменули суму од 777 милиона евра од лета 2016. до данас, а у том периоду остварен је минус од чак 527 милиона на куповини и продаји играча, можда би требало да се вратимо и годину дана уназад када су "грађани" почели да доводе играче "по Гвардиолином укусу".

отишли

Данило (Јувентус, 37)

Луиз (Астон вила, 16,8)

Делф (Евертон, 9,5)

Гарсија (Спортинг Хихон, 4)

Мари (Фламенго, 1,7)

Компани (Андерлехт, слободан)

Касерес (Сиднеј, слободан)

Братан (Сиднеј, слободан)

Многи познаваоци прилика у европском фудбалу последњи прелазни рок Мануела Пелегринија у Манчестер ситију заправо приписују Шпанцу, који је наводно већ имао склопљен договор са председником Калдуном Ал Мубараком док је био тренер Бајерна из Минхена, што би значило да је од сезоне 2015/16 на овај тим потрошено 985 милиона и остварен минус од 668 милиона евра. 

У просеку, клуб који је у власништву бизнисмена из Уједињених Арапских Емирата правио је дефицит од 133,6 милиона евра по сезони у последњих пет година.

Како се ово уклапа у одредбе УЕФА финансијског фер-плеја... питање је.

Због сличних проблема је и Челси прошле сезоне у "минут до 12" довео 38-годишњег голмана Хадерсфилд тауна, Роберта Грина, који до данас није забележио ниједан наступ за лондонски клуб.

Сви пасионирани играчи "фудбал менаџера" сусретали су се са овим проблемима, па је отуда и Тwиттер страница једне од најпопуларнијих игрица на планети искористила прилику да се нашали са Гвардиолом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар